Een e-mail met een rookpistool onthult hoe Hunter Biden de Oekraïense zakenman introduceerde bij vader van de vice-president

Een e-mail met een rookpistool onthult hoe Hunter Biden de Oekraïense zakenman introduceerde bij vader van de vice-president

15 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

Hunter Biden stelde zijn vader, de toenmalige vicepresident Joe Biden, voor aan een topman van een Oekraïens energiebedrijf, minder dan een jaar voordat de oudere Biden overheidsfunctionarissen in Oekraïne onder druk zette om een ​​officier van justitie te ontslaan die onderzoek deed naar het bedrijf, volgens e-mails van De post.

De nooit eerder onthulde ontmoeting wordt vermeld in een bericht van waardering dat Vadym Pozharskyi, een adviseur van de raad van bestuur van Burisma, Hunter Biden naar verluidt op 17 april 2015 had gestuurd, ongeveer een jaar nadat Hunter bij het bestuur van Burisma kwam met een gemeld salaris van tot $ 50.000 per maand.

‘Beste Hunter, bedankt dat je me naar Washington hebt uitgenodigd en de gelegenheid hebt gegeven om je vader te ontmoeten en [sic] wat tijd samen hebt doorgebracht. Het is echt een eer en genoegen, ”luidt de e-mail.

Een eerdere e-mail van mei 2014 toont ook Pozharskyi, naar verluidt Burisma’s No. 3 exec, die Hunter om “advies vraagt ​​over hoe u uw invloed kunt gebruiken” namens het bedrijf.

De blockbuster-correspondentie – die haaks staat op de bewering van Joe Biden dat hij ” nooit met mijn zoon heeft gesproken over zijn buitenlandse zakelijke transacties ” – zit vervat in een enorme schat aan gegevens die van een laptop zijn hersteld.

biden

Volgens de eigenaar van de winkel is de computer in april 2019 afgezet bij een reparatiewerkplaats in Biden’s thuisstaat Delaware.

Ander materiaal dat van de computer is geëxtraheerd, omvat een ordinaire video van 12 minuten die lijkt te laten zien dat Hunter, die toegeeft te worstelen met verslavingsproblemen , crack rookt terwijl hij bezig was met een seksuele handeling met een niet-geïdentificeerde vrouw, evenals tal van andere seksueel expliciete afbeeldingen.

Volgens de winkeleigenaar heeft de klant die de waterschade aan de MacBook Pro heeft meegebracht voor reparatie nooit betaald voor de service en deze of een harde schijf waarop de inhoud was opgeslagen, nooit opgehaald.

De winkeleigenaar kon de klant niet positief identificeren als Hunter Biden, maar zei dat de laptop een sticker van de Beau Biden Foundation droeg, genoemd naar Hunter’s overleden broer en voormalig Delaware procureur-generaal.

Foto’s van een federale dagvaarding in Delaware die aan The Post is gegeven, laten zien dat zowel de computer als de harde schijf in december in beslag zijn genomen door de FBI, nadat de eigenaar van de winkel zei dat hij de FBI op de hoogte had gebracht van hun bestaan.

Lees ook:  Trump blokkeert het broodnodige nationale testprogramma, zegt dat tests dingen 'er slecht uit laten zien'

Maar voordat hij de versnelling omdraaide, zei de winkeleigenaar, maakte hij een kopie van de harde schijf en gaf deze later aan de advocaat van voormalig burgemeester Rudy Giuliani, Robert Costello.

Steve Bannon, voormalig adviseur van president Trump, vertelde The Post eind september over het bestaan ​​van de harde schijf en Giuliani bezorgde The Post zondag een kopie ervan.

Minder dan acht maanden nadat Pozharskyi Hunter Biden bedankte voor de kennismaking met zijn vader, oefende de toenmalige vice-president weliswaar druk uit op de Oekraïense president Petro Poroshenko en premier Arseniy Yatsenyuk om zich te ontdoen van procureur-generaal Viktor Shokin door te dreigen een leninggarantie van $ 1 miljard in te houden. tijdens een reis in december 2015 naar Kiev.

“Ik keek ze aan en zei: ik vertrek over zes uur. Als de officier van justitie niet wordt ontslagen, krijg je het geld niet ”, blufte Biden in 2018 berucht tegen de Council on Foreign Relations.

‘Nou, klootzak. Hij is ontslagen.”

Shokin heeft gezegd dat hij op het moment van zijn ontslag, in maart 2016, “specifieke plannen” had gemaakt om Burisma te onderzoeken, waaronder “ondervragingen en andere misdaadonderzoeksprocedures voor alle leden van de raad van bestuur, inclusief Hunter Biden.”

Joe Biden heeft erop aangedrongen dat de VS wilden dat Shokin werd verwijderd vanwege zorgen over corruptie, die werden gedeeld door de Europese Unie.

Ondertussen laat een e-mail van 12 mei 2014 – kort nadat Hunter Biden toetrad tot het bestuur van Burisma – zien dat Pozharskyi probeerde hem zijn politieke macht te laten gebruiken om het bedrijf te helpen.

Het bericht had de onderwerpregel “urgente kwestie” en werd ook verzonden naar de zakenpartner van Hunter Biden, Devon Archer, die destijds ook in het bestuur van Burisma zat.

Email from Vadim Pozharskyi… by New York Post

Pozharskyi zei dat “de vertegenwoordigers van de nieuwe autoriteiten die aan de macht zijn, de neiging hebben om op vrij agressieve wijze NZ onofficieel te benaderen met het doel geld van hem te krijgen.”

