De COVID-taskforce van Trump komt nu openlijk tegen hem in opstand

De COVID-taskforce van Trump komt nu openlijk tegen hem in opstand

14 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

Van Fauci tot Birx en Redfield, de hoogste gezondheidsfunctionarissen van de president lijken ten einde raad te zijn.

Toen ze vorige week buiten een van de hoofdgebouwen op de campus van de University of Connecticut stond, slaakte dr.Deborah Birx, de coördinator van de coronavirus-taskforce van het Witte Huis, een geërgerde zucht door haar perzikkleurige gezichtsmasker.

Birx was sinds juni bijna non-stop onderweg en werkte samen met lokale en staatsfunctionarissen om gebiedsspecifieke strategieën te ontwikkelen om de verspreiding van het virus te vertragen . Connecticut was haar 32e staat en, net als in de anderen, werd ze daar doorspekt met vragen over de gemengde berichten die afkomstig waren van het Witte Huis.

Ogenschijnlijk gefrustreerd door het feit dat er 200.000 doden later nog steeds onzekerheid bestond over de COVID-19-preventiestrategie van de federale overheid, pauzeerde Birx voordat ze opnieuw haar gebroken record uiteenzette: draag een masker, was je handen en blijf sociaal afstandelijk. Draag een masker, was handen, sociale afstand.

“We hebben ons beste volksgezondheids- en wetenschappelijk advies kunnen geven aan leiders en … ik blijf dat elke dag doen, of het nu de gouverneur is, of het de president is, of dat het leden van de gemeenschap zijn. De consistentie van die boodschap is absoluut de sleutel, ”zei Birx. Nogmaals drukkend op de vraag of maskers nodig waren, rolde de taskforce-leider met haar ogen: “Laat me het duidelijk maken: we weten hoe effectief deze zijn in het blokkeren van onze druppels. Het is niet alleen theoretisch [al]. “

Birx ‘frustratie kan maanden in de maak zijn geweest. Maar de context was onvermijdelijk. Enkele dagen daarvoor was president Trump naar huis teruggekeerd van het Walter Reed Medical Center en, nog steeds besmet met het virus, verwijderde hij triomfantelijk zijn masker op het balkon van het Witte Huis voor primetime televisie.

Het was een actie die haaks stond op de voorzichtigheid die Birx en anderen hebben gegooid. Maar hoewel ze er misschien door geïrriteerd uitzag, was ze zeker niet de enige hoge gezondheidsfunctionaris die aangaf dat ze ten einde raad waren met Trump.

Na maandenlang te hebben geprobeerd directe confrontaties met de president te vermijden, lopen de functionarissen van de taskforce niet langer om zijn eisen heen. Dr. Anthony Fauci, de directeur van het National Institute of Health and Infectious Disease, spreekt zich al weken uit tegen Dr. Scott Atlas – een neuroradioloog die geen ervaring heeft met het omgaan met infectieziekten, maar die Trump’s coronavirusgoeroe is geworden door zijn verlangen naar positieve nieuws – voor ‘ cherry-picking data’ . Meer recentelijk wordt hij uitgescholden tegen de Trump-campagne omdat hij hem in hun advertenties ‘ lastig viel ‘.

Dr. Robert Redfield, de directeur van de Centers for Disease Control, gaat ook achter Atlas aan en beweert dat “alles wat hij zegt onjuist is”; terwijl de CDC heeft teruggedrongen tegen de voorkeur van het Witte Huis om niet aan te bevelen om asymptomatische personen te testen. En ondanks eisen van het Witte Huis dat ze geheim blijven, publiceerde de Federal Drug Administration vorige week richtlijnen voor COVID-19-vaccinproducenten die het vrijgeven van vaccins voor de verkiezingen vrijwel onmogelijk zouden maken.

