Zondag Met Lubach gaat hard tegen stijging koninklijke toelage Maxima en Amalia

Zondag Met Lubach gaat hard tegen stijging koninklijke toelage Maxima en Amalia

12 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

Prinses Amalia krijgt vanaf haar achttiende een toelage. Net als haar vader toen hij 18 werd. Daar wordt permanent discussie over gevoerd en dat is omdat ze te veel krijgen. Dat moet minder.

“We moeten ons schrap zetten voor de gevolgen van een zware economische terugslag”, dat zei koning Willem-Alexander in zijn toespraak op Prinsjesdag. Maar volgens Arjen Lubach mogen de Oranjes helemaal niet zeuren, want zij gaan er de komende tijd flink op vooruit.

Geen economische crisis voor de Oranjes

Terwijl veel mensen werkloos zijn geworden door de coronacrisis en ondernemers hun bedrijven op de fles zagen gaan, gaan Willem-Alexander en Máxima er volgend jaar juist op vooruit. Met zo’n 5% zelfs. Arjen Lubach vindt de speech van de koning daarom maar vreemd.

Zondag met Lubach over Amalia

“Wat zou Willem-Alexander gezegd hebben in de hongerwinter?” vraagt de presentator zich af. Daarna doet Arjen de koning na. Hij zegt: “Landgenoten, we worden getest, het voedsel raakt op”, en neemt vervolgens een hap uit een brood en eet van een tros druiven.Arjen doet er nog een schepje bovenop en zegt: “Het wordt ook heel koud. Er is maar 1 elektrische deken en die heb ik.”

Zondag Met Lubach hard tegen stijging koninklijke toelage

Toelage prinses Amalia te hoog

Ook stipt Arjen de toelage van Amalia aan. Zij wordt 18 jaar en krijgt daarom jaarlijks een bedrag van 1,6 miljoen op haar rekening gestort. Koningin Máxima krijgt minder, zij krijgt ‘slechts’ 1 miljoen euro.

Lees ook:  Prins Bernhard superfout in Indonesië: Koning' Willem-Alexander biedt tijdens staatsbezoek Indonesië op het totaal verkeerde moment excuses aan

Dit vindt Arjen hilarisch, omdat het gevolgen kan hebben voor de verhoudingen thuis. “Mama, vind je dit een leuke jas? Wil je die hebben? Dan zullen we nog wel eens zien hoe laat ik vanavond thuis ben”, doet Arjen de kroonprinses na.

Geniet van 0% BTW op alle mondkapjes waardoor wij ze voor een scherpe prijs kunnen aanbieden.

Goedkoopste mondkapjes van Nederland!

✓ 100 stuks voor 24,99, de laagste prijs van Nederland
✓ Vandaag besteld, morgen in huis
✓ Op voorraad in Nederland, geleverd met PostNL
✓ 3-laags mondkapje van A-kwaliteit
✓ Met GB/T32610-2016 keurmerk

€24,95

Nu kopen is morgen in huis klik hier om te bestellenHerbruikbaar mondkapjes – Kinderen

€9,99

Wil jij een herbruikbaar mondkapje voor kinderen bestellen?

Dit product is een herbruikbaar mondkapje voor kinderen inclusief filter. Je kinderen zijn hiermee beter beschermd. Je kunt dit product wassen in de wasmachine, of de filter vernieuwen met een nieuwe filter. Door de extra filter welke erin zit, komt er geen stof of andere bacteriën door. Dit geeft een goed en beschermend resultaat.

✓ Vandaag besteld, morgen in huis
✓ Op voorraad in Nederland, geleverd met PostNLComments

comments