Fauci waarschuwt dat het een averechts effect kan hebben op de Trump-campagne als ze hem in een andere advertentie gebruiken

Fauci waarschuwt dat het een averechts effect kan hebben op de Trump-campagne als ze hem in een andere advertentie gebruiken

13 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

Anthony Fauci, de beste infectieziekte-expert van de regering, zei dat de herverkiezingscampagne van president Donald Trump de advertentie moet verwijderen waarin opmerkingen worden gebruikt die hij uit de context heeft gemaakt. Fauci had de advertentie zondag al bekritiseerd en maandag verdubbelde hij toen hem ernaar werd gevraagd op CNN . “Het is zo duidelijk dat ik geen politiek persoon ben”, zei Fauci . ‘En ik heb nooit – direct of indirect – een politieke kandidaat gesteund. En om een ​​volledig uit zijn context afkomstige verklaring te nemen en die in een duidelijk politieke campagneadvertentie te plaatsen, vond ik echt heel teleurstellend. “

Toen Jake Tapper van CNN zei dat hij had gehoord dat er een mogelijkheid was dat Fauci in een andere Trump-advertentie zou verschijnen, verborg Fauci zijn afschuw over het vooruitzicht niet. ‘Dat zou verschrikkelijk zijn. Ik bedoel, dat zou schandalig zijn als ze dat doen, ‘zei Fauci. ‘In feite kan dat zelfs een averechts effect op hen hebben. Ik hoop dat ze dat niet doen, want dat zou een soort spel zijn dat we niet willen spelen. “

No Title

Dr. Anthony Fauci says “it’s really unfortunate and really disappointing” that the Trump campaign featured him in an ad touting the President’s handling of the Covid-19 pandemic. He tells @jaketapper that he thinks the ad should be taken down. https://t.co/oDDlgwvCkE pic.twitter.com/JLTbTVhJ7o

Lees ook:  George Conway's keiharde pledooi Trump Is 'a Racist, He Is Evil'

Fauci verduidelijkte later dat toen hij zei “mislukt”, hij niet bedoelde dat hij kon besluiten te stoppen. ‘Geen kans’, zei hij tegen The Daily Beast . “Niet in mijn wildste gekke dromen,” voegde hij eraan toe, “heb ik er ooit aan gedacht om te stoppen.” Fauci legde verder uit dat hij bedoelde dat als de campagne hem tegen zijn wil opnieuw in een advertentie gebruikt, ‘ze me in feite lastigvallen’. En aangezien het doel van een campagneadvertentie is om kiezers aan iemands kant te krijgen, “kan hun intimidatie van mij het tegenovergestelde effect hebben dat sommige kiezers worden uitgeschakeld.”

Fauci gaf zondag een verklaring af waarin hij de advertentie afkeurde en zei dat “de commentaren die aan mij zonder mijn toestemming werden toegeschreven in de GOP-campagneadvertentie uit hun verband werden gehaald uit een brede verklaring die ik maanden geleden aflegde over de inspanningen van federale volksgezondheidsfunctionarissen.” De advertentie die de reactie van de president op de coronaviruspandemie prijst, bevat een korte clip van Fauci die zegt: “Ik kan me niet voorstellen dat iemand meer zou kunnen doen.” De advertentie suggereert duidelijk dat Fauci dat over Trump zei. De Trump-campagne en de president zelf verdedigden de advertentie. “Dit zijn Dr. Fauci’s eigen woorden”, zei Tim Murtaugh, de communicatiedirecteur van de Trump-campagne.

Lees ook:  Erdoğan: Moslims moeten zich verenigen tegen het Westen is dit het begin van een burgeroorlog

De campagne van Joe Biden raakt betrokken bij de controverse en heeft een eigen advertentie uitgebracht waarin de citaten van Trump worden samengevoegd om uiteindelijk te laten zien dat de president zijn excuses aanbiedt aan Fauci voor het verkeerd weergeven van zijn woorden.

No Title

Donald Trump is running TV ads taking Dr. Fauci out of context and without his permission.So, here’s a message from the President in his own words. pic.twitter.com/WCYbIfrQLR

Comments

comments