NZ wordt niet in de e-mail genoemd, maar lijkt een verwijzing te zijn naar de oprichter van Burisma , Mykola Zlochevsky , wiens voornaam een ​​Oekraïense versie is van ‘Nicholas’.

Toen de vermeende shakedown mislukte, ‘gingen ze verder met concrete acties’ in de vorm van ‘een of meer gerechtelijke procedures’, schreef Pozharskyi.

“We hebben dringend uw advies nodig over hoe u uw invloed kunt gebruiken om een ​​boodschap / signaal enz. Over te brengen om te stoppen met wat wij beschouwen als politiek gemotiveerde acties”, voegde hij eraan toe.

Hunter Biden reageerde door te zeggen dat hij bij Archer was in Doha, Qatar, en vroeg om meer informatie over “de formele (eventuele) beschuldigingen die tegen Burisma worden geuit”.

“Wie zit er uiteindelijk achter deze aanvallen op het bedrijf? Wie zou in de huidige interim-regering een einde kunnen maken aan dergelijke aanvallen? ” hij voegde toe.

De uitwisseling kwam op dezelfde dag dat Burisma aankondigde dat het zijn raad van bestuur had uitgebreid door Hunter Biden toe te voegen, die de leiding kreeg over zijn ‘juridische eenheid en het bedrijf zal ondersteunen bij internationale organisaties’, aldus een persbericht dat sinds geschrobd van de website van Burisma.

Volgens meerdere rapporten is Hunter Biden in april 2014 tot het bestuur toegetreden.

Zijn advocaat zei vorig jaar dat Hunter “geen lid was van het managementteam”, en voegde eraan toe: “Hunter had nooit de leiding over de juridische zaken van het bedrijf.”

Ongeveer vier maanden na de correspondentie van Hunter Biden met Pozharskyi, stuurde Archer Hunter Biden een e-mailketen met de onderwerpregel “impact op de productie van belastingverhogingen op de productie van Burisma”, waaronder Pozharskyi die zei dat het Oekraïense kabinet nieuwe belastingwetgeving had ingediend bij het parlement van het land.

“Als deze wet wordt aangenomen, zou hij de hele particuliere gasproductiesector in de kiem smoren”, schreef Pozharskyi.

In de e-mail van 24 september 2014 zei Pozharskyi ook dat hij “deze informatie zou delen met de Amerikaanse ambassade hier in Kiev, evenals met het kantoor van de heer Amos Hochstein in de Verenigde Staten.”

In die tijd was Hochstein de nieuw aangestelde speciale gezant en coördinator van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor internationale energieaangelegenheden.

In december 2017 maakte de Naftogaz Group, het Oekraïense staatsenergiebedrijf, bekend dat Hochstein als onafhankelijk bestuurder bij het bedrijf was gekomen, maar maandag kondigde hij zijn ontslag aan.

“Het bedrijf is gedwongen om eindeloze hoeveelheden tijd te besteden aan het bestrijden van politieke druk en pogingen van oligarchen om zichzelf te verrijken door twijfelachtige transacties”, schreef Hochstein in een opiniestuk gepubliceerd door de Kyiv Post.

Joe Biden ontkent niet alleen dat hij met Hunter Biden heeft gesproken over zijn buitenlandse zakelijke transacties, maar heeft ook herhaaldelijk elk belangenconflict of wangedrag ontkend door een van beide waarbij Burisma betrokken was.

Afgelopen februari werd hij erg kieskeurig tijdens een optreden op NBC’s ‘Today’- show, toen co-host Savannah Guthrie zich afvroeg of het’ verkeerd was voor [Hunter] om die positie in te nemen, wetende dat het echt was omdat dat bedrijf toegang tot je wilde hebben ‘.

‘Nou, dat is niet waar. Je zegt dingen waarvan je niet weet waar je het over hebt, ‘antwoordde de oudere Biden.

Afgelopen december haalde Joe Biden ook uit tijdens een democratisch primair gemeentehuisevenement in Iowa, waar een man hem ervan beschuldigde Hunter naar Oekraïne te sturen ‘om een ​​baan te zoeken en te werken voor een gasbedrijf, hij had geen ervaring met gas of zo, in om toegang te krijgen tot. . . de president.”

‘Je bent een verdomde leugenaar, man. Dat is niet waar en niemand heeft dat ooit gezegd, ‘wierp Biden woedend.

Biden bleef de man uitschelden terwijl hij naar voren stapte, noemde de man ‘dik’ en daagde hem uit om ‘samen push-ups te doen, man.’

De FBI verwees vragen over de inbeslagname van de laptop en de harde schijf naar het Delaware US Attorney’s Office, waar een woordvoerder zei: “Mijn kantoor kan het bestaan ​​van een onderzoek niet bevestigen of ontkennen.”

De advocaat van Hunter Biden weigerde commentaar te geven op de details, maar viel in plaats daarvan Giuliani aan.

“Hij heeft wijd en zijd in diskrediet gebrachte samenzweringstheorieën over de familie Biden gepusht, openlijk vertrouwend op actoren die banden hebben met de Russische inlichtingendienst”, zei de advocaat, George R. Mesires, over Giuliani.

Pozharskyi en de Joe Biden-campagne hebben geen verzoeken om commentaar beantwoord. Hochstein kon niet worden bereikt.

Aanvullende rapportage door Ebony BowdenLees ook:  Staat ondergang van de Belastingdienst symbool voor de onmenselijke maat?

Comments

comments