Sommige groepen zijn al van plan chaos te veroorzaken als de verkiezingen dichterbij komen

Sommige groepen zijn al van plan chaos te veroorzaken als de verkiezingen dichterbij komen

15 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

Een organisatie van radicale linkse activisten heeft een online gids over “ontwrichting” geplaatst die een plan schetst om het land te sluiten en president Donald Trump van de macht te dwingen in het geval dat de verkiezingen van 2020 te dicht bij elkaar komen.

De gids, “Stopping the Coup”, beschikbaar als Google-document , wordt verspreid door een groep genaamd ShutDownDC. Het werpt zijn plan voor ontwrichting op als reactie op een denkbeeldige “staatsgreep” door de president in het geval van een nauwe verkiezing.

In een e-mail waarin de gids wordt gepromoot, verklaart ShutDownDC: “Voorkomen dat Donald Trump de verkiezingen steelt en in functie blijft, zal waarschijnlijk massale, aanhoudende ontwrichtende bewegingen in het hele land vergen.” De gids is een handleiding voor die “verstoring”.

Delen van de gids zijn toegewijd om te zorgen voor “eerlijke verkiezingen”. Delen ervan lezen echter als een handleiding voor het organiseren van een staatsgreep in plaats van als een gids om er een te voorkomen:

In de context van een staatsgreep of zeer omstreden verkiezingen moeten we duidelijk zijn dat onze acties rechtstreeks invloed moeten hebben op de structuren en pijlers van de macht. Onze grootste troef in dit opzicht maakt gebruik van de ideeën van niet-naleving door middel van massale, brede directe actie. Waar we kunnen, moeten we op straat zijn, op de snelwegen of op de locaties van stroom- en stroomhouders. In onze banen en levens moeten we weigeren degenen die de controle overnemen de legitimiteit toe te staan ​​van de macht die ze zoeken door middel van stakingen, vertragingen en boycots, en de publieke weigering om een ​​onwettige regerende partij te accepteren.

Een ander deel dringt er bij activisten op aan om te voorkomen dat het Amerikaanse leven doorgaat als de verkiezingen niet naar hun zin gaan (oorspronkelijke nadruk):

Om echt te winnen, zullen we enkele machtspijlers (zaken, militairen, media of andere grote instellingen) moeten dwingen om de kant van de mensen te kiezen, of in ieder geval uit de weg te gaan. Als het dagelijkse leven doorgaat, zal een despoot de macht niet verlaten, en dus zal er geen stimulans zijn voor echte systeemverandering. U wilt nadenken over wat er nodig is om de normale gang van zaken te stoppen.

De gids zegt ook dat activisten van plan zijn “het aantal stemmen fysiek te beschermen tegen tegendemonstranten, federale agenten of blanke suprematie milities.”

De gids geeft aan dat activisten van plan zijn “te eisen dat er geen winnaar wordt aangekondigd voordat elke stem is geteld” en dat ze daartoe “massa-gecoördineerde actie” zullen lanceren.

Het signaal voor actie zal zijn als president Donald Trump tot winnaar wordt uitgeroepen op de verkiezingsavond:

Trump kan proberen zichzelf tot winnaar uit te roepen voordat de stemmen zijn geteld, of Fox News kan de race bellen. Degenen die dat kunnen, moeten bereid zijn actie te ondernemen tegen degenen die bijdragen aan het gestolen verkiezingsverhaal, inclusief sociale-mediabedrijven die onwaarheden of aansporingen tot geweld verspreiden.

De gids stelt zich een aantal bizarre nachtmerriescenario’s voor – zoals procureur-generaal William Barr die probeert “alle post-in-stembiljetten in beslag te nemen en ze ongeldig te maken” – en gebruikt ze om lezers te motiveren en plannen voor “directe actie” te rechtvaardigen.

Een sectie zegt dat in het geval van een betwiste verkiezing, “we actie moeten ondernemen” (oorspronkelijke nadruk):

Uiteindelijk zou het eigenlijke electoraat kunnen worden opgesplitst, half in de overtuiging dat Trump legaal is gekozen, en half wetend dat hij dat niet was. 

Het is in deze verwarde context van juridische en politieke onenigheid dat we actie moeten ondernemen. We kunnen niet wachten om te zien hoe de chips vallen. Dat zal alleen maar zorgen voor meer macht voor de gewelddadige blanke supremacistische machine die de regering-Trump en haar aanhangers is. 

We willen hier echter duidelijk zijn: we zijn geen groep Biden-supporters. Dit gaat er niet om ervoor te zorgen dat de Democraten winnen, maar om zich voor te bereiden op de mogelijkheid dat het blanke suprematische geweld zal voortduren.  

De gids suggereert ook dat activisten hun “ontwrichting” zullen voortzetten, ongeacht wie de verkiezingen wint: “We zeggen absoluut niet dat de verkiezingen nutteloos zijn, maar eerder dat de reactiviteit van rechts en de blanke supremecist [sic] ongeacht hoe dan ook aanwezig zal zijn. wie wint.”

De gids bevat ook links naar diverse andere documenten, zoals een document dat is gewijd aan de voorbereiding op de dreiging van geweld en een ander met een lijst van geallieerde organisaties. Alle documenten lijken te profiteren van professionele vaardigheden op het gebied van schrijven, lay-out en ontwerp.

Het document lijkt het product te zijn van een groep genaamd het Disruption Project, wiens website zichzelf beschrijft als “toegewijd aan het ondersteunen van opstanden, verzet en directe massale actie”.

Het suggereert een revolutie in de Verenigde Staten – “geweldloos”:

Wij zijn van mening dat wanneer massa’s mensen opstaan ​​en actie ondernemen tegen de onrechtvaardige systemen van raciaal kapitalisme, de heteropatriarchie, blanke suprematie en kolonistenkolonialisme, we het vermogen hebben om breuken te forceren en deze systemen te ontmantelen. In andere landen hebben we gezien dat opstanden dictaturen en onwettige regeringen geweldloos omverwerpen.

De website van ShutDownDC geeft aan dat het verwacht dat Trump “uit zijn ambt wordt gedwongen”, en voegt eraan toe: “We streven niet naar een ‘terugkeer naar de normaliteit’, omdat we weten dat terugkeren naar ‘normaal’ betekent terugkeren naar een systeem dat op onderdrukking is gebouwd. We zien dit eerder als de tijd om in opstand te komen tegen de huidige crisis en voorwaarts te gaan om de in elkaar grijpende onderdrukkingssystemen die dit land eeuwenlang hebben geteisterd, te ontmantelen. “

De website is enigszins ontwijkend op het gebied van gewelddadige tactieken. Er staat: “We willen niet dezelfde gewelddadigheden reproduceren die we inzetten om te ontmantelen; daarom zetten we ons in voor anti-onderdrukkende principes, transformatieve rechtvaardigheid en duurzame organisatie. “

Het zegt echter ook dat het geen “waardeoordelen zal vellen over de tactische benaderingen die andere mensen en organisaties mogelijk kiezen.”

Comments

comments