Amerika’s Maestro of Death and Destruction

Amerika’s Maestro of Death and Destruction

13 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

De VS heeft een president die opmerkelijk van plan is een versie te creëren van wat hij in zijn inauguratietoespraak van 2017 ‘Amerikaans bloedbad’ noemde.

Ja, toen hij liep voor het presidentschap, dat hij inderdaad  zeggen : “Ik kon in het midden van Fifth Avenue en schieten iemand staan, en ik zou geen kiezers te verliezen, OK? Het is zoiets als ongelooflijk. ”

Toen won hij – en op 3 november (of daarna), of hij nu wint of verliest, zullen we waarschijnlijk ontdekken dat hij gelijk had als het op zijn basis aankomt. Hij heeft misschien geen stem verloren. Ja, Donald Trump is inderdaad een ‘moordenaar’, maar hier kwam zijn voorspelling wanhopig tekort: als president heeft hij bewezen allesbehalve een kleine moordenaar te zijn. Het was niet alsof hij op een dag uitging op Fifth Avenue in New York City of zelfs in  Kenosha , Wisconsin, en een paar mensen neerschoot.

Niets zo minimalistisch voor The Donald. Noch is het alsof hij, laten we zeggen, ‘het beest’ (zoals zijn presidentiële Cadillac bekend staat) in een menigte Black Lives Matter-demonstranten had geploegd, zoals zoveel andere chauffeurs  dit jaar hebben  gedaan . Laten we eerlijk zijn: dat is voor zijn leerlingen, niet voor de showman zelf. Donald J. Trump heeft tenslotte bewezen de 21e-eeuwse maestro van dood en vernietiging te zijn, de PT Barnum van, zoals hij het voorspellend genoeg uitdrukte in zijn  inaugurele rede , “American carnage”. In feite is hij een meester in het bloedbad geweest op een manier die niemand zich toen had kunnen voorstellen.

In 2016 was hij ver weg als het ging om de schaal van wat hij kon bereiken. Toevallig vond de moord niet alleen plaats op Fifth Avenue, of zelfs in zijn (nu  gehate ) voormalige geboorteplaats, maar op lanen, straten, rijstroken en landwegen door heel Amerika. Over één ding had hij echter gelijk: hij kon naar believen doden en niemand die er toe deed (althans voor hem) zou hem verantwoordelijk houden, ook niet de procureur-generaal van de Verenigde Staten die een van zijn vele klusjesmannen van chaos is geweest.

Zijn regime blijkt inderdaad een moorddadig regime te zijn, maar in een heel andere vorm dan hij misschien had verwacht. Toch is hij een bloedbad-schepper geweest (en, want god weet hoe lang het nog zal duren) en hier is het opmerkelijke: hij is dagelijks op “Fifth Avenue” geweest om voorbijgangers op verschillende manieren te vermoorden. In feite is het de moeite waard door zijn wijze van moord, te beginnen (waar anders?) Met de pandemie die nog steeds is  het rippen van  een weg uit de hel over dit land.

Dood door ziekte

We weten uit het nieuwe boek van Bob Woodward dat Donald Trump – op zijn eigen vreemde manier – in  februari kennelijk de ernst van COVID-19 inzag en een bewuste beslissing nam om het te bagatelliseren. Sindsdien zijn er allerlei berekeningen geweest, maar volgens een  bescheiden vroege schatting zou het beginnen af ​​te nemen en zou de sociale afstand in dit land zelfs een week eerder in maart 36.000 levens hebben gered (het equivalent van een dozijn 9/11); twee weken eerder en het zou een opvallende 54.000 zijn geweest in een land dat nu tegen  het einde van het jaar naar ongeveer  300.000 doden snelt.

Als de president snel en redelijk had gehandeld, in plaats van zich zorgen te maken over zijn herverkiezing op 3 november of hoe hij eruitzag met een masker op; als hij het advies van echte deskundigen had opgevolgd; als hij voor maskering en sociale distantiëring had gestreden zoals hij  voorstander was van  de Zuidelijke vlag, militaire bases die zijn vernoemd naar de  Zuidelijke generaals en de  Proud Boys , zouden we in een ander en minder gewond land hebben geleefd – en dat is nog maar het begin van zijn gedrag op Fifth Avenue.