Gevraagd naar commentaar over de toenemende frustratie onder ambtenaren, sprak woordvoerder Brian Morgenstern van het Witte Huis niet rechtstreeks met de spanningen van de taskforce en zei in plaats daarvan: “De topprioriteit van president Trump is de gezondheid en veiligheid van het Amerikaanse volk.”

Morgenstern erkende dat Trump het soms ‘te goeder trouw’ niet eens is met functionarissen van de taskforce. Maar eerdere regeringsfunctionarissen zeggen dat dergelijke tegenstromen en berispingen van hoge gezondheidsfunctionarissen in wezen ongehoord zijn. En ze wijzen op een groeiende rebellie onder de gelederen van de coronavirus-taskforce van de president, precies op een steeds precairer moment: het begin van het herfstseizoen waarin de gevallen toenemen.

“In eerdere noodsituaties waarmee dr. Fauci en dr. Birx zijn geweest, zijn er betere en slechtere reacties gekomen, maar ze hebben allemaal een aantal fundamentele basiscompetenties gedeeld. Het simpele feit is dat de reactie van de regering op COVID geen basiscompetentie heeft ”, zei Tom Frieden, voormalig directeur van de CDC voor de regering-Obama. “Het is waar dat er vandaag geen nationaal plan is, geen duidelijke organisatie, we staan ​​niet op dezelfde lijn en er is geen communicatie. Er zijn geen consistente berichten van de federale overheid. Bovendien is er een politisering van het dragen van maskers en een gebrek aan discipline bij het nadenken over wanneer te sluiten en wat te openen. Het is verbijsterend. “

De relatie tussen Trump en zijn COVID-adviseurs is altijd beladen geweest. De president schetste een rooskleurig scenario over de strijd tegen het virus sinds het in Amerika arriveerde. Hij heeft openlijk aangedrongen op de heropening van het land binnen een versneld tijdsbestek. Hij beschuldigt carrièrewetenschappers ervan dat ze tegen hem samenzweren door hun voeten aan een vaccin te slepen. En hij heeft geïmproviseerd over de doeltreffendheid van therapieën en behandelingen op een manier die grenst aan het onverantwoordelijke, zeggen experts.

Maar de wrijvingen zijn de afgelopen weken bijzonder uitgesproken geworden, nadat het Witte Huis gastheer was van wat Fauci een superspreader-evenement noemde en de verkiezingen naderden.

“Ik denk echt dat zowel Redfield als Birx goed willen doen”, zegt Zeke Emanuel, voormalig adviseur gezondheidsbeleid van de regering-Obama. “Maar het was ingewikkeld voor hen om erachter te komen hoe ze goed konden doen in deze administratie.”

Nu Trump zich steeds meer tot Atlas wendt voor begeleiding, zijn Birx, Fauci en Redfield allemaal buitenspel gezet bij de taskforce. In recente interviews heeft Fauci expliciet gezegd dat de taskforce niet eens zo vaak bijeenkomt als ze deed, soms eens per week. Birx is onderweg geweest en heeft alleen deelgenomen aan lokale media-interviews. Redfield heeft ondertussen deelgenomen aan vrijwel nul media-optredens tijdens een recente reeks van confrontaties met het Witte Huis over richtlijnen voor het dragen van maskers, testen en heropening van scholen, zelfs toen de voormalige directeur van de CDC, William Foege, een openbare brief stuurde. hem aansporen “op te komen tegen een pestkop”.Lees ook:  Covid-19 Hysteria Vs. Uw werkelijke (zeer lage) kans om te sterven

Maar terwijl ze uit de schijnwerpers zijn geglipt, zijn het trio en anderen onvermurwbaarder geweest in het vasthouden aan beleidsgeschillen. En voor degenen die in de bureaucratische loopgraven hebben gezeten op het kruispunt van politiek en gezondheidsbeleid, was het een aangename verrassing om te zien dat er geen berusting was.

“Ik heb veel respect voor Deborah Birx en ik denk dat ze wel begrijpt wat er moet gebeuren. Ik denk dat ze haar best doet om die berichten uit te leggen. Omdat de wetenschap niet zo ingewikkeld meer is, ”zei Andy Slavitt, Obama’s voormalige directeur van de Centers for Medicaid and Medicare Services. “Ik vermoed dat ze vindt dat het belangrijk voor haar is om daar te zijn en ze beschouwt zichzelf als een strijder op het gebied van de volksgezondheid. Maar ik denk dat er een beperkt bedrag is dat ze kunnen doen zonder de steun van hun baas. Dus moesten ze het doen met de persoon die in het Oval Office zit. Ik denk dat ze diezelfde consequenties onder ogen ziet, maar ze doet wat misschien wel het meest productieve is wat ze kan. “

Minder mensen in de taskforce zijn de afgelopen dagen meer openlijk tegenover Trump geweest dan Fauci. De gerespecteerde deskundige op het gebied van infectieziekten heeft er niet voor teruggeschrokken om ernstige waarschuwingen te geven over het huidige verloop van de ziekte. Maar hij is ook veel meer bereid geweest om af te zien van het soort diplomatieke aardigheid dat zijn publieke uitlatingen over de president en het Witte Huis kenmerkte tijdens de eerste maanden van de pandemie.

In een interview met The Daily Beast in september twijfelde Fauci aan de tijdlijn van de president dat er een COVID-19-vaccin om de hoek lag en wees hij op een aanzienlijk gebrek aan vertrouwen in het vaccinproces. In een ander interview met The Beast op maandag, nam hij zijn grootste prik tot nu toe tegen Trump en zijn campagne en eiste dat ze hem niet zouden gebruiken in toekomstige campagneadvertenties.

“Door dit tegen mijn wil te doen, vallen ze me in feite lastig”, zei Fauci. “Aangezien campagneadvertenties gaan over het verkrijgen van stemmen, kan hun intimidatie van mij het tegenovergestelde effect hebben dat sommige kiezers worden uitgeschakeld.”

Hoewel een deel van de wrijving het gevolg kan zijn van de voortdurende problemen van de taskforce om de pandemie onder controle te krijgen, zeggen ambtenaren die met de administratie werken, dat veel ervan wordt veroorzaakt door Trump, wiens aandacht voor en begrip van het virus altijd een bron van frustratie is geweest.

“Naarmate de verkiezingen vorderden, werd het moeilijker om hem te laten focussen op de richtlijnen en gegevens waarvan wij dachten dat ze het belangrijkst waren om levens te redden”, zei een hoge ambtenaar die bij de taskforce van het Witte Huis werkt. “Dat is nu nog steeds het geval. Het is bekend dat als je hem iets brengt dat waarschijnlijk niet zal helpen bij zijn herverkiezing of de economie weer [naar zijn zin] openstelt, je het net zo goed niet aan de president kunt presenteren. . “

Dat sentiment werd maandagavond onderstreept, toen Trump terugkeerde naar het campagnespoor, tijdens een bijeenkomst in Sanford, Florida, voor het eerste grote evenement in zijn soort sinds hij in het ziekenhuis was opgenomen . Op het podium maakte hij grappen over zijn vermeende ‘immuniteit’ tegen het virus, hoe hij ‘iedereen in dat publiek kuste’, inclusief ‘alle jongens en de mooie vrouwen’, en bleef hij oproepen tot de snelle heropening van de VS. economie om ‘ons land aan het rollen te krijgen’.

Voor veteranen van de coronavirus-taskforce die critici van de president werden, was het slechts een verlengstuk van de onserieuze manier waarop hij de noodsituatie sinds dag 1 heeft aangepakt.

Olivia Troye, een voormalig senior adviseur van de taskforce die in augustus vertrok en sindsdien de democratische kandidaat Joe Biden voor 2020 heeft gesteund, vertelde hoe de president zou verschijnen op coronavirusbijeenkomsten en herhaaldelijk dingen zou vragen als: “Is dit erger dan de griep?” en “Kinderen worden niet beïnvloed, toch?” alleen om te horen dat kinderen inderdaad kunnen worden getroffen.

‘[Hij] knikte een beetje mee, maar dan ging hij in het openbaar naar buiten en zei toch het tegenovergestelde. Dit zou de hele tijd gebeuren, en het was irritant, ‘zei ze. “Dr. Fauci zou de vice-president en een deel van het senior personeel van de president vertellen dat kinderen de belangrijkste verspreiders ervan zouden kunnen zijn omdat de gegevens niet doorslaggevend zijn, alleen om te zien dat de regering en Trump het keer op keer volledig negeren. “

Troye herinnerde zich dat de president bij sommige ontmoetingen met leden van de COVID-taskforce eerder dit jaar routinematig werd afgeleid en in plaats daarvan ‘wilde praten over de media die hem kwaad hadden gemaakt’.

‘Soms liep hij [de kamer] rond en bracht zijn tijd door met het complimenteren van mensen voor hun [recente tv] -optredens. Hij zou Kellyanne Conway, of iemand anders, complimenteren met hoe goed hij dacht dat iemand het deed, door te zeggen: ‘Oh, dat heb je vandaag geweldig gedaan!’ ”, Voegde ze eraan toe. “Dit was [tijdens vergaderingen] toen we probeerden hem te laten focussen op zaken van leven en dood in het hele land.”

Conway heeft geen verzoek om commentaar geretourneerd.

Dat de leden van de taskforce nu krachtiger terugdringen tegen Trump, lijkt sommigen niet als een verrassing. Maar voor andere toeschouwers worden op dit moment geen complimenten verdiend. De tijd om zich uit te spreken en terug te dringen, zeggen ze, had maanden geleden moeten zijn.

“Ik denk dat, afgezien van Fauci, ze nog steeds niet de waarheid spreken tegen het Amerikaanse volk”, zei Leslie Datch, die tijdens de regering-Obama de ebola-respons leidde bij het Department of Health and Human Services. “Ik denk dat Trump die COVID-19 naar het Witte Huis bracht, de toenemende epidemie in het hele land, en Trump die zijn gekte na zijn ziekte verdubbelt, hen heeft laten zien dat hij nooit het goede zal doen. Elk sprankje hoop of gezond verstand is verwijderd. Als je trouw bent aan de waarheid, aan de eed van Hippocrates, of aan de principes die je tegen jezelf zegt en je familie belangrijk zijn … is het onmogelijk geworden om te zwijgen en medeplichtig te zijn. “

Geniet van 0% BTW op alle mondkapjes waardoor wij ze voor een scherpe prijs kunnen aanbieden.

Goedkoopste mondkapjes van Nederland!

✓ 100 stuks voor 24,99, de laagste prijs van Nederland
✓ Vandaag besteld, morgen in huis
✓ Op voorraad in Nederland, geleverd met PostNL
✓ 3-laags mondkapje van A-kwaliteit
✓ Met GB/T32610-2016 keurmerk

Lees ook:  De EU blijft vol onzin praten over Libië. Maar wat is de echte reden waarom de oorlogsschepen zich in het oostelijke Middellandse Zeegebied bevinden?

€24,95

Nu kopen is morgen in huis klik hier om te bestellenHerbruikbaar mondkapjes – Kinderen

€9,99

Wil jij een herbruikbaar mondkapje voor kinderen bestellen?

Dit product is een herbruikbaar mondkapje voor kinderen inclusief filter. Je kinderen zijn hiermee beter beschermd. Je kunt dit product wassen in de wasmachine, of de filter vernieuwen met een nieuwe filter. Door de extra filter welke erin zit, komt er geen stof of andere bacteriën door. Dit geeft een goed en beschermend resultaat.

✓ Vandaag besteld, morgen in huis
✓ Op voorraad in Nederland, geleverd met PostNLComments

comments