Legerleiding VS niet bang voor onrust tijdens verkiezingen

Legerleiding VS niet bang voor onrust tijdens verkiezingen

15 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

Legerleiders zeiden dinsdag dat ze geen verzoeken hebben ontvangen om troepen in actieve dienst of de Nationale Garde in te zetten voor mogelijke burgerlijke onrust rond de presidentsverkiezingen volgende maand, maar zijn bereid om dit te doen als ze worden opgeroepen.

Generaal James McConville, hoofd van het leger, zei dat hij geen begeleiding heeft gekregen om een ​​specifieke training te geven om soldaten voor te bereiden op mogelijke inzet als verkiezingsprotesten gewelddadig worden. Legersecretaris Ryan McCarthy zei dat geen enkele overheidsinstantie om militaire troepen heeft gevraagd.

“We controleren geen Amerikaanse straten,” zei McCarthy, maar hij voegde eraan toe dat soldaten de politie zullen helpen om federaal eigendom te beschermen.

Hun opmerkingen komen voort uit de bezorgdheid dat frustratie over verkiezingsresultaten, vertragingen bij het tellen van de stemmen en andere kwesties tot protesten en militaire betrokkenheid kunnen leiden .

Rep.Elissa Slotkin, een Michigan-democraat en voormalig hoge functionaris van het Pentagon, zei in afzonderlijke opmerkingen tegen verslaggevers dat er nog steeds vragen bestaan ​​over het potentieel voor straatgeweld op of na de verkiezingsdag en de mogelijkheid dat president Donald Trump een soort van militaire interventie zou kunnen bevelen.

“Ik denk niet dat we geweld op grote schaal zullen zien, maar het zou me niet verbazen als we beperkte schermutselingen zouden zien,” zei ze. Ze zei dat daarom zij en een mede-democratisch lid van het House Armed Services Committee, Rep. Mikie Sherrill uit New Jersey, de defensieleiders drukten op de vraag of het leger een rol zal spelen in het verkiezingsproces.

In juni werden actieve troepen verplaatst naar de buitenwijken van Washington, maar kwamen nooit de stad binnen nadat de protesten gewelddadig waren geworden na de moord op George Floyd door de politie van Minneapolis. Terwijl Trump overwoog om de zelden gebruikte Insurrection Act in te roepen om actieve troepen in te zetten voor wetshandhaving op binnenlands grondgebied, waren militaire leiders tegen het idee en het is nooit gebeurd.

Duizenden troepen van de Nationale Garde werden echter in Washington en in staten in het hele land ingezet om de politie te helpen. Wachttroepen worden gecontroleerd door gouverneurs van de staat en worden routinematig gebruikt om hulp te bieden bij natuurrampen.

Wachtleiders vertelden onlangs aan The Associated Press dat ze militaire politie-eenheden in twee staten hebben aangewezen om als snelle reactietroepen te dienen om snel te reageren als staten om hulp vragen bij burgerlijke onrust.Lees ook:  Eurocrisis, kredietcrisis, bankencrisis, EU-crisis en coronacrisis hoe komen we hier uit?

In antwoord op vragen van Slotkin en Sherrill over mogelijke militaire rollen rond de verkiezingen, gaf minister van Defensie Mark Esper korte schriftelijke antwoorden met weinig details die verder gingen dan te zeggen: “Het Amerikaanse leger heeft gehandeld en zal blijven handelen, in overeenstemming met de grondwet en de wet.”

Slotkin en Sherril hebben Esper’s antwoorden op dinsdag vrijgegeven, in tegenstelling tot de meer specifieke antwoorden die ze in augustus ontvingen van generaal Mark Milley, voorzitter van de Joint Chiefs of Staff.

“Ik geloof diep in het principe van een apolitiek Amerikaans leger”, schreef Milley. “In het geval van een geschil over een bepaald aspect van de verkiezingen, zijn de Amerikaanse rechtbanken en het Amerikaanse Congres wettelijk verplicht om eventuele geschillen op te lossen, niet het Amerikaanse leger. Ik voorzie geen rol voor de Amerikaanse strijdkrachten in dit proces. “

Milley’s toon weerspiegelde de al lang bestaande opvatting van militaire leiders dat het leger uit de politiek moet blijven en dat troepen gezworen zijn het land te beschermen en de grondwet te handhaven.

