Proberen de grote sociale-mediabedrijven letterlijk te bepalen wie de presidentsverkiezingen wint?

Proberen de grote sociale-mediabedrijven letterlijk te bepalen wie de presidentsverkiezingen wint?

15 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

In 2016 kregen de grote sociale mediabedrijven kritiek omdat ze anderen de uitkomst van de verkiezingen lieten beïnvloeden, maar in 2020 bemoeien de grote sociale mediabedrijven zich meer dan wie dan ook met een zeer ruime marge direct in de verkiezingen. 

Ze staan ​​erop dat ze de plicht hebben om de stroom van “schadelijke informatie” te voorkomen, maar wanneer ze iets doen, lijkt het altijd de democraten te helpen en de republikeinen te kwetsen. Het is duidelijk geworden dat Facebook, Twitter en andere grote sociale mediabedrijven de Democraten proberen te helpen winnen, en dat geldt vooral als het gaat om de presidentsverkiezingen. Wat je ook van Joe Biden vindt en wat je ook van Donald Trump vindt, alle Amerikanen zouden moeten willen dat de verkiezingen eerlijk verlopen. Helaas, de grote sociale mediabedrijven hebben ontdekt dat ze de mogelijkheid hebben om de publieke opinie op grote schaal te beïnvloeden, en dit is de eerste verkiezing waarin ze die spieren echt aan het spannen zijn. Maar als we degenen die de machtshefbomen op internet beheersen toestaan ​​om vanaf nu de uitkomst van onze verkiezingen te bepalen, is ons systeem gedoemd en is het Amerikaanse experiment voorbij.

Donderdag publiceerde de New York Post een bombshell-artikel over Hunter Biden met enkele echt schokkende nieuwe onthullingen. Zodra ik het artikel las, herkende ik dat het erg nieuwswaardig was en ik plaatste het direct op Indignatie in het Nederlands , en andere conservatieve websites deden hetzelfde.

Ondertussen werkten Facebook en Twitter agressief  om de verspreiding van het artikel te beperken …

Facebook en Twitter hebben woensdag stappen ondernomen om de verspreiding van een controversieel artikel in de New York Post waarin Joe Biden wordt bekritiseerd, te beperken.

In een ongekende stap tegen een grote nieuwspublicatie blokkeerde Twitter gebruikers om links naar het bericht van Post of foto’s uit het onbevestigde rapport te plaatsen. Gebruikers die probeerden het verhaal te delen, kregen een melding te zien met de tekst: “We kunnen dit verzoek niet voltooien omdat deze link door Twitter of onze partners is aangemerkt als mogelijk schadelijk.”

Als Facebook en Twitter soortgelijke stappen hadden ondernomen toen er in de loop der jaren dingen over Trump waren gelekt, zouden we hen dit soort censuur kunnen vergeven.

Maar waar de lekken ook vandaan komen, en hoe vaag de bronnen ook zijn, de grote sociale-mediabedrijven laten altijd toe dat twijfelachtige verhalen over Trump zich als een lopend vuurtje verspreiden.

Ze grijpen alleen in als een verhaal “schadelijk” voor Biden zal zijn, en dat is fundamenteel oneerlijk.

Naast het voorkomen van de verspreiding van het verhaal, besloot Twitter zelfs om de New York Post uit hun hele account te vergrendelen .

Toen Kayleigh McEnany, persvoorlichter van het Witte Huis, tweette over dit verhaal, vergrendelden ze ook haar account .

20 jaar geleden zou het ondenkbaar zijn geweest dat iemand zou proberen ambtenaren van het Witte Huis te censureren, maar nu gebeurt dit regelmatig.

Prominente conservatieven zoals James Woods en Jack Posobiec werden ook uitgesloten van hun accounts  door Twitter, en als je een van de belangrijkste materialen uit het verhaal van de New York Post probeert te tweeten, kan je account ook worden geblokkeerd.

Lees ook:  De vernietigingsdreiging van Trump aan Iran en WWI Déjà Vu

Maar alles is mogelijk als het om Trump gaat. Je kunt alles zeggen wat je maar wilt en allerlei wilde geruchten verspreiden die je maar wilt, en ze zullen je nooit iets doen.

Republikeinen in de Senaat zoals Josh Hawley en Ted Cruz waren absoluut woedend toen ze zich realiseerden wat Facebook en Twitter aan het doen waren, en ze eisten antwoorden.

Helaas gaan Facebook en Twitter niet achteruit.

En waarom zouden ze? Ze komen al jaren weg met het censureren van politieke toespraken.

Eerder deze maand was de conservatieve presentator Mark Levin absoluut verontwaardigd toen Facebook besloot zijn account midden in het verkiezingsseizoen te shadowban …

Facebook heeft ons zojuist dit bericht gestuurd. Het is een duidelijke poging tot censuur. Elke link die ik plaats, is afkomstig van een legitieme bron. Maar omdat zoveel mensen zien wat ik post en we binnen enkele weken na de verkiezingen zijn, is het duidelijk dat Facebook probeert de uitslag van de verkiezingen te beïnvloeden. Het is ook duidelijk dat Facebook een linkse agenda voert.

Waarom horen we nooit dat liberale stemmen op deze manier worden gecensureerd?

Nog verontrustender is het feit dat sommige Republikeinse kandidaten voor het Congres helemaal geen advertenties voor hun campagnes mogen kopen. Aja Smith is een Afro-Amerikaanse conservatieve die actief is in het 41e congresdistrict van Californië, en Facebook heeft haar volledig verboden politieke advertenties te plaatsen …

Ik heb net geprobeerd een FB-advertentie weer te geven om mijn FB-pagina te promoten en het vertelde me dat ik geen politieke advertenties kan plaatsen of mijn pagina kan promoten! Ik ben in de schaduw verbannen op Twitter nu FB het me moeilijk maakt.

En andere Republikeinse kandidaten in Californië melden ook dat ze door de grote sociale mediabedrijven in de schaduw zijn gesteld …

Buzz Patterson , kandidaat voor het 7e congresdistrict van Californië, vertelde de Globe dat hij en zijn campagne zijn gecensureerd en een schaduwverbod hebben opgemerkt. Patterson heeft 114.100 Twitter-volgers, maar weinig geretweet berichten.

Eric Early , kandidaat voor het 28e congresdistrict van Californië, zegt dat het erop lijkt dat Facebook zijn volgers heeft beperkt tot 23.000. Op Twitter heeft Early 84.800 volgers, maar zijn Tweets worden niet zo vaak geretweet als zou moeten.

Als we Facebook en Twitter toestaan ​​dit te blijven doen, wordt het met elke voorbijgaande verkiezing alleen maar erger.

Maar tot nu toe heeft niemand een manier gevonden om ze te stoppen.

En als de democraten eenmaal de controle hebben in Washington, zal er maar heel weinig kunnen worden gedaan.

Als de democraten in november het Witte Huis, de Senaat en het Huis van Afgevaardigden kunnen veroveren, verdienen de grote sociale mediabedrijven een hoop van de eer.

Ze denken misschien dat ze “Amerika redden”, maar de waarheid is dat ze het eigenlijk vermoorden.

In onze hele geschiedenis is politieke spraak nooit onderdrukt zoals die vandaag de dag wordt onderdrukt. Onze grondwet zegt misschien nog steeds dat we recht hebben op vrijheid van meningsuiting, maar degenen die onze belangrijkste online ontmoetingsplaatsen beheren, hebben een heel andere agenda.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Het belang van Syrische olie- en gasbronnen tijdens de periode na de crisis

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Democraatadvies voor 'bestrijding van online desinformatie' is gezond verstand begraven onder hypocrisie en censuur
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 5 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments