Hunter Biden en de jacht naar nieuwe “Hillary’s Emails”

Hunter Biden en de jacht naar nieuwe “Hillary’s Emails”

15 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

De New York Post probeert een vintage oktoberverrassing te maken voor de verkiezingen van 2020.

Met minder dan drie weken te gaan tot de verkiezingen, The New York Post publiceerde wat het blijkbaar dachten dat zou een bom verslag. De tabloidkrant beweert dat het een cache met e-mails heeft gekregen van Hunter Biden, de controversiële zoon van de Democratische kandidaat, waaronder een die suggereert dat de jongere Biden een ontmoeting had geregeld tussen zijn vader en een Oekraïense oligarch met wie Hunter een zakelijke relatie had. Biden heeft eerder ontkend dat hij tijdens zijn ambtsperiode de zakelijke transacties van zijn zoon had besproken.

Het verhaal is minder overtuigend dan de behandeling in de volle rechtbank aangaf. Het sourcing-spoor voor de e-mails in kwestie is op zijn best onduidelijk ; ze lopen toevallig ook dwars door enkele van de naaste bondgenoten en fixers van president Donald Trump. De Biden-campagne ontkende direct dat een dergelijke bijeenkomst plaatsvond, daarbij verwijzend naar officiële schema’s uit de betreffende periode. Als er niets anders is, dient het Post- verhaal als een droge run voor het verwerken van andere verrassingen in oktober die de Trump-campagne uit wanhoop probeert te lanceren. Zie het als een proefballon voor een vervolg op de dwaasheden van vier jaar geleden: een vervloekte laptop , een reeks controversiële e-mails die blijkbaar nog steeds hitte afgeven, en een veranderd pad voor de natie – behalve deze keer lijkt het oude gezegde over farce na tragedie van toepassing te zijn.

Volgens de Post zou deze nieuwe batch e-mails afkomstig zijn van een kopie van de harde schijf van een laptop die in april 2019 is verkregen door een niet nader genoemde computerreparatiewinkel in Delaware. The Post beweert dat de laptop intieme foto’s en video’s van Hunter Biden bevat, naast de vermeende e-mails. (Het publiceerde een foto van Hunter Biden die een sigaret rookt die het aan de kopie toeschrijft.) The Post vertelt ook dat de winkeleigenaar de laptop niet langer in bezit heeft omdat FBI-agenten deze in beslag hebben genomen nadat hij hen had gewaarschuwd voor het schijnbare bestaan ​​ervan.

Op dit punt is het echter vermeldenswaard dat de Post niet heeft bevestigd of de laptop überhaupt van Hunter Biden was. “De klant die de door water beschadigde MacBook Pro voor reparatie heeft binnengebracht, heeft nooit betaald voor de service of deze of een harde schijf waarop de inhoud was opgeslagen, opgehaald, aldus de winkeleigenaar, die zei dat hij herhaaldelijk probeerde contact op te nemen met de klant,” de Post beweert. “De winkeleigenaar kon de klant niet positief identificeren als Hunter Biden, maar zei dat de laptop een sticker van de Beau Biden Foundation droeg, genoemd naar Hunter’s overleden broer en voormalig Delaware procureur-generaal.”

Hoe heeft de Post überhaupt iets over de laptop geleerd? Volgens zijn eigen rapport maakte de eigenaar een kopie van de harde schijf en gaf deze aan Robert Costello, de advocaat van Trump-vertrouweling Rudy Guiliani. “Steve Bannon, voormalig adviseur van president Trump, vertelde de Post eind september over het bestaan ​​van de harde schijf en Giuliani bezorgde de Post zondag een kopie”, aldus de Post . Het rapport vermeldt niet dat federale agenten Bannon arresteerden vanwege zijn rol in een vermeend plan om Trump-aanhangers in augustus op te lichten.

Kortom, de Post zegt dat het een kopie heeft van een harde schijf die zogenaamd afkomstig is van een computer die al dan niet van Hunter Biden was. De Post zegt dat het ongeveer drie weken voor de verkiezingen in november over de harde schijf van twee van de naaste politieke bondgenoten van president Donald Trump heeft gehoord en deze heeft verkregen. En de Post zegt dat de inhoud van die kopie schadelijke e-mails bevat over Joe Biden, die momenteel met een aanzienlijke marge leidt in de peilingen tegen Trump. Die vermeende e-mails lijken handig een reeks politieke aanvallen te ondersteunen die de afgelopen twee jaar door Trump, Giuliani en hun medewerkers zijn uitgevoerd.

