Ontvoeringsverschillen: The Whitmer Plot en het einde van vrijheid

Ontvoeringsverschillen: The Whitmer Plot en het einde van vrijheid

14 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

Een complot om de Democratische gouverneur van Michigan te ontvoeren, heeft de hardnekkigheid van ideologische manipulatie blootgelegd aan de vooravond van de totale bewakingsstaat.

In “The Grand Chessboard”, waarschuwde Zbigniew Brzezinski zijn medestudenten van de heersende klasse dat het begin van het informatietijdperk desinformatiestrategieën zou vereisen om elke mogelijke dreiging van een steeds politiek bewustere bevolking te verminderen.

Vijf jaar voordat Brzezinski’s boek werd gepubliceerd, zou een blanke separatist en voormalige marinier genaamd Randy Weaver  het doelwit zijn van federale agenten in wat bekend werd als de Ruby Ridge impasse; een mijlpaal in de vorming van een antiregeringssubcultuur in de VS, ondersteund door een los kader van blanke supremacistische ideologieën die geworteld zijn in de fundamentele mythen van de Amerikaanse kolonistencultuur en aangemoedigd door hun radicale miljardairmecenassen die op hun kosten een politieke machine bouwden en hebben de weg geëffend voor onze huidige politieke realiteit.

Decennia lang aangewakkerd door een extremistische kapitalistische oligarchie die langzaam en methodisch de hefbomen van de democratie heeft uitgeschakeld om haar belangen te bereiken, worden de latente raciale spanningen die de collectieve psyche van Amerika achtervolgen, uitgebuit op manieren die nooit eerder mogelijk waren met de komst van online desinformatie-mashups, zoals QAnon , Antifa, BLM en anderen langs het spectrum van moderne sociale media-constructies.

Terwijl we de presidentsverkiezingen van 2020 naderen, worden de skeletten in de kast van Amerika op de laatste manier gekleed en geparadeerd voor een doodsbange burger, wiens gezondheid en gemoedsrust worden belegerd als gevolg van de pandemische crisis, terwijl ze tegelijkertijd worden gebombardeerd met apocalyptische scenario’s van maatschappelijke ineenstorting en burgeroorlog, zoals de vermeende samenzwering om de gouverneur van Michigan Gretchen Whitmer te ontvoeren en te vermoorden als onderdeel van een groter plan om het Michigan State Capitol te bestormen met honderden gewapende mannen.

Maar gezien het feit dat alle personen die in het complot werden beschuldigd maanden voorafgaand aan het uitkomen van het plan intensief werden onderzocht door het Federal Bureau of Investigation, is het niet verwonderlijk dat de vermoedens van beknelling door de FBI rond de spraakmakende zaak, die afgelopen dinsdag werd ingediend bij de Amerikaanse rechtbank van West-Michigan.

Inkleuren over de lijnen

Ruby Ridge is lange tijd een strijdkreet geweest voor blanke separatisten en wordt beschouwd als de inspiratie voor de bomaanslag in Oklahoma City door Timothy McVeigh en de in Michigan geboren Terry Nichols in 1995. Samen met de tragedie bij Waco, die plaatsvond in 1993, vormen deze gebeurtenissen de heilige drie-eenheid van het binnenlandse terroristische verhaal dat nu op federaal niveau in wetten is omgezet.

Lees ook:  Trump's nieuwe favoriete COVID-arts gelooft in buitenaards DNA, demon-sperma en hydroxychloroquine

De impasse bij Ruby Ridge is het meest uitgebreid gedocumenteerde  geval van openlijke terroristische procedures en technieken die door de FBI worden gebruikt en wordt een ‘ generale repetitie voor Waco ‘ genoemd, omdat veel van dezelfde instanties en personeel die deelnamen aan de zevendaagse belegering. bij Ruby Ridge zouden kort daarna hun wapens op het Branch Davidian-complex richten.

In een ogenschijnlijk niet-gerelateerd incident een paar dagen voordat de FBI de beëdigde verklaring tegen de vermeende samenzweerders in de Whitmer-zaak indiende, vermoordden FBI-agenten de 43-jarige Eric Mark-Matthew Allport tijdens een vuurgevecht  in een restaurant in een noordelijke buitenwijk van Detroit.

Allport was als tiener op Ruby Ridge geweest en was er getuige van geweest dat zijn vrienden en buren werden afgeslacht door federale agenten. Zijn dood door toedoen van de politie bracht Allport onmiddellijk in de martelaarsstatus  door leden van de zogenaamde Boogaloo Bois en andere zelfbenoemde antiregeringsgroepen, ondanks de merkwaardige rol die Bill Grider, de vader van Allport, speelde in de Ruby Ridge-affaire.

Volgens een getuigenis van plaatsvervangend Amerikaanse maarschalk David Hunt, die Grider gebruikte om berichten van en naar Weaver’s hut te vervoeren, bood Allport’s vader aan Randy Weaver te vermoorden  voor de FBI.  “Hij zei dat hij hem ging vermoorden, en dat ik hem niet hoefde te betalen”, beweerde Hunt tijdens het kruisverhoor. Hoewel Hunt’s beweringen over Grider – die Weaver als een vriend beschouwde – nooit werden bevestigd, is het niet ongebruikelijk om geïnfiltreerde leden van het leger en de politie te vinden onder groepen die de staat bedreigen, maar de ideologische overlap tussen elementen van wetshandhaving, leger en politie. afscheidingsgroepen staan ​​ook een mate van oprechte loyaliteit toe door dergelijke individuen.

Dar Leaf, de sheriff van Barry County, die net ten zuiden van Grand Rapids ligt, weerspiegelde deze realiteit donderdag in een interview met een lokale FOX-dochter, waarin hij ondubbelzinnig stelt dat de ontvoering van Whitmer – in zijn ogen – moet worden behandeld als een poging van bezorgde burgers om de gouverneur te arresteren wegens het overtreden van de grondwet. Leaf was eerder op video vastgelegd tijdens een bijeenkomst met een van de verdachten.

Een stijgend doelwit

Voorafgaand aan de tussentijdse overwinning van 2018 die haar in het landhuis van de gouverneur plaatste, had Whitmer van 2006 tot 2014 in de senaat van Michigan gediend. Meer recentelijk had ze in 2016 de rol van interim-aanklager van Ingham County op zich genomen nadat de zittende aanklager moest aftreden een luguber seksschandaal. Whitmer versloeg de Republikeinse Bill Schuette om het gouverneurschap op zich te nemen en na slechts een jaar in functie kwam ze voor het eerst in de nationale schijnwerpers toen ze werd geselecteerd  om het antwoord  van de Democraten te geven op de laatste State of the Union-toespraak van Trump in februari, die viel ook samen met de start van het FBI-onderzoek naar haar toekomstige ontvoerders.

Lees ook:  Hoe de Amerikaanse idioot van Amerika een mislukte staat maakte

In augustus kreeg Whitmer opnieuw nationale aandacht te midden van speculatie  dat de democratische presidentskandidaat Joe Biden haar als zijn running mate zou kiezen. Tegen die tijd had de FBI uren aan gesprekken verzameld tussen de ragtag-bemanning van veroordeelde criminelen en Amerikaanse mariniers, die in juni naar verluidt gouverneur Whitmer hadden aangevallen als onderdeel van een groots plan om het Michigan State Capitol te bestormen met 200 mannen en gijzelaars te nemen vóór de komende presidentiële verkiezingen.

plot

Verdachten in de zaak Whitmer. Van linksboven: Paul Bellar, Daniel Harris, Ty Garbin, Brandon Caserta, Kaleb Franks, Joseph Morrison, Pete Musico en Adam Fox

De motivatie van de groep zou afkomstig zijn van Whitmer’s “eenzijdige” lockdown-beleid, waarbij de noodmaatregelen van de staat voor coronavirus worden verlengd tot na de oorspronkelijke sluitingsdatum van 30 april door middel van een uitvoerend bevel. De verhuizing lokte een onmiddellijke reactie uit van conservatieven in de staat en het zeer invloedrijke door Koch gefinancierde Mackinac Center, dat  in mei een bevel tegen de uitvoerende actie van de gouverneur indiende .

Na uitdagingen om orders van de gouverneur in lagere rechtbanken werden geslagen, de Republikeinse meerderheid Michigan Supreme Court vorige week gooide olie op het vuur door de regerende  Whitmer executive orders ongrondwettig te zijn en verrekening een storm van controverse op dezelfde dag FBI-agenten vermoord Eric Mark-Matthew Allport in Detroit en vlak voordat de FBI besloot hun beëdigde verklaring tegen de samenzweerders van Whitmer in te dienen.

Spijbelaars en tirannen

De ‘tiran bitch’, zoals de afgebroken coup-leider Adam Fox  Whitmer later die maand in een Facebook-groep noemde , zou worden berecht voor verraad in een schijnproces, waarna ze zou worden geëxecuteerd, volgens een opgenomen gesprek dat plaatsvond in de kelder van een vacuümreparatie-winkel die eigendom is van een oude vriend van Fox en de voormalige Amerikaanse marine, Brian Titus.

De term “tiran” zoals gebruikt door Fox is niet onnodig, maar is weer een andere link naar Ruby Ridge en de taal die door blanke nationalisten wordt aangenomen om naar hun vijand te verwijzen. De taal die door Randy Weaver’s vrouw, Vicki, wordt gebruikt in brieven waarin ze de oprichter van een White Supremacist gevangenisbendeorganisatie genaamd The Order citeert: “Hoor je het naderende onweer?” zij schrijft. ‘Het is dat van de ontwaakte Saksen. Er is oorlog op het land. Het bloed van de tiran zal stromen. ”

Lees ook:  Autocraten gebruiken de bijbel graag als steun, Amerikanen niet

Na het gesprek in de kelder van de reparatiewerkplaats lijkt het plot van de ontvoering in een stroomversnelling te komen. Minder dan een maand later kwamen de samenzweerders bijeen in Wisconsin voor gevechtsoefeningen en kort daarna, in augustus, werd een ‘alliantie’ met de White Supremacist Wolverine Watchmen-groep tot stand gebracht nadat Adam Fox tijdens een vuurwapenbijeenkomst aan een van hun leiders was voorgesteld .

Titus is in verschillende verhalen geciteerd over Fox, die hij nu verwerpt, ondanks dat hij de jongeman kent sinds hij 17 was en hem onlangs in de kelder van zijn winkel liet hurken. “Ik had geen idee wat er aan de hand was”, vertelde Titus aan het  lokale CBS-filiaal WWMT , hoewel hij toegaf dat Fox “enkele duistere geheimen” had en hem typeerde als een “anti-politie, anti-regering” man naar een andere uitlaatklep .

Zondag meldde CNN   dat militaire gegevens bevestigden dat twee andere verdachten, Daniel Harris 23 en Joseph Morrison 26, ook voormalige mariniers zijn. Morrison diende tot vorige week actief in de reservetroepen, terwijl Harris zijn stint in 2019 afsloot. De jongste van de twee wordt samen met Fox en vier andere mannen geconfronteerd met federale aanklachten. Morrison is een van de zeven aanklachten van de staat. Leden van een Michigan-militie die bekend staat als de Wolverine Watchmen waren ook onder degenen die  donderdag door staatsfunctionarissen werden beschuldigd van het aanvallen van de politie en het helpen plannen van de ontvoering van Whitmer.

De genereuze interpretatie van deze gebeurtenissen zou de FBI crediteren voor het verijdelen van het ontvoeringsplan tegen de Democratische gouverneur van Michigan door een groep vermeende binnenlandse terroristen wiens spoor het bureau had gevolgd gedurende drie maanden of een jaar en, ondanks het feit dat ze vroeg in de zomer van 2020, besloten om in de zaak te blijven zitten tot minder dan een maand voor de presidentsverkiezingen en precies op de hielen van Trump’s “stand back and stand by” soundbite tijdens het beruchte presidentiële debat vorige week.

Een waarschijnlijker scenario is dat de FBI, zoals het keer op keer wordt gedaan , de onderwerpen van hun onderzoek naar de val leidde door hun acties naar het gewenste resultaat te leiden en een verhaal te geven dat politici kunnen gebruiken om ons verder op weg te helpen naar een onontkoombare bewakingsstaat waar afwijkende meningen worden omgedoopt tot een haatmisdaad tegen onze welwillende opperheren.

Functiefoto | Gouverneur van Michigan Gretchen Whitmer spreekt tijdens een campagnestop voor de democratische vice-presidentskandidaat senator Kamala Harris, D-Californië, in de oefenfaciliteit van Detroit Pistons in Detroit, 22 september 2020. Paul Sancya | AP

Comments

comments