4 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

Zondag Met Lubach gaat hard tegen stijging koninklijke toelage Maxima en Amalia

amalia

 15 total views,  9 views today

Prinses Amalia krijgt vanaf haar achttiende een toelage. Net als haar vader toen hij 18 werd. Daar wordt permanent discussie over gevoerd en dat is omdat ze te veel krijgen. Dat moet minder.

“We moeten ons schrap zetten voor de gevolgen van een zware economische terugslag”, dat zei koning Willem-Alexander in zijn toespraak op Prinsjesdag. Maar volgens Arjen Lubach mogen de Oranjes helemaal niet zeuren, want zij gaan er de komende tijd flink op vooruit.

Geen economische crisis voor de Oranjes

Terwijl veel mensen werkloos zijn geworden door de coronacrisis en ondernemers hun bedrijven op de fles zagen gaan, gaan Willem-Alexander en Máxima er volgend jaar juist op vooruit. Met zo’n 5% zelfs. Arjen Lubach vindt de speech van de koning daarom maar vreemd.

Zondag met Lubach over Amalia

“Wat zou Willem-Alexander gezegd hebben in de hongerwinter?” vraagt de presentator zich af. Daarna doet Arjen de koning na. Hij zegt: “Landgenoten, we worden getest, het voedsel raakt op”, en neemt vervolgens een hap uit een brood en eet van een tros druiven.

Arjen doet er nog een schepje bovenop en zegt: “Het wordt ook heel koud. Er is maar 1 elektrische deken en die heb ik.”

Zondag Met Lubach hard tegen stijging koninklijke toelage

Toelage Amalia | Zondag met Lubach (S12)

Prinses Amalia krijgt vanaf haar achttiende een toelage. Net als haar vader toen hij 18 werd. Daar wordt permanent discussie over gevoerd en dat is omdat ze …

Toelage prinses Amalia te hoog

Ook stipt Arjen de toelage van Amalia aan. Zij wordt 18 jaar en krijgt daarom jaarlijks een bedrag van 1,6 miljoen op haar rekening gestort. Koningin Máxima krijgt minder, zij krijgt ‘slechts’ 1 miljoen euro.

Dit vindt Arjen hilarisch, omdat het gevolgen kan hebben voor de verhoudingen thuis. “Mama, vind je dit een leuke jas? Wil je die hebben? Dan zullen we nog wel eens zien hoe laat ik vanavond thuis ben”, doet Arjen de kroonprinses na.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments