Fauci zegt dat hij ‘niet weg zal lopen’ terwijl Trump kritiek nieuw leven inblaast

Fauci zegt dat hij ‘niet weg zal lopen’ terwijl Trump kritiek nieuw leven inblaast

13 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

President Donald Trump heeft dinsdagochtend zijn publieke kritiek op Dr. Anthony Fauci nieuw leven ingeblazen en zijn pogingen voortgezet om de besmettelijke ziektedeskundige te ondermijnen, ook al zei de dokter dat hij niet zal buigen voor druk.

Trump beweerde in de tweet dat Fauci’s werparm – een verwijzing naar zijn slechte eerste worp in Nationals Park – “veel nauwkeuriger is dan zijn prognosticaties”. Fauci’s aanbevelingen en beoordelingen waren grotendeels in overeenstemming met volksgezondheidsexperts tijdens de coronaviruspandemie, maar niet in overeenstemming met wat de president als zijn politieke belangen beschouwt.

No Title

Actually, Tony’s pitching arm is far more accurate than his prognostications. “No problem, no masks”. WHO no longer likes Lockdowns – just came out against. Trump was right. We saved 2,000,000 USA lives!!! https://t.co/YyLyCsbZ7a

Op maandag zei Fauci dat hij niet wordt afgeschrikt en ondanks de kritiek in zijn rol zal blijven dienen.

“Ik ga niet weglopen van deze uitbraak, ongeacht wie de president is”, zei Fauci tegen CNBC.

Trump en Fauci hebben eerder sparren gehad , waarbij de president beweerde dat Fauci “veel fouten heeft gemaakt” en Fauci openlijk vraagtekens plaatst bij enkele van de onjuiste beweringen van Trump tijdens vele televisieoptredens.

Eerder deze week veroordeelde Fauci, de oude directeur van het National Institute of Allergy and Infectious Diseases, de Trump-campagne omdat hij zijn woorden uit hun verband gebruikte in een campagneadvertentie waarin de pandemische reactie van Trump werd aangeprezen.

Lees ook:  Extinction Rebellion: 'terreurdreiging' is een wake-up call voor hoe de staat omgaat met milieuactivisme

“In mijn bijna vijf decennia van openbare dienst heb ik nooit een politieke kandidaat publiekelijk gesteund. De opmerkingen die aan mij werden toegeschreven zonder mijn toestemming in de GOP-campagneadvertentie werden uit hun verband gehaald uit een brede verklaring die ik maanden geleden aflegde over de inspanningen van federale volksgezondheidsfunctionarissen, “zei Fauci in een verklaring die exclusief aan CNN zondag werd verstrekt toen hem werd gevraagd of hij ermee instemde in de advertentie te worden vermeld.

Maandag waarschuwde Fauci tijdens een optreden op CNN dat als de campagne hem in een andere advertentie zou vermelden, “dat misschien een averechts effect op hen zou hebben.” En, Fauci zei tegen het Daily Beast , “Door dit tegen mijn wil te doen, vallen ze me in feite lastig.”

“Ik bedoel, er zijn duidelijk veel dingen aan de hand waarvan je zou willen dat ze niet gebeuren, zoals de advertentie, die me in een politieke context plaatste, waar ik mijn hele carrière buiten de politieke context bleef. Dat helpt niet, maar ik ga zeker niet opgeven. Ik heb mijn hele professionele leven gewijd aan het bestrijden van infectieziekten, “zei Fauci in een interview op CNBC maandag.

Trump verwees dinsdag ook naar het advies van Fauci dat vroeg in de pandemie werd gegeven tegen het dragen van maskers. Die beslissing was grotendeels te wijten aan een landelijk tekort aan maskers. Maar de poging tot kritiek is vooral ironisch gezien het feit dat Fauci een hoge goedkeuringsscore heeft en Trump zijn gelijkenis heeft gebruikt om kiezers aan te spreken.

Lees ook:  Fatale fout van Trump

Comments

comments