Kan Donald Trump een tweede termijn stelen?

Kan Donald Trump een tweede termijn stelen?

13 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

Donald Trump doet er alles aan om ervoor te zorgen dat de verkiezingen worden beslist door het Hooggerechtshof in plaats van door het volk. Zal de strategie vruchten afwerpen?

De Amerikaanse president Donald Trump, die de populaire stemming in 2016 met meer dan 3 miljoen verloor, volgt zijn democratische tegenstander, Joe Biden, in de meeste nationale peilingen . Het lijkt erop dat het schrijven aan de muur hangt voor Trump, met zijn onbekwaamheid en oneerlijkheid voor de wereld om te zien.

Trump is een president wiens mislukte aanpak van de COVID-19-uitbraak heeft geleid tot de dood van meer dan 215.000 Amerikanen. Zelfs na besmetting met het virus zelf, Trump getweet op 5 oktober: “Ik zal het verlaten van de grote Walter Reed Medical Center vandaag om 18:30 Gevoel echt goed! Wees niet bang voor Covid. Laat het je leven niet beheersen. We hebben onder de Trump-regering een aantal echt geweldige medicijnen en kennis ontwikkeld. Ik voel me beter dan 20 jaar geleden! ”

Als president kreeg Trump de best mogelijke behandeling waar iedereen die met het virus besmet was, kon hopen, inclusief toegang tot medicatie waar een gemiddelde Amerikaan alleen maar van kan dromen. De ongevoelige tweet van Trump druist in tegen de verloren levens en toont zijn totale loskoppeling van de realiteit en een wreed gebrek aan empathie. Dit is een president die een chronische dwang heeft om mensen te bedriegen en pathologisch te liegen over schijnbaar alles, inclusief zijn financiën. Zoals een recent onderzoek van The New York Times aan het licht bracht , is Trump er niet alleen in geslaagd om in 10 van de afgelopen 15 jaar helemaal geen belasting te betalen, maar hij is ook een volmaakte verliezer als zakenman.

Trump is ook de eerste president in de geschiedenis van de Verenigde Staten die is afgezet en vervolgens herverkiezing nastreeft na vrijspraak door de Senaat. Het is schijnbaar ondenkbaar dat een belastingontduiker, boef, pathologische leugenaar en harteloze narcist erin kan slagen het publiek voor de tweede keer te misleiden om hem te kiezen. Helaas zou iedereen die Trump afwijst als niet herkiesbaar, dit op eigen risico doen.

Onderdrukking van kiezers

President Trump heeft herhaaldelijk geprobeerd het democratische proces op meer manieren te ondermijnen dan men wil tellen in de aanloop naar de presidentsverkiezingen op 3 november. Zonder enig geloofwaardig bewijs te leveren, heeft hij beweerd dat stemmen per post beladen is met fraude, zaaiende zaden twijfel in de verkiezingsresultaten mocht zijn bod voor een tweede termijn mislukken. Omzichtige democraten hebben hierop gereageerd door mensen aan te moedigen hun stem persoonlijk uit te brengen, ondanks de woedende pandemie.

In een poging om het stemmen via mail verder te ondermijnen, trainde Trump zijn wapens op de United States Postal Service (USPS) en gaf openlijk toe dat hij tegen het toewijzen van extra financiering was. “Ze hebben dat geld nodig om het postkantoor te laten werken, zodat het al deze miljoenen en miljoenen stembiljetten kan verwerken”, verklaarde Trump ongegeneerd in een interview met Maria Bartiromo van Fox Business in augustus. “Als ze die twee items niet krijgen, betekent dat dat je geen universele mail-in-stemming kunt hebben omdat ze er niet op zijn toegerust.” Ondanks deze aanvallen stemde Trump zelf met behulp van een post-in-stembiljet tijdens de presidentiële voorverkiezingen in maart in zijn woonstaat Florida.

