Bijna geen tijd meer … waar blijft de Oktober verrassing van de VS

Bijna geen tijd meer … waar blijft de Oktober verrassing van de VS

15 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

Er wordt in Washington veel gespeculeerd over een zogenaamde oktoberverrassing die door beide partijen is ontwikkeld om de uitkomst van de komende verkiezingen te veranderen. De oorspronkelijke oktoberverrassing vond plaats in 1980, toen Ronald Reagans campagneleider William Casey samenzweerde met verschillende hoge CIA-officieren in Europa om de Iraanse regering ervan te overtuigen de vrijlating van de gijzelaars van de Amerikaanse ambassade uit te stellen tot na de verkiezingen van november tegen Jimmy Carter. Casey geloofde dat een eventuele eerdere vrijlating van de gijzelaars de Carter-campagne een boost zou geven. De Iraanse regering werd benaderd en gaf gehoor aan het verzoek, in de overtuiging dat dit zou resulteren in een minder vijandige relatie met de nieuwe regering. In het geval,

De nieuwste versie van de October Surprise heeft onvermijdelijk betrekking op de recente aanval van president Donald Trump met COVD-19, die sommige complottheoretici toeschrijven aan het feit dat hij opzettelijk door de Democraten is geïnfecteerd om hem uit de race te halen. Er is geen bewijs om een ​​dergelijke bewering te ondersteunen en het is zelfs niet precies duidelijk hoe iemand toegang zou krijgen tot de president en het virus zou introduceren.

Een andere recente versie van de Surprise betreft het starten van een kleine oorlog om de nationale vastberadenheid en bereidheid te tonen om de vijanden van Amerika rechtstreeks te confronteren. Er is gesuggereerd dat staatssecretaris Mike Pompeo misschien overweegt om een ​​soort van provocatie of zelfs een valse vlag-operatie uit te voeren die zou resulteren in een openlijk conflict met Iran of zelfs Syrië, waarbij de VS beweert dat de gevechten zowel wettig als defensief van aard zijn. Een dergelijke suggestie kan als waanzin worden beschouwd, maar er zijn tekenen dat de VS hun delegitimiseringscampagne tegen met name Iran opvoeren. Onweerlegbare beschuldigingen van anonieme bronnen van de Amerikaanse regering komen naar boven over een vermeend Iraans complotom de Amerikaanse ambassadeur in Zuid-Afrika te vermoorden, terwijl Washington nu nieuwe unilaterale sancties tegen Teheran en Damascus implementeert. De keerzijde die suggereert dat het starten van iets met Iran misschien een brug te ver is, is het aanzienlijke vermogen van de Mullahs om terug te slaan tegen Amerikaanse troepen in de regio. Venezuela zou als een veel zachter doelwit kunnen worden beschouwd, waar de VS ook sancties en een zeeblokkade heeft ingesteld.

Maar ook gezien het feit dat de belastingen van Trump en de illegale omzwervingen van Hunter Biden in Oost-Europa niet veel publieke woede hebben gewekt, ligt de interessantste optie voor het organiseren van een oktoberverrassing misschien al op tafel en wordt er gezinspeeld op door een aantal Republikeinse politici en ook door een deel van de experts in de conservatieve media. Het bestaat uit een vrijgegeven briefgestuurd naar de voorzitter van de Judiciary Committee van de Senaat Lindsey Graham (R-South Carolina) door John Ratcliffe, directeur van de National Intelligence (DNI). DNI Ratcliffe reageerde op het verzoek van Graham om een ​​overzicht van de inlichtingendiensten over de manier waarop de FBI de Crossfire Hurricane behandelde. Crossfire Hurricane was de schuilnaam die werd gegeven aan wat een mogelijke door Hillary Clinton geïnitieerde FBI-geleide grotendeels clandestiene lastercampagne tegen Trump en al zijn medewerkers is, die mogelijk in juli 2016 formeel is gelanceerd.