De legerleiders bespraken dinsdag ook andere kwesties rond mogelijke onrust.

McCarthy zei dat Esper gesprekken voert met het Department of Homeland Security over het gebruik van camouflage-uniformen van het militaire type door wetshandhavingspersoneel van het DHS. Het wijdverbreide gebruik van militaire uniformen en uitrusting leidde tot verwarring tijdens de onrust over de aansluiting van de agenten die de demonstranten op straat confronteerden.

In andere commentaren aan verslaggevers van het Pentagon zeiden McCarthy en McConville dat ze discussies voeren over het verkorten van de inzet van legertroepen om de gezondheid van de troepenmacht te verbeteren, die onder druk staat van bijna twee decennia van oorlog. McConville zei dat het enige tijd zal kosten om veranderingen door te voeren.

“We bekijken de rotatie-implementaties en we werken samen met commandanten om te zien hoe we de missie op innovatieve manieren kunnen volbrengen”, zei hij. “Dat zullen we de komende twee jaar zien uitkomen.”

De stap om de inzet te verkorten maakt deel uit van een bredere inspanning om het welzijn van soldaten en hun families tot de hoogste prioriteit te maken, door de gevechtsgereedheid en de modernisering van wapens in te halen. Over het algemeen wil het leger dat soldaten meer tijd kunnen besteden aan het worden van samenhangende eenheden, gedeeltelijk om zelfmoorden te helpen verminderen, die dit jaar sterk zijn toegenomen.

Om meer tijd vrij te maken voor soldaten om thuis door te brengen, zei McCarthy dat het leger enkele trainingsvereisten verlaagt en zich meer richt op instructie van kleinere eenheden en leiderstraining, terwijl enkele van de grotere brigade- en bataljons live-fire-oefeningen worden teruggeschroefd.

Dinsdag was ook het eerste publieke optreden van McConville sinds de meeste van de Joint Chiefs of Staff vorige week in quarantaine gingen nadat ze in een Pentagon-ontmoeting waren met een leider van de kustwacht die positief testte op COVID-19.

McConville zei dat hij “meerdere keren gescreend en getest is”, en na een andere negatieve test dinsdagochtend kreeg hij toestemming om naar het Pentagon te gaan en op de persconferentie te verschijnen. Hij en andere legerleiders zaten sociaal afstandelijk tijdens het evenement en droegen maskers wanneer ze spraken niet.

Andere militaire chefs die bij die bijeenkomst waren en aan het virus zijn blootgesteld, blijven vanuit huis werken, volgens de CDC-normen voor quarantaine. De assistent-commandant van het Korps Mariniers, generaal Gary L. Thomas, was in de vergadering en testte afgelopen woensdag positief. Hij ervoer milde symptomen en was thuis aan het isoleren.

Geniet van 0% BTW op alle mondkapjes waardoor wij ze voor een scherpe prijs kunnen aanbieden.

Goedkoopste mondkapjes van Nederland!

✓ 100 stuks voor 24,99, de laagste prijs van Nederland
✓ Vandaag besteld, morgen in huis
✓ Op voorraad in Nederland, geleverd met PostNL
✓ 3-laags mondkapje van A-kwaliteit
✓ Met GB/T32610-2016 keurmerk

Lees ook:  Waarom Koning Willem Alexander, koningin Maxima en Premier Rutte liever niet hebben dat u dit leest…

€24,95

Nu kopen is morgen in huis klik hier om te bestellenHerbruikbaar mondkapjes – Kinderen

€9,99

Wil jij een herbruikbaar mondkapje voor kinderen bestellen?

Dit product is een herbruikbaar mondkapje voor kinderen inclusief filter. Je kinderen zijn hiermee beter beschermd. Je kunt dit product wassen in de wasmachine, of de filter vernieuwen met een nieuwe filter. Door de extra filter welke erin zit, komt er geen stof of andere bacteriën door. Dit geeft een goed en beschermend resultaat.

✓ Vandaag besteld, morgen in huis
✓ Op voorraad in Nederland, geleverd met PostNLComments

comments