Lees ook:  Erdogan dreigt opnieuw “poorten te openen” voor migranten

Men moet zich verwonderen over de brutale grondigheid waarmee hij de authenticiteit van het proces dat hem naar zijn huidige positie dreef, aantast. Er zijn maar twee manieren waarop mensen hun stemrecht kunnen uitoefenen: door persoonlijk te stemmen of door een alternatieve optie te gebruiken die voor hen beschikbaar is in hun lokale jurisdictie, zoals stembiljetten bij afwezigheid. Enerzijds heeft Trump het gebruik van stembiljetten in diskrediet gebracht. Hij heeft ook Louis DeJoy, een Republikeinse donor, aangesteld als postmeester-generaal, die de operaties van de USPS heeft verlamd . Aan de andere kant past Trump angstaanjagende tactieken toe om mensen af ​​te leiden van persoonlijk stemmen. Zijn alomvattende aanpak is gericht op het verlagen van de opkomst, wat volgens hem gunstig zal zijn voor de Republikeinen.

In een verklaring die grenst aan de intimidatie van kiezers, verklaarde Trump in een interview met Fox News op 20 augustus: “We zullen sheriffs hebben, en we zullen wetshandhaving hebben, en we zullen hopelijk Amerikaanse advocaten hebben. en we zullen iedereen hebben, en procureurs-generaal. ” Trump zinspeelde op het sturen van wetshandhavers naar stembureaus. Federal la w verbiedt elke on-duty rechtshandhaving personeel het dragen van wapens uit het invoeren van een stemming centrum zonder de uitdrukkelijke bedoeling van het gieten van hun eigen stem. Maar de loutere dreiging om politie en sheriffs naar stembureaus te sturen, al was het maar om peilingen te volgen, kan gemarginaliseerde gemeenschappen bang maken en hen ervan weerhouden om te gaan stemmen.

Logica die loyaliteit tart

Iedereen met een beetje gezond verstand kan de hypocrisie van de uitspraken van Trump zien. Helaas is er een onverzettelijke basis van volgelingen die hij heeft ontwikkeld die weigeren hem te zien als de charlatan-president die hij werkelijk is. Het artikel van cognitief neurowetenschapper Bobby Azarian in Psychology Today, getiteld “A Complete Psychological Analysis of Trump’s Support”, somt meer dan een dozijn elementen op die de kiezersbasis van Trump stimuleren, waaronder de theorie van terreurbestrijding en het Dunning-Kruger-effect.

Lees ook:  Exclusief: in de Trump-advertentie wordt Biden beschuldigd van het mainstreamen van "radicaal" beleid

Er zijn verschillende Republikeinse politici die hebben verklaard dat ze Trump niet zullen steunen bij deze verkiezingen. Bijna iedereen op de lijst is iemand die in het verleden een functie als Republikein bekleedde en niet op zoek is naar herverkiezing. Afgezien van senatoren Mitt Romney en Lisa Murkowski, die allebei niet categorisch hebben verklaard op wie ze van plan zijn te stemmen, hebben de meeste zittende Republikeinse politici hun waardigheid en zelfrespect opgegeven om de bevelen van Trump uit te voeren.

De voormalige senator van Nevada, Dean Heller, loog schaamteloos in een Fox News- interview dat mensen dankzij het stem-per- mailproces van de staat één keer per post en één keer persoonlijk kunnen stemmen. Trump herhaalde dit in september toen hij leek te suggereren dat kiezers het systeem moesten “testen” door twee keer hun stem uit te brengen.

Als verkiezingsfunctionaris in mijn plaatselijke provincie weet ik zeker dat wanneer iemands stem per post wordt ontvangen, dit in het systeem wordt opgenomen en dat het onmogelijk is voor dezelfde persoon om opnieuw te stemmen zonder fraude te plegen onder de straf voor meineed. Ondanks de waarheid zijn Trump en Heller erin geslaagd om twijfel te zaaien onder de goedgelovigen, waardoor sommigen van hen de robuustheid van het democratische verkiezingsproces in het land in twijfel trekken.

Senator Lindsey Graham uit South Carolina is een van de grootste overloperijen in zijn kritiek op de president. In 2015 noemde Graham Trump een “racistische, xenofobe, religieuze onverdraagzaamheid”. Tegenwoordig is hij een van de trouwste trawanten van Trump. Graham vecht tegen een harde herverkiezing in zijn thuisstaat en komt schaamteloos naar dezelfde persoon die het onderwerp was van zijn vernietigende kritiek, die een interessante casestudy heeft gemaakt over de fluctuerende loyaliteit van politici.

GOP-machines

Hoe oneerlijk en egoïstisch de acties van Trump ook mogen zijn, om in november te winnen, heeft de president de hulp nodig van goed geoliede machines die niet bang zijn om het democratische proces te negeren, kiezers te onderdrukken en de weg vrij te maken voor een mogelijke confrontatie in de rechterlijke macht. systeem dat de wil van de mensen overstemt. Die machine heet de GOP.

In Santa Clara County, Californië, heeft de griffier van de kiezers bijna 100 locaties voor het afgeven van stemmen per post beschikbaar gesteld, verspreid over de provincie. In schril contrast daarmee heeft de Republikeinse staatssecretaris van Ohio, Frank LaRose, slechts één drop-off box besteld in elk van de 88 provincies van de staat, waarvan sommige meer dan een miljoen inwoners hebben. LaRose gaf met tegenzin toe nadat een rechter in Franklin County zijn bevel had ingetrokken. LaRose is sindsdien overeengekomen om individuele provincies toe te staan ​​te beslissen om meer drop-off boxes te hebben als ze dat willen, maar hij heeft gemandateerd dat de locatie van die boxen binnen het terrein van het eigendom van de raad van verkiezingen moet zijn en doet zijn best maak het mensen zo moeilijk mogelijk om hun stem uit te brengen.

Lees ook:  Wie lacht er nu?

Het is de moeite waard eraan te denken dat de partijdige acties van de Republikeinse staatssecretaris van Ohio, Ken Blackwell , in 2004 wellicht de doorslaggevende factor hebben gespeeld in de herverkiezing van George W. Bush. Ohio blijft in 2020 een slagveldstaat en de acties van LaRose doen gevaarlijk denken aan wat er 16 jaar geleden gebeurde.

In Texas is de Republikeinse gouverneur Greg Abbott erin geslaagd te slagen waar LaRose tekortschoot. Abbott heeft een proclamatie uitgevaardigd die het aantal afleverlocaties beperkt tot slechts één per provincie. Er zijn al verkiezingen aan de gang, zelfs nu de juridische strijd over de beslissing van Abbott waarschijnlijk zal volgen. Bezorgd over de veranderende demografie van de stemgerechtigde bevolking in zijn staat, tonen de acties van Abbott aan hoe bang Republikeinen zijn en in hoeverre ze de democratie zullen ondermijnen.

De weg bereiden voor een grote finale

Zou hij verliezen, Trump heeft categorisch geweigerd zich te committeren aan een ordelijke en vreedzame overdracht van de macht aan zijn Democratische tegenstander. De president gelooft dat deze verkiezing zal worden beslist door het Hooggerechtshof, niet door de bevolking van Amerika.

De plotselinge ondergang van het liberale icoon van het Hooggerechtshof, rechter Ruth Bader Ginsburg, heeft Trump en de Republikeinen een toevallige kans geboden om de ideologie van de rechtbank te verschuiven naar beslist conservatief. De Democraten zullen ongetwijfeld alles in het werk stellen om een ​​beroep te doen op de logica en het geweten van de Republikeinse senatoren om de bevestiging van Trumps kandidaat, Amy Coney Barrett, te stoppen om Ginsburg enkele weken voor de presidentsverkiezingen te vervangen. Helaas zijn zowel logica als geweten gevaarlijk schaars, zo niet ronduit onbestaande, onder Republikeinse politici in een Trumpiaanse wereld.

Kan Amerika een blauwe golf van ongekende omvang zien, waarbij het Witte Huis wordt toegekend aan Joe Biden en de meerderheid in de Senaat wordt omgedraaid naar de Democraten? Of zullen de machinaties van Donald Trump en zijn coterie voorkomen dat een dergelijke gebeurtenis plaatsvindt? Wat er ook gebeurt, als Trump er niet in slaagt het resultaat te krijgen waar hij wanhopig naar hunkert, moeten we niet verbaasd zijn als er meer flagrante handelingen plaatsvinden die gericht zijn op het ondermijnen van de democratie.Comments

comments