ECB heeft het op uw portemonnee gemunt

ECB heeft het op uw portemonnee gemunt

13 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

In een rapport over de economische, strategische, technologische en maatschappelijke keuzes waar de eurozone voor staat, concludeert de ECB dat er een digitale versie van de euro moet komen wanneer ontwikkelingen rondom de eurozone daarom vragen. Er wordt een aantal redenen voor de “digitale euro” gegeven, maar de werkelijke wordt angstvallig verzwegen.
Een paar dagen geleden lazen we op de site van RTL nieuws o.a. het volgende:

Vergeet contant geld of betalen met de pinpas of app van je eigen bank. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de ‘digitale euro’ als wettig betaalmiddel. Al verandert er voor jou als rekeninghouder in de praktijk misschien minder dan je zou verwachten.

De Limburger geeft ons wat meer informatie:

De Europese Centrale Bank (ECB) onderzoekt de mogelijkheid van een digitale euro. De digitale euro moet contant geld aanvullen, niet vervangen.
Een digitale euro is volgens de bank nodig wanneer mensen niet meer met cash willen betalen, maar ook in extremere tijden als gewone betaalsystemen niet meer functioneren. Dat laatste zou kunnen voorkomen bij rampen of een pandemie.

Interessante artikelen, maar we missen kommentaar van journalisten op de opmerkingen van de presidentr van de ECB over een mogelijke digitale euro. Ze zei o.a. het volgende: “We moeten bereid zijn om een digitale euro uit te geven als dat nodig blijkt”. Dat is dus het oordeel van Christine Lagarde: deze cryptocurrency zou moeten bestaan “naast contant geld, zonder die te vervangen”.

Lees ook:  Banken in overtreding: geen vergoeding op spaargeld mag niet!

U moet deze zin van de francaise een tweede keer lezen om de betekenis ervan volledig te begrijpen. “We moeten bereid zijn om een digitale euro uit te geven als dat nodig blijkt”.

We hebben regelmatig geschreven over de plannen van de boven ons gestelden om uiteindelijk het contante geld de nek om te draaien – en dat zullen we blijven doen. En als we het over dat onderwerp hebben, zouden we tegen onszelf kunnen zeggen dat deze digitale euro niet veel zou veranderen in ons dagelijks leven, of dat het normaal is dat we steeds meer creditcards gebruiken en dat geld-uitwisselingen al tot op zekere hogte zijn “gedigitaliserd”. We moeten beseffen dat er dus al digitaal zijn gegaan zonder dat er een nieuwe vorm van valuta nodig is, zelfs een “digitale euro”.

Onze euro’s zijn al gedigitaliseerd, en we hebben er maar heel weinig in handen vergeleken met de enorme geldbedragen die de Europese Centrale Bank aan het “brouwen” is. Onze salarissen worden automatisch overgemaakt, onze vaste lasten worden veelal door middel van automatische incasso van onze bankrekening afgeschreven en onze aankopen worden gedaan via creditcards of pin-betalingen….. zowel bij hwinkeliers als bij onze online aankopen…
We verdienen bijvoorbeeld 2.000 euro per maand, geven er 2.000 uit, maar hebben nog niet eens 200 in de vorm van bankbiljetten in onze portemonnee.

Lees ook:  Gaat het nu toch nog gebeuren de ECB op jacht naar onze pensioenen om klimaatplan te betalen?

“We moeten bereid zijn om een digitale euro uit te geven als dat nodig blijkt”.

Wat zou de creatie van een digitale euro nodig kunnen maken? Een Grote Reset (hierover in onze weekend nieuwsbrief een grote update)? Een grote monetaire crisis? Het instorten van het eurozone-kaartenhuis, eh….. sorry, een gestructureerde aanpassing van de grootte van de Europese monetaire zone, zoals men tegenwoordig zou zeggen in de hedendaagse Newspeak?

Voor officiële verklaringen: “De digitale euro zou de tegenhanger zijn van andere geavanceerde cryptocurrency-projecten die worden uitgevoerd binnen andere centrale banken over de hele wereld, zoals de Chinese Centrale Bank. Het zou “innovatie stimuleren” en helpen “de internationale rol van de euro te versterken”. Dat zijn zo ongeveer de woorden van Fabio Panetta, lid van de directie van de ECB.

Weinig overtuigende argumenten. De Chinezen maken een digitale valuta, dus wij willen er ook een!

“We moeten bereid zijn om een digitale euro uit te geven als dit nodig blijkt”.

De verborgen boodschap van Christine Lagarde – die journalisten kennelijk niet is opgevallen – is eigenlijk slecht gecodeerd!

Als we de eurozone in tweeën zouden splitsen, zou het aantrekkelijk kunnen zijn om één euro te hebben voor de noordelijke (rijkere) landen met een sterke valuta, en één zuidelijke euro. De voorbereiding op de invoering van een digitale euro zou een perfect plan zijn om de explosie van de eurozone technisch voor te bereiden zonder in de pers te moeten lezen dat de ECB verschillende valuta’s drukt… wat de facto het einde zou betekenen van de gemeenschappelijke Europese munteenheid.

Lees ook:  De ineenstorting in Duitsland is echt - en versnelt

Als de eurozone explodeert, gaan we helemaal digitaal, allemaal gecontroleerd, allemaal getraceerd. De gedigitaliseerde munteenheid van de landen van het Zuiden zal dan de gevangenis van volkeren en spaarders zijn. Het is een teken aan de wand van wat ons allemáál te wachten staat.Comments

comments