In de brief verstrekte DNI Ratcliffe   de volgende gederubriceerde informatie aan de Senaatscommissie ter overweging. De brief werd op 29 september door Graham ontvangen , dezelfde dag als het eerste presidentiële debat. De belangrijkste punten zijn:

Lees ook:  Trump zegt dat hij het land zou kunnen verlaten als hij verliest. Meent hij het?
  • “Eind juli 2016 kregen Amerikaanse inlichtingendiensten inzicht in de Russische inlichtingenanalyse, waarin werd beweerd dat de Amerikaanse presidentskandidaat Hillary Clinton een campagneplan had goedgekeurd om een ​​schandaal tegen de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump aan te wakkeren door hem te binden aan Poetin en het hacken door de Russen van de Democratisch Nationaal Comité. De IC is niet op de hoogte van de juistheid van deze bewering of de mate waarin de Russische inlichtingenanalyse overdrijving of verzinsels kan weerspiegelen.
  • Volgens zijn handgeschreven notities heeft de voormalige directeur van de Central Intelligence Agency Brennan vervolgens president Obama en andere hoge nationale veiligheidsfunctionarissen ingelicht over de inlichtingen, inclusief de ‘vermeende goedkeuring door Hillary Clinton op 26 juli 2016 van een voorstel van een van haar adviseurs voor buitenlands beleid. om Donald Trump te belasteren door een schandaal aan te wakkeren waarin hij beweert inmenging door Russische veiligheidsdiensten. ”
  • “Op 7 september 2016 stuurden Amerikaanse inlichtingenfunctionarissen een onderzoeksverwijzing door naar FBI-directeur James Comey en plaatsvervangend adjunct-directeur van contraspionage Peter Strzok met betrekking tot de goedkeuring van ‘de Amerikaanse presidentskandidaat Hillary Clinton van een plan met betrekking tot de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump en Russische hackers die Amerikaanse verkiezingen belemmeren als een manier om het publiek af te leiden van haar gebruik van een privé-mailserver. ”

Graham merkte op dat het Bureau geen agressieve follow-up heeft gegeven aan de beweringen over Clinton, die naar verwachting de verkiezingen zou winnen. door de FBI over beschuldigingen tegen de Clinton-campagne en Rusland. Of deze beschuldigingen kloppen, is niet de vraag. De vraag is: heeft de FBI de beschuldigingen tegen Clinton onderzocht zoals ze Trump deden? Zo nee, waarom niet? Zo ja, wat was de omvang van het onderzoek? Zo nee, waarom was dat dan? “

De Ratcliffe-brief werd gevolgd door een beoordeling door de commissie van de vertrouwelijke informatie die de beweringen in de brief ondersteunde. De volgende dag ondervroeg de commissie het voormalige hoofd van de FBI, James Comey, die onwaarschijnlijk beweerde dat Crossfire Hurricane ‘geen belletje deed rinkelen’, voordat hij beweerde dat zijn bureau ‘niet opzettelijk iets verkeerds had gedaan’, hoewel er mogelijk ‘echte slordigheid ”van sommige FBI-medewerkers.

Een boze Donald Trump beval vervolgens dat alle documenten met betrekking tot het Russiagate-onderzoek worden vrijgegeven, maar noch de CIA noch de FBI lijken haast te hebben om eraan te voldoen, dus het is onwaarschijnlijk dat er nieuwe onthullingen zullen zijn voor de verkiezingen.

Dus het echte rokende pistool dat misschien in een oktoberverrassing veranderde, was misschien de verwachting van sommige Senaatsrepublikeinen dat het verhaal over Hillary Clinton die persoonlijk een illegale samenzwering startte waarbij de FBI en de inlichtingendiensten betrokken waren om een ​​politieke rivaal te vernietigen, van start zou gaan. politiek. Aangezien president Barack Obama naar verluidt werd ingelicht over wat er gebeurde en het ondertekende, is het aannemelijk dat Biden als vice-president ook op de hoogte was. Dat was misschien genoeg om kiezers tegen Joe Biden en de partij die hij vertegenwoordigt, op te zetten.

Helaas, of gelukkig, afhankelijk van iemands standpunt, hebben de Amerikaanse media het aas niet ingenomen. Het verhaal dat werd onthuld door de Ratcliffe-Graham-brief werd nauwelijks opnieuw afgespeeld in de mainstream en er waren maar weinigen in de openbare ruimte die scherp eisten dat Hillary Clinton in het openbaar de gevolgen voor haar illegaal onder ogen zou zien en men zou zelfs kunnen suggereren dat er verraderlijke acties zijn. Haat tegen Trump in de media maakt schijnbaar alle andere overwegingen ongedaan, vooral als het de Democraten zijn die zich slecht gedragen.

En nu dringt de tijd. Als een van beide partijen een oktoberverrassing in petto heeft, kan deze beter snel produceren. Nog maar ongeveer drie weken tot de verkiezingen.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Wat er in de VS gebeurt, is een ware kleurenrevolutie

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  De toekomst van protest is hightech - kijk maar naar de Catalaanse onafhankelijkheidsbeweging
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 5 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments