Trump doet een beroep op evangelicalen en gebruikt religieuze woorden en verwijzingen naar God in een hoger tempo dan eerdere presidenten

Trump doet een beroep op evangelicalen en gebruikt religieuze woorden en verwijzingen naar God in een hoger tempo dan eerdere presidenten

14 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

Terwijl hij sprak vanuit het ziekenhuis terwijl hij een behandeling voor COVID-19 onderging, keek Donald Trump naar de camera en prees hij therapieën die ‘eruitzien als wonderen die van God komen’.

De woordkeuze mag niet als een verrassing komen. President Trump heeft in een hoger tempo religieuze taal gebruikt dan welke president dan ook van de afgelopen 100 jaar. Ik weet dit omdat ik 448 belangrijke openbare toespraken van elke president, van Franklin D. Roosevelt tot Trump, heb geanalyseerd op hun gebruik van zowel religieuze termen als expliciete verwijzingen naar God. Wat ik ontdekte, was dat de huidige president ze veel sneller gebruikt dan welke voorganger dan ook. Bovendien is zijn gebruik van religieuze taal tijdens zijn presidentschap toegenomen.

Als wetenschapper op het gebied van politieke communicatie ben ik van mening dat Trump’s evoluerende gebruik van religie in toespraken past in een strategie om een ​​belangrijk deel van zijn stembasis aan te spreken: religieuze conservatieven.

Evangelische steun

Bij de verkiezingen van 2016 kreeg Trump overweldigende steun van de blanke evangelische gemeenschap. Dit was op zichzelf geen schok, aangezien het kiesdistrict typisch Republikeins stemt. Maar misschien nog meer verrassend was het feit dat hij een hoger percentage van de blanke evangelische stemmen ontving dan enige eerdere presidentskandidaat . Ondertussen zijn blanke evangelicals , ondanks zijn lage algehele goedkeuringsscores , grotendeels trouw gebleven in hun niveau van ondersteuning .

De beleidsagenda van Trump is grotendeels in overeenstemming met de prioriteiten van veel blanke evangelicalen, zoals zijn steun voor het installeren van conservatieve rechters in het Hooggerechtshof en het promoten van het evangelische wereldbeeld van het “traditionele” gezin.

Maar hoewel zijn agenda op deze gebieden ongetwijfeld veel van deze voortdurende loyaliteit verklaart, heeft zijn communicatie ook een belangrijke rol gespeeld.

Het woord van God tweeten

Mijn onderzoek suggereert dat president Trump een retorische stijl lijkt te hebben ontwikkeld om dit kiesdistrict aan te spreken.

Om te onderzoeken hoe Trump zich verhoudt tot zijn voorgangers in termen van de taal die hij gebruikt, heb ik gekeken naar de frequentie van 111 religieuze woorden en uitdrukkingen die door eerdere onderzoekers zijn vastgesteld om een ​​religieuze – specifiek christelijke – betekenis te hebben. Deze omvatten “bidden”, “kerk” en “zegenen” en ook variaties op elke term zoals “gebed”, “bidden” en “gebeden”.

Lees ook:  De Amerikaanse politie-staat is nu onmiskenbaar: de Assange-zaak

Binnen deze lijst waren specifieke “God” termen die bestonden uit negen expliciete verwijzingen naar de christelijke God: bijvoorbeeld “God”, “Heer” en “Opperwezen”.

In de presidentiële toespraken die ik heb onderzocht, gebruikte Trump 7,3 religieuze termen per duizend woorden, veel meer dan enige andere president van de afgelopen 100 jaar. In feite was het meer dan het dubbele van het gemiddelde tarief van 3,5 termen per duizend dat door presidenten in het algemeen werd gebruikt. Evenzo kwamen de expliciete vermeldingen van “God” door Trump met een snelheid van 1,4 per duizend woorden – bijna drie keer het gemiddelde van 0,55.

De gemiddelde lengte van de presidentiële toespraken in het archief was ongeveer 3.000 woorden, waarbij elke toespraak gemiddeld 10 religieuze termen en een of twee specifieke vermeldingen van God bevatte. De toespraken van Trump waren vergelijkbaar in lengte, maar bevatten gemiddeld 22 religieuze termen en vier vermeldingen van God.

President Trump heeft ook de toespraak met de hoogste mate van gebruik van religieuze termen: een toespraak na een massaschietpartij in Las Vegas in 2017 . Dat nationale adres bevatte 52 religieuze termen per duizend woorden – hoewel ik zou willen opmerken dat het een korte toespraak was, slechts 754 woorden lang. Andere presidentiële toespraken na nationale tragedies – zoals de Challenger-ramp in 1986, de orkaan Katrina en de dood van eerdere presidenten – hadden een relatief hoog percentage van negen religieuze termen per duizend woorden. Toch is de toespraak van Trump in Las Vegas nog steeds meer dan vijf keer het gemiddelde tarief voor dit soort nationale adressen.

Ik heb ook de belangrijkste vorm van campagnecommunicatie van Trump onderzocht : toespraken en tweets. Op zoek naar dezelfde religieuze termen en “God” -varianten, heb ik 175 rally-toespraken van juni 2016 tot de midterms van november 2018 beoordeeld en meer dan 30.000 tweets van @realDonaldTrump daterend van 2009 tot november 2017, toen Twitter de tekenlimiet veranderde die op zijn berichten.

Ik ontdekte dat er in de primaire campagne van 2016 bijna geen religieuze taal in zijn toespraken was. Met name gebruikte hij de bijna verplichte presidentiële toespraak niet om God te vragen “Amerika te zegenen”. Maar toen hij eenmaal de officiële Republikeinse kandidaat werd, verhoogde hij zijn gebruik van religieuze taal sterk en heeft hij die hoge frequentie in zijn presidentschap gehandhaafd.

Lees ook:  De Bezeten Wereld: Oranjes financiële escapades

Interessant is dat hij in toespraken in staten met een meer religieuze bevolking aanzienlijk meer religieuze taal gebruikte dan in meer seculiere staten. In de meest religieuze staten, zoals Mississippi en Texas, gebruikte Trump gemiddeld 1,7 religieuze en 0,36 God-termen per duizend woorden. In de minst religieuze staten, zoals New Hampshire en Maine, waren deze cijfers 1,2 en 0,24.

Trump’s productieve tweeten levert een aantal interessante inzichten op. Voorafgaand aan zijn inauguratie gebruikte burger Trump slechts 1,2 religieuze termen en 0,19 God-termen per duizend woorden in tweets. Toch twittert president Trump met een snelheid van 3,2 religieuze termen en 0,60 God-termen per duizend woorden tweets – driemaal zijn eerdere tarief.

Het is niet bekend hoeveel van de toespraken van Trump door hem persoonlijk zijn geschreven en hoeveel er eenvoudigweg worden toegevoegd. Evenzo weten we niet met zekerheid welke tweets door Trump persoonlijk zijn geschreven en welke door zijn personeel – een zaak van het Eerste Amendement uit 2017 bevestigde dat Trump de meeste maar niet al zijn tweets schrijft. Hoe dan ook, beide vormen van communicatie worden voorgesteld als afkomstig van president Trump.

Zijn geloof vinden?

Uit mijn gegevens blijkt dat president Trump de manier waarop hij religieuze taal gebruikt in communicatie aanzienlijk heeft veranderd.

Diepe kennis, dagelijks. Meld u aan voor de nieuwsbrief van The Conversation .]

Waarom dit het geval is, is onduidelijk. Sommige aanhangers, zoals de evangelische leider James Dobson, beweren dat Trump zijn geloof vindt . En het kan zijn dat deze bevindingen een toenemend belang van religie voor Trump persoonlijk weerspiegelen.

Cynici zullen misschien beweren dat mijn gegevens meer een afspiegeling zijn van hoe politiek belangrijk voor hem de rechtse religieuze gemeenschap is.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Coronavirus-uitbraak verergert de politieke verdeeldheid van Italië

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 5 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments