Olijftakken en kernbommen in Israël

Olijftakken en kernbommen in Israël

13 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

Volgens de christelijke website St. Basil’s is de olijfboom “een symbool van vrede, welvaart, gezondheid, welzijn, overvloed en voedsel.” En Israel Olive Bond is het daarmee eens, en merkt op dat het “door de geschiedenis heen een belangrijk onderdeel is geweest van de Joodse en Israëlische cultuur”, “vaak in de Bijbel genoemd wordt in de context van zegeningen, vruchtbaarheid en gezondheid” en “uiteindelijk werd verbonden met het concept van wortelen in het land. “

Dat is ongetwijfeld de reden waarom Israëli’s doorgaan met het vernietigen van Palestijnse olijfbomen.

Volgens onafhankelijke waarnemers werden in de periode januari-juli 2020 zo’n 4.000 Palestijnse olijfbomen vernietigd door Israëlische kolonisten en soldaten en in augustus werd gemeld dat een Israëlische militaire officier, kolonel Eitan Abrahams, zei dat de vernietiging gerechtvaardigd was ‘voor de veiligheid van de kolonisten. , ”Omdat de bomen Palestijnse schutters of steenwerpers beschermen.

De westerse media vermelden zelden zoiets over Israël / Palestina, omdat het nu algemeen aanvaard is in Amerika en Europa dat elk bericht of commentaar dat Israël in een slecht daglicht zou kunnen stellen, moet worden vermeden. De invloed die wordt uitgeoefend door pro-Israëlische organisaties en lobbyisten in het in wezen pro-Israëlische Britse parlement en het even ondersteunende Amerikaanse Congres is zodanig dat er geen tijd kan worden vrijgemaakt voor een onpartijdige discussie of een democratisch debat over zaken als de vernietiging van olijfbomen door illegale Israëliërs. kolonisten op Palestijns land.

Het is opmerkelijk dat de huidige Britse minister van Binnenlandse Zaken, Priti Patel, werd ontslagen door voormalig premier Theresa May omdat ze leugens vertelde over een bezoek dat ze aan Israël bracht en prompt werd benoemd in haar functie met grote verantwoordelijkheid door May’s opvolger, Boris Johnson. , hij die zichzelf verklaart “een hartstochtelijke verdediger van Israël” te zijn. Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan zijn de bedragen van de Israëlische lobby die aan Amerikaanse politici worden geschonken, onthutsend , en zoals het onafhankelijke Clingendael Instituut opmerkt, “In augustus 2019 verklaarde president Donald Trump zichzelf ‘de meest pro-Israëlische Amerikaanse president van de geschiedenis’, terwijl de Israëlische premier Benjamin Netanyahu Trump beschreef als ‘de beste vriend die Israël ooit in het Witte Huis heeft gehad’. ” Op de zionistische kar springende, kondigde presidentiële mededinger Joe Biden aan : “Als president zal Joe Biden ervoor blijven zorgen dat de Joodse staat, het Joodse volk en de Joodse waarden de onbreekbare steun van de Verenigde Staten krijgen.”

Het kan niet worden verwacht dat Groot-Brittannië of Amerika ooit de olijftakken van genereuze steun die zij aan Israël verlenen, zullen terugtrekken, of dat zij ooit de vernietiging van Palestijnse olijfbomen of de inbeslagname van Palestijnse landen zullen veroordelen; maar Duitsland en Frankrijk steunen de Israëlische heerschappij niet onvoorwaardelijk en gaven in juli een verklaring af waarin stond dat “elke annexatie van de in 1967 bezette Palestijnse gebieden een schending van het internationaal recht zou zijn en de grondslagen van het vredesproces in gevaar zou brengen. We zouden geen veranderingen aan de grenzen van 1967 erkennen die niet door beide partijen in het conflict zijn overeengekomen. ” Ze zullen niet het minste effect hebben op de voortdurende illegale bezetting en annexatie van Palestijns grondgebied door Israël, maar er is tenminste iemand die zich een beetje bekommert om Palestijnen.

Lees ook:  Trump looft QAnon-samenzweringstheorie: 'Ze vinden me erg leuk, wat ik waardeer'

Maar niemand geeft om de kernwapens van Israël.

Op het kenteken van de Israëlische strijdkrachten staan ​​de Davidsster en een zwaard afgebeeld, en het is opvallend ironisch dat het zwaard in een olijftak is gewikkeld . Ongetwijfeld, terwijl Israëlische soldaten hectares Palestijnse olijfbomen platgooien en anderszins afhakken, waardoor duizenden Palestijnen in armoede vervallen, zijn ze blij dat hun missie van vernietiging echt vreedzaam is. En ze denken waarschijnlijk dat het nucleaire arsenaal van hun land ook in olijftakken moet worden verpakt.

In maart 2006 werd onthuld dat het Verenigd Koninkrijk in de jaren zestig ‘in het geheim aan Israël plutonium heeft geleverd, ondanks een waarschuwing van de militaire inlichtingendienst dat het de Israëli’s zou kunnen helpen een atoombom te ontwikkelen … De documenten laten ook zien hoe Groot-Brittannië honderden zendingen naar Israël van materiaal dat had kunnen helpen bij het kernwapenprogramma, waaronder verbindingen van uranium, lithium, beryllium en tritium, evenals zwaar water. ” (Groot-Brittannië is in 1968 toegetreden tot het Verdrag inzake de non-proliferatie van kernwapens.) Zoals normaal, kreeg de zaak geen officieel vervolg – althans aan de oppervlakte.

Maar beneden, in de goten, lijkt het erop dat er veel activiteit was en in augustus 2016 meldde de Britse krant Independent dat “meer dan 400 documenten, waaronder regeringsdossiers met betrekking tot de betrokkenheid van het VK bij het vermeende nucleaire arsenaal van Israël, verdwenen zijn.”

Het verloren materiaal werd opgeslagen in het Nationaal Archief in Kew, nabij Londen. Uit ervaring uit de eerste hand verklaar ik ronduit dat dit etablissement wordt bemand door toegewijde en meest efficiënte professionals die geen dingen ‘verliezen’ als ‘meer dan 60 buitenlandse kantoorbestanden, meer dan 40 thuiskantoordocumenten en zes uit de archieven van voormalige ministers “die zich bezighouden met de” militaire en nucleaire samenwerking van Groot-Brittannië met Israël “.

In 2016 diende de BBC een Freedom of Information Request in voor deze openbaar beschikbare documenten over het Britse overheidsbeleid en kreeg te horen dat ze allemaal verdwenen waren . Onder het ontbrekende materiaal “bevindt zich een dossier van Buitenlandse Zaken uit 1979 met de titel ‘Militaire en nucleaire samenwerking met Israël: Israëlische nucleaire bewapening’.”

De papieren waren belangrijke historische documenten en het is verbazingwekkend dat er geen onderzoek is gedaan naar wat zou kunnen worden onthuld als een criminele samenzwering om officiële kronieken te vernietigen. Maar de houding van opeenvolgende Britse regeringen met betrekking tot de kernwapens van Israël is opmerkelijk consistent geweest, in die zin dat er niet aflatende steun is getoond voor alle Israëlische activiteiten, ongeacht de politieke overtuiging van de regerende partij. En in de vier jaar sinds het materiaal verdween, is er geen poging ondernomen om de zaak voort te zetten.

Het standpunt van Groot-Brittannië met betrekking tot de nucleaire wapens van Israël werd naar voren gebracht in 2014 toen de regering werd gevraagd in het House of Lords “of ze protest zouden indienen bij de regering van Israël om (1) eventuele voorraden kernwapens die ze bezitten, en (2) faciliteiten die ze financieren om dergelijke wapens te onderzoeken en te produceren. ” Ondanks het feit dat het Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI) 2014 Yearbook is opgenomendat Israël 80 kernkoppen had, antwoordde de regering: “Israël heeft geen kernwapenprogramma afgekondigd. We hebben regelmatig besprekingen met de regering van Israël over een reeks nucleaire kwesties. De regering van Israël twijfelt niet aan onze opvattingen … ”In één opzicht was het antwoord duidelijk indicatief voor beleid, in die zin dat Israël zeker geen twijfel heeft over de opvattingen van Groot-Brittannië (en Frankrijk en de VS en vele anderen) met betrekking tot de illegale kernwapens: het is zeer onwaarschijnlijk dat een internationale actie zal worden ondernomen om de nucleaire arsenaal van Israël te beperken (nu nummering minstens 90 kernkoppen volgens SIPRI) of op enigerlei wijze bemoeien met zijn nucleaire houding.

Bepaalde dingen zijn dat Israël zal doorgaan met het vernietigen van Palestijnse huizen en olijfbomen, terwijl de landen van de westerse wereld olijftakken blijven uitbreiden naar zijn atoombommen.

Lees ook:  Amerikaanse rechter dringt er bij het Hooggerechtshof op aan om een ​​einde te maken aan de Amerikaanse politiestaat die het oplegt

Comments

comments