Lees ook:  Erdoğan: Moslims moeten zich verenigen tegen het Westen is dit het begin van een burgeroorlog

Als dit een soort oktoberverrassing had moeten zijn, is het mislukt. De Biden-campagne van haar kant zei dat zo’n ontmoeting tussen hem en de oligarch niet plaatsvond. De reguliere nieuwsuitzendingen schrokken weg van het verhaal, waarschijnlijk vanwege de duistere sourcing en speculatieve beweringen. En toen The Daily Beast woensdag de winkeleigenaar interviewde , nadat het rapport van de Post uitkwam, gaf de man een reeks verwarde en tegenstrijdige antwoorden over hoe hij aan het vermeende materiaal kwam. Volgens het Beest beweerde hij ook dat hij niet kon zeggen wie de laptop in kwestie had afgezet vanwege een niet-gespecificeerde medische aandoening. (In de uren sinds de Postpubliceerde, was de oorspronkelijke controverse ondergebracht in een meta-controverse: de beslissing van Facebook, en later Twitter, om de verspreiding van het verhaal te vertragen omdat het om desinformatie ging.)

We zijn hier eerder geweest. Trump stuurde Giuliani vorig jaar naar Europa in een poging vuil op te graven in de zakelijke transacties van Bidens en Hunter in Oekraïne. Tegelijkertijd zette de president de Oekraïense president Volodymyr Zelinskiy rechtstreeks onder druk om Giuliani’s inspanningen te steunen om zijn waarschijnlijke tegenstander bij de verkiezingen van dit jaar te besmetten. Tot de dwangmiddelen van Trump in die tijd was $ 400 miljoen aan door het Congres goedgekeurde militaire hulp voor de strijd van Oekraïne tegen door Rusland gesteunde opstandelingen in de oostelijke provincies. Het Witte Huis hield de afgelopen zomer stilletjes de hulp in, terwijl Trump en zijn bondgenoten Zelinskiy ertoe aanzetten om Biden publiekelijk te beschuldigen van corruptie.

In september was de regeling echter uit elkaar gevallen. Een klokkenluider waarschuwde de inspecteur-generaal van de inlichtingengemeenschap en de House Intelligence Committee over het complot, en de regering-Trump gaf de hulp kort daarna stilletjes vrij. De onthullingen brachten het Huis ertoe Trump in december af te zetten wegens machtsmisbruik en belemmering van de rechtsgang, hoewel de Senaat hem in februari van beide beschuldigingen vrijsprak. Toen de pandemie van het coronavirus in maart de Verenigde Staten trof, verdween de hele Biden-Trump-Oekraïne-saga uit het onmiddellijke geheugen.

De wanhoop van de Republikeinen voor een game-wisselaar van het ministerie van Justitie is gegroeid naarmate de peilingen van Trump zijn gezonken. Maar zo’n reliëf verschijnt niet aan de horizon. Procureur-generaal Bill Barr vertelde naar verluidt Republikeinse senatoren dat een onderzoek naar de oorsprong van het Russische onderzoek niet openbaar zal worden vóór de verkiezingsdag. Een onderzoek door federale aanklagers naar de ‘ontmaskering’ van Trump-campagnebeambten in 2016, werd onlangs ook zonder aanklacht afgerond. Conservatieve mediacijfers en Republikeinse wetgevers hadden gehoopt dat een of beide onderzoeken Trump’s politieke hulp zouden bieden voordat de kiezers volgende maand hun oordeel konden vellen.

Trumps woede en frustratie nemen ook toe. In Fox-interviews vorige week haalde hij bij naam uit naar Barr. “Tenzij Bill Barr deze mensen aanklaagt voor misdaden, de grootste politieke misdaad in de geschiedenis van ons land, dan zullen we weinig voldoening krijgen tenzij ik win en moeten we gewoon gaan, want ik zal het niet vergeten, ”Trump geclaimd . ‘Maar deze mensen moeten worden aangeklaagd. Dit was de grootste politieke misdaad in de geschiedenis van ons land, en dat geldt ook voor Obama en ook voor Biden. ” Er is geen bewijs dat de voormalige president en voormalig vicepresident misdaden hebben gepleegd, en de ongegronde oproep van Trump tot hun arrestatie is opvallend dictatoriaal. De afgelopen dagen liet Trump doorschemeren dat hij na de verkiezingen Barr en FBI-directeur Christopher Wray zou kunnen vervangen als hij wint.

De president en zijn bondgenoten weten tot op zekere hoogte dat hij zijn nipte overwinning in 2016, althans gedeeltelijk, te danken heeft aan inspanningen van derden: de release van gehackte Clinton-gerelateerde e-mails begin oktober, evenals de elfde van de toenmalige FBI-directeur James Comey. uur aankondiging, later die maand, dat het onderzoek was heropend. Nu hij vier jaar later voor een nog akeligere electorale kaart staat, kan Trumpworld in de verleiding komen om te proberen een soortgelijke episode uit te lokken om Biden’s kansen te ondermijnen. Tegen die achtergrond is een gezonde mate van scepsis gerechtvaardigd over alle mysterieuze schadelijke informatie die de komende weken plotseling naar boven komt.

Lees ook:  Handige "Tanker Attacks" als US oorlog tegen Iran zoekt

Comments

comments