Trump schept op over zijn COVID-19-immuniteit, ruzie met Fauci

Trump schept op over zijn COVID-19-immuniteit, ruzie met Fauci

12 oktober 2020 2 Door Indignatie redactie

President Trump pochte dat hij zondag de ‘beschermende gloed’ van immuniteit tegen COVID-19 genoot, een dag nadat hij beweerde dat het coronavirus ‘aan het verdwijnen’ was, ondanks een aanhoudende golf van gevallen in het hele land . Maar hoewel de president COVID-19 heeft overleefd , zal de immuniteit die hij nu heeft hem niet beschermen tegen Amerikaanse kiezers.

Na de infectie van Trump en de uitbraak van het Witte Huis vormt de verkeerde behandeling van de pandemie door de president nu meer dan ooit een bedreiging voor zijn politieke sterfelijkheid. Uit een zondag vrijgegeven peiling van ABC News / Washington Post bleek dat Joe Biden een voorsprong van 17 punten had op Trump over de vraag wie de Amerikanen meer vertrouwden om de pandemie aan te pakken, en het sentiment lijkt de voorsprong van de voormalige vice-president op Trump uit te breiden. Volgens ABC News: “Twee derde van de geregistreerde kiezers zegt dat Trump niet de juiste voorzorgsmaatregelen heeft genomen tegen het virus, 62 procent wantrouwt wat hij erover zegt, en acht maanden sinds de aankomst in de Verenigde Staten zegt slechts 21 procent dat het onder controle is.”

Er is inderdaad geen bewijs dat Trump enig politiek voordeel van zijn ziekte heeft ontvangen of zal ontvangen, ondanks de voortdurende pogingen van hem en zijn bondgenoten om zijn beproeving te gebruiken als een soort meevaller voor zijn campagne of het land. Bovendien lijkt Trump’s dubbelganger na de ziekte bij het afwijzen van de dreiging van COVID-19 waarschijnlijk de politieke impact erger te maken, net als een nieuwe vete tussen het Trump-team en de meest gerespecteerde deskundige op het gebied van infectieziekten.

Aan het begin van ABC News ‘ This Week  op zondagochtend, kondigde gastheer Jonathan Karl aan dat het Witte Huis Dr. Anthony Fauci (of een andere medische expert van de coronavirus-taskforce van het Witte Huis) “niet zou toestaan” om op de show te verschijnen. . Later op de dag berispte Dr. Fauci publiekelijk een misleidende nieuwe Trump-campagneadvertentie waarin een opmerking die hij in maart had gemaakt, werd omkaderd als een goedkeuring van de algehele aanpak van de pandemie door de president – wat zeker niet het geval was . De advertentie, die begint met een verteller die beweert: “President Trump is aan het herstellen van het coronavirus, net als Amerika”, laat later Fauci zien die over Trump lijkt te zeggen: “Ik kan me niet voorstellen … dat iemand meer zou kunnen doen.”

“In mijn bijna vijf decennia van openbare dienst heb ik nooit publiekelijk een politieke kandidaat gesteund”, zei Fauci zondag in een verklaring. “De commentaren die aan mij werden toegeschreven zonder mijn toestemming in de GOP-campagneadvertentie werden uit hun verband gehaald uit een brede verklaring die ik maanden geleden aflegde over de inspanningen van federale volksgezondheidsfunctionarissen.”

De president en de Trump-campagne hebben sindsdien duidelijk gemaakt dat het ze niet kan schelen wat Fauci eigenlijk denkt, en de campagne zegt dat het niet zal stoppen met het uitzenden van de advertentie.

Trump geeft echter om wat hij zijn arts heeft geautoriseerd om over zijn ziekte te zeggen. Dr. Sean Conley, arts van het Witte Huis, kondigde zaterdagavond aan dat de met COVID-19 geïnfecteerde president, na het bekijken van de laatste testresultaten en symptomen van Trump, ‘niet langer als een transmissierisico voor anderen werd beschouwd’. Het was weer een andere verklaring van Conley die evenveel vragen opriep als beantwoordde over de ziekte van de president, en het was mogelijk getimed om de kritiek op Trumps beslissing om zijn eerste openbare evenement op zaterdagmiddag te houden, slechts vijf dagen na het verlaten van het ziekenhuis, tegen te gaan.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Protesten tegen zwarte levens zijn niet de culturele revolutie

Conley zei niet dat Trump negatief had getest op COVID-19 (het virus kan maanden na het begin van de symptomen detecteerbaar blijven), maar de arts van de president gaf aan dat de virale lading van Trump was afgenomen en dat het virus zichzelf niet langer leek te repliceren in zijn lichaam. COVID-19-experts lijken het er grotendeels over eens te zijn dat, op basis van de informatie die Conley rapporteerde, Trump waarschijnlijk niet langer besmettelijk is, maar experts zijn het er ook over eens dat Conley’s verklaring te weinig informatie opleverde om zeker te weten , en dat het blijft lijken alsof het Witte Huis bagatelliseren de ernst van de ziekte van Trump. Zoals voormalig FDA-commissaris Dr. Scott Gottlieb zondag opmerkte , is het ook nog steeds onduidelijk hoe gezond de president eigenlijk is of welke aanhoudende effecten de ziekte op hem kan hebben.

Trump probeerde alle zorgen over zijn prognose weg te nemen tijdens een lang telefonisch interview op zondagochtend met Fox News-presentatrice Maria Bartiromo . Hij beweerde dat hij geslaagd was voor “de hoogste test”, het “gekke, vreselijke” virus had verslagen en suggereerde dat hij nu immuun was voor COVID-19 – en suggereerde dat deze veronderstelde immuniteit hem beter maakte dan Joe Biden. “Ik moet je zeggen, ik voel me fantastisch,” zei Trump, “ik voel me echt goed. En ik voel me zelfs goed door het feit dat, weet je, het woord ‘immuniteit’ iets betekent – echt een beschermende gloed hebben, betekent iets. Ik denk dat het heel belangrijk is om dat te hebben, om dat te hebben is een heel belangrijk iets. “

“Nu heb je een president die zich niet in een kelder hoeft te verstoppen zoals zijn tegenstander”, voegde hij eraan toe, verwijzend naar Biden. “Je hebt een president die immuun is, en dat is een grote – denk ik, wat eerlijk gezegd heel belangrijk is.” (Hij riep ook media-aandacht op voor het hoesten van Biden.)

Hoewel het duidelijk waar is dat Biden op elk moment in de toekomst nog steeds COVID-19 zou kunnen contracteren en het virus een aanzienlijk gezondheidsrisico zou vormen voor de leeftijd van iedereen, is de voormalige vice-president duidelijk veel voorzichtiger geweest dan Trump. De president en zijn bondgenoten hebben geprobeerd Biden’s voorzichtigheid tegen hem te gebruiken, waaronder het belachelijk maken van de voormalige vice-president omdat hij vaak een gezichtsmasker droeg, maar de aanvallen lijken niet te zijn geregistreerd bij iemand buiten de basis van Trump.

Trump dekte zondag ook een beetje af over hoeveel immuniteit hij had. “Het lijkt erop dat ik immuun ben voor, ik weet het niet, misschien een lange tijd, misschien een korte tijd,” zei hij tegen Bartiromo. ‘Het kan een heel leven worden. Niemand weet het echt, maar ik ben immuun. “

Kort na het interview tweette Trump vervolgens: “Gisteren een totale en volledige afmelding van White House Doctors. Dat betekent dat ik het niet (immuun) kan krijgen en het niet kan geven. Heel leuk om te weten !!! ” Maar Twitter markeerde de tweet al snel voor het verspreiden van “misleidende en mogelijk schadelijke informatie met betrekking tot COVID-19.” In feite is de wetenschap over immuniteit voor mensen die zijn hersteld van het coronavirus nog niet definitief. Het hebben van COVID-19 biedt ongetwijfeld enige mate van immuniteit voor een bepaalde periode, maar de CDC heeft gewaarschuwd dat herinfectie mogelijk blijft.

Het is mogelijk dat Trump dat begrijpt, maar wat veel duidelijker is, is dat hij zijn immuniteit – hoeveel er ook is – nu ziet als een zoveelste bewijs van zijn grootsheid. Hij drong er zondag bij Bartiromo op aan dat hij “in orde zou zijn geweest” zonder de eersteklas medische zorg die hij ontving en duidelijk nodig had. De president noemde de experimentele antistoffencocktail die hij ontving – en nu hockt hij als een campagne-weggeefactie voor Amerika’s plotseling op Trump-achtige senioren – ook een ‘wonder’. Maar er zijn geen experimentele antilichamen die bescherming bieden tegen politieke gevolgen, en als hij de komende 23 dagen geen ander wonder ervaart, is de enige glans die Trump eind januari heeft achtergelaten door zijn nepbruin – en die heeft gewonnen ‘ Het biedt de soort immuniteit die hij nodig heeft.Lees ook:  Nieuw onthulde financiële gegevens tonen aan dat Trump miljoenen verschuldigd is aan een staatsbank in China: rapport

Comments

comments