Lees ook:  Wat Trump Amerika leerde over de Bijbel

Wat de wetenschappelijke experts van de Centers for Disease Control and Protection en elders toen ook zeiden over de gevaren van het binnenshuis verzamelen in maskervrije menigten, het was duidelijk dat de president gewoon geen wereld kon verdragen zonder fans , zonder dat menigten zijn ingewikkelde woord juichten. Dat zou zijn geweest als op dieet gaan uit de hel. Als gevolg hiervan leidde hij zijn eerste grote bijeenkomst in juni bij de Bank of Oklahoma Center in Tulsa.

Toegegeven, die specifieke menigte zou lang  niet  zo groot zijn als hij en zijn adviseurs hadden verwacht. Toch juichten misschien  6000 fans , grotendeels ontmaskerd en velen in de buurt, hun opperbevelhebber daar toe. Het was zichtbaar een potentiële pandemische superspreider van een evenement, maar de opperbevelhebber, zelf maskerloos, kon het niet schelen. Ongeveer drie weken later, toen Tulsa een opvallende stijging  van het aantal gevallen van coronavirus doormaakte  (waarschijnlijk in verband met die bijeenkomst) en de voormalige presidentskandidaat en Trump-supporter Herman Cain, die ontmaskerd was bijgewoond,  stierf  aan COVID-19, deed het de president geen moment in de war. .

Hij bleef bijeenkomsten houden en hield zijn gepatenteerde, wild toegejuichte wandelingen in de braamstruiken. Zoals Rolling Stone-correspondent Andy Kroll het  verwoordde  na het bijwonen van een van zijn buitenbijeenkomsten in North Carolina, waren de ‘opmerkingen’ van de president die dag (die 37 pagina’s en 18.000 woorden telde) ‘praktisch een novelle, zij het een novelle die  Finnegans Wake  eruitziet. zoals  See Spot Run! 

Niets, zeker geen pandemie, zou Donald J. Trump ervan weerhouden de aanbidding van zijn basis op te slokken. Hoewel hij in het eerste presidentiële debat met Joe Biden beweerde dat hij zijn bijeenkomsten alleen buitenshuis hield, hield Trump in september in  Nevada – een staat waarvan de gouverneur binnenbijeenkomsten van meer dan 50 mensen had verboden – een typisch luidruchtige, bewonderende indoorbijeenkomst van 5.000 , grotendeels ontmaskerde, samengeperste Trumpsters. Toen hem werd gevraagd naar de voor de hand liggende gevaren van zo’n bijeenkomst, antwoordde hij klassiek  : “Ik sta op een podium en het is erg ver weg. En dus maak ik me helemaal geen zorgen ”- dwz helemaal niet bezorgd over (of voor) hen.

Als dat niet het COVID-19-equivalent is van een bazooka op Fifth Avenue, wat dan wel? En het vatte perfect de reactie van Trump samen op de keuze om zijn eigen herverkiezing na te streven op de manier waarop hij liefheeft (en zo wanhopig lijkt te hebben) of om Amerikanen gezond te houden. Tijdens deze eindeloze pandemische maanden bagatelliseerde hij regelmatig   elk gevaar en de meest redelijke reacties daarop, terwijl hij op een gegeven moment zelfs  tweette  naar zijn volgelingen naar “LIBERATE” (mogelijk op een gewapende manier) staten die bevelen hadden opgelegd om thuis te blijven. Hij had wat hij  lang  de ‘grootste economie in de geschiedenis van Amerika’ noemde terug nodig en alles heropenen was natuurlijk de beste keuze.

In navolging van de stijl van zijn baas, zou procureur-generaal William Barr zelfs in  wezen  lockdowns vergelijken met slavernij. Zoals hij het uitdrukte: ‘Een nationale lockdown. Thuisblijvende bestellingen. Het is net als huisarrest. Behalve slavernij, wat een ander soort terughoudendheid is, is dit de grootste inbreuk op burgerlijke vrijheden in de Amerikaanse geschiedenis. ”

Het is duidelijk dat in opdracht van de president “topfunctionarissen van het Witte Huis”,  volgens  The New York Times, deze zomer druk zouden uitoefenen op “de Centers for Disease Control and Prevention om het risico te verkleinen dat kinderen terug naar school worden gestuurd, een opvallend politieke interventie in een van de meest gevoelige debatten over de volksgezondheid van de pandemie. ” (Zoals de president  in een vergelijkbare geest zou  tweeten : “De Dems denken dat het politiek slecht voor hen zou zijn als Amerikaanse scholen opengaan vóór de verkiezingen in november, maar het is belangrijk voor de kinderen en gezinnen. Kan de financiering stopzetten als ze niet opengaan!” )

Lees ook:  Ben je echt geïnteresseerd in gezondheid, niet in winst? - Open brief aan Bill Gates

Met andere woorden, het maakte niet uit wie er in gevaar zou komen – zijn beste fans of de schoolkinderen van het land – wanneer zijn herverkiezing, zijn toekomstige welzijn op het spel stond. Moord op Fifth Avenue? Een niets in vergelijking.

Supreme Assassins?

En zijn reactie op de pandemie lanceert ons alleen op wat zou moeten kwalificeren als een volledig Amerikaanse moordpartij uit de hel. Uiteindelijk zou het zelfs het meest bescheiden deel ervan kunnen blijken te zijn.

Voor de rest van dat dodental zou je kunnen beginnen met gezondheidszorg. Er wordt al geschat dat minstens  2,3 miljoen Amerikanen zijn hun ziektekostenverzekering kwijtgeraakt in de Trump-jaren (en dat cijfer omvat volgens het US Census Bureau 726.000 kinderen, van wie sommigen nu onder pandemische omstandigheden terug naar school gaan). Dat zou op zijn beurt slechts een druppel in de emmer kunnen zijn als de voortdurende aanval van zijn regering op Barack Obama’s Affordable Care Act (ACA) eindelijk slaagt. En na 3 november zou het inderdaad kunnen als Mitch McConnell erin slaagt Amy Coney Barrett naar het Hooggerechtshof te lokken in plaats van de dode Ruth Bader Ginsburg (die tweemaal de grondwettigheid van die daad handhaafde). Een zogenaamd ‘pro-life’ Trump-versie van het Hooggerechtshof – tenzij de pandemie erdoor zou razen – zou ongetwijfeld op zijn eigen manier moorddadig blijken te zijn. Beschouw ze als potentiële ‘opperste huurmoordenaars’.

Vooral Barrett staat erom  bekend  dat zij een negatieve mening heeft over de ACA, en de rechtbank zal de zaak van de Trump-regering voor het afschaffen van die handeling binnen een week na de verkiezingsdag behandelen, dus reken maar uit. Het wegvagen betekent naar verluidt dat  ten minste 23 miljoen meer Amerikanen  eenvoudigweg hun ziektekostenverzekering zouden verliezen en het zou uiteindelijk tientallen miljoenen Amerikanen met “reeds bestaande medische aandoeningen” in een onverzekerde hel op aarde kunnen achterlaten.

Dood? Ik garandeer het, op en naast Fifth Avenue – en het zal The Donald zijn geweest.

Een moorddadige toekomst

Al het bovenstaande moet worden beschouwd als niets meer dan opwarmingsoefeningen voor de real deal als het gaat om toekomstige presidentiële slachtingen. Dit alles gaat vooraf aan de echt langetermijnkwestie van dood en vernietiging die klimaatverandering wordt genoemd.

Het is nauwelijks nieuws dat Donald Trump  de opwarming van de aarde lang geleden  verwierp als een Chinese ‘hoax’. En terwijl hij   de VS terugtrok uit het klimaatakkoord van Parijs van 2015 en – net als het kind van de  fossiele brandstoffen uit de jaren vijftig  dat hij is – een nieuw beleid van Amerikaanse energiedominantie afkondigde (“het gouden tijdperk van de Amerikaanse energie is nu aan de gang”), is hij nooit gestopt met het afwijzen.

Hij  deed dit  onlangs opnieuw tijdens een kort bezoek aan het brandende Californië te midden van een  historisch natuurbrandseizoen , waar hij voorspelde dat het snel “koeler” zou worden. De enige uitzondering: wanneer hij plotseling zin heeft om  de Chinezen te  bekritiseren vanwege de uitstoot van broeikasgassen. Zoals hij zei in een toespraak op 22 september voor de Algemene Vergadering van de VN: “De CO2-uitstoot van China is bijna tweemaal zo groot als de VS, en het stijgt snel. Daarentegen, nadat ik me terugtrok uit het eenzijdige klimaatakkoord van Parijs, verminderde Amerika vorig jaar zijn koolstofemissies met meer dan enig ander land in de overeenkomst. ”

Lees ook:  Plannen de democraten een 'Maidan-val' voor Trump bij 'vreedzame' protesten in Portland?

Hij en degenen die hij heeft aangesteld bij de Environmental Protection Agency en elders in zijn regering hebben zijn presidentschap op een opmerkelijk vastberaden manier doorgebracht om het Amerikaanse en mondiale milieu te vernietigen. Tot nu toe hebben ze 100  milieubeschermingen teruggedraaid (of proberen ze terug te draaien) die van  kracht waren toen hij aankwam in het Oval Office, waaronder de meest recente limieten voor een pesticide  dat naar verluidt de hersenontwikkeling bij kinderen kan belemmeren  . Alleen al luchtverontreiniging was volgens  één studie verantwoordelijk voor 9.700 meer doden in dit land in 2018 dan in 2016. Vooral ten dienste van een nog steeds groeiende Amerikaanse fossiele-brandstofindustrie, hij en zijn bemanning hebben hun uiterste best gedaan om de weg vrij te maken voor de ontwikkeling van olie, gas en steenkool in vrijwel elke denkbare vorm.

In een seizoen waarin de westkust op een voorheen onvoorstelbare manier heeft gebrand en een historische rookwolk achterlaat   , terwijl hevige stormen de Gulf Coast hebben overstroomd, is Trump zich bijvoorbeeld blijven concentreren op het  openen van  de wildernis van Alaska voor olie boren.

Kortom, hij en zijn administratie zijn op nogal letterlijke wijze pyromanen  van de eerste orde gebleken  . Ze waren opmerkelijk van plan ervoor te zorgen dat de wereld in de toekomst zal blijven opwarmen op een manier die de mensheid zeker zal verontrusten, waardoor bijna onvoorstelbare vormen van dood en vernietiging ontstaan. Ondanks het feit dat Joe Biden  hem  een “klimaatbrandstichter” noemde toen de westkust in brand stond, is de potentieel moorddadige aard van zijn milieubeleid op de een of andere manier in dit verkiezingsseizoen nauwelijks gezonken.

Als de legende waar was, friemelde de Romeinse keizer Nero – eigenlijk speelde hij waarschijnlijk de  cithara  – terwijl de hoofdstad van zijn rijk, Rome, zes dagen in brand stond. Hij heeft echter niet persoonlijk het vuur aangestoken. Het lijkt erop dat Trump en zijn bemanning niet alleen van plan zijn om niet alleen Rome, New York of Washington in brand te steken, maar ook de wildernis van Alaska, het Braziliaanse regenwoud en die reus die voorheen  bevroren was in de  landmassa die hij niet kon  kopen : Groenland . Hij helpt ervoor te zorgen dat zelfs de oceanen op hun eigen manier  in brand zullen staan ; dat stormen steeds intenser en destructiever zullen worden; dat de temperatuur  steeds hoger zal worden ; en dat de planeet steeds minder bewoonbaar zal worden.

Ondertussen sloot zelfs hij (en zijn vrouw Melania) ,  opzettelijk maskerloos en sociaal onverschillig, COVID-19 op, waarmee hij officieel deel ging uitmaken van zijn eigen Amerikaanse bloedbad. Het  Witte Huis ,  Air Force One en de president en zijn  assistenten  werden het equivalent van COVID-19  superspreaders , aangezien  onder meer senatoren  en  verslaggevers ook de ziekte begonnen te krijgen. Het bewijst nu een zichtbare, volledig Amerikaanse nachtmerrie van de eerste orde.

Donald Trump is natuurlijk nauwelijks de enige geweest als het gaat om het verbranden van de planeet, maar het is zeker griezelig dat zo’n brandstichter op dit moment enige kans zou hebben om herkozen te worden tot president van de Verenigde Staten. Zijn drang is zichtbaar niet alleen om een ​​autocraat te zijn, maar om massamoord in het hele land en op planetaire schaal tot diep in de toekomst te plegen.

Moord, zei hij, en moord was het, en Fifth Avenue was de minste.

* [Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door TomDispatch .]Comments

comments