Vaarwel middenklasse: de helft van alle Amerikaanse arbeiders verdiende vorig jaar minder dan $ 34.248,45

Vaarwel middenklasse: de helft van alle Amerikaanse arbeiders verdiende vorig jaar minder dan $ 34.248,45

15 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

Als je minder dan $ 3.000 per maand verdient, heb je genoeg gezelschap in de VS, want ongeveer de helft van het land zit in exact hetzelfde schuitje. De socialezekerheidsadministratie heeft zojuist nieuwe loonstatistieken voor 2019 vrijgegeven , en ze zijn behoorlijk verrassend.

Voor mij is het meest alarmerende in het hele rapport het feit dat het gemiddelde jaarloon vorig jaar slechts $ 34.248,45 bedroeg. Met andere woorden, de helft van alle Amerikaanse arbeiders verdiende in 2019 minder dan $ 34.248,45 en de helft van alle Amerikaanse arbeiders meer dan $ 34.248,45. Dat is niet veel geld. Als u $ 34.248,45 door 12 deelt, krijgt u slechts $ 2.854,05. Onnodig te zeggen dat het vandaag de dag in Amerika niet gemakkelijk is om te overleven met slechts 2.854,05 dollar per maand, en dit zou kunnen helpen verklaren waarom we de afgelopen jaren zoveel mensen uit de middenklasse hebben zien vallen.

En natuurlijk zijn alle cijfers die ik in dit artikel met u deel, alleen voor 2019. Dit jaar hebben we meer dan 63 miljoen Amerikanen nieuwe aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen zien indienen, aangezien de Amerikaanse economie tijdens deze pandemie is geïmplodeerd, en dus de definitieve looncijfers voor 2020 zouden een stuk slechter kunnen zijn dan de cijfers voor 2019 waren. Houd daar rekening mee terwijl u de rest van dit artikel doorneemt.

Er was eens in Amerika waar in de meeste gevallen een enkel inkomen gemakkelijk een middenklassehuishouden kon ondersteunen, maar die tijd is allang voorbij.

De kosten van levensonderhoud zijn veel sneller gestegen dan ons loon, en als gevolg daarvan hebben veel Amerikanen zich tot op het bot gewerkt om van maand tot maand financieel te overleven.

Lees ook:  Trump, onze opperhoofd, is een wereldwijde bedreiging

Om u een idee te geven van hoe erg het is geworden, wil ik u enkele belangrijke cijfers geven uit het rapport dat de socialezekerheidsadministratie zojuist heeft vrijgegeven …

-32,26 procent van de Amerikaanse arbeiders verdiende vorig jaar minder dan $ 20.000.

-44,79 procent van de Amerikaanse arbeiders verdiende vorig jaar minder dan $ 30.000.

-56,46 procent van de Amerikaanse arbeiders verdiende vorig jaar minder dan $ 40.000.

-65,91 procent van de Amerikaanse arbeiders verdiende vorig jaar minder dan $ 50.000.

Tegenwoordig is het armoedeniveau voor een huishouden van vijf in de Verenigde Staten $ 30.680.

Dat betekent dat bijna de helft van alle arbeiders in dit land niet eens genoeg verdient om een ​​gezin van vijf boven de armoedegrens te krijgen.

Wauw.

Er zijn tientallen miljoenen Amerikanen die “de werkende armen” worden genoemd omdat ze in armoede leven, ook al hebben ze een baan en werken ze buitengewoon hard. Velen van jullie die dit artikel lezen, weten precies waar ik het over heb. Sommigen van jullie werken veel meer dan 40 uur per week, en toch lijkt er aan het eind van de maand nooit genoeg geld te zijn.

Helaas is de waarheid dat ons systeem zo is geëvolueerd dat het voor de meeste Amerikanen bijna onmogelijk is om ooit veel rijkdom op te bouwen.

Als men het gemiddelde maandloon van slechts $ 2.854,05 verdient, blijft er eenvoudigweg niet veel over nadat alle rekeningen zijn betaald. Allereerst heb je een plek nodig om te wonen. In het midden van het land kun je misschien iets vinden dat bewoonbaar is voor minder dan $ 1.000 per maand, maar in de meeste van de belangrijkste stedelijke gebieden zal dat gewoon niet realistisch zijn.

Lees ook:  Het Hooggerechtshof heeft ons net een kijkje gegeven in hoe het deze Amerikaanse verkiezingen zal aanpakken

Ten tweede moet men energierekeningen betalen. Als men de gecombineerde kosten van stroom-, water-, telefoon-, televisie- en internetrekeningen op ongeveer $ 250 per maand kunt houden, doet ze het redelijk goed.

Ten derde heb je een voertuig nodig om je te verplaatsen, en tegenwoordig is het moeilijk om een ​​voertuig te kopen of leasen voor minder dan $ 300 per maand. Daarnaast heb je ook een verzekering nodig, en dat kost je nog meer.

Ten vierde heeft u een ziektekostenverzekering nodig. Als je jong en vrijgezel bent, kun je misschien een plan vinden voor slechts een paar honderd dollar per maand, maar de meeste Amerikanen betalen veel meer.

Ten vijfde wil je waarschijnlijk eten, en dat kost je ook enkele honderden dollars per maand.

Op dit punt is bijna al je geld al op, en er zijn zoveel uitgaven die ik nog niet eens heb genoemd.

En je bent natuurlijk nooit begonnen met $ 2.854,05 in de eerste plaats, omdat allerlei soorten belastingen van je loonstrookje werden gehaald voordat je het kreeg.

Begint u te begrijpen waarom zoveel gezinnen in Amerika vandaag diep, diep worstelen?

We hebben een economie die werkt voor degenen aan de top van de voedselketen, maar vrijwel alle anderen proberen wanhopig het hoofd boven water te houden.

Lees ook:  Trump's Twitter Tirade is de driftbui van een trol

En nu zijn we in een economische neergang terechtgekomen waarin tientallen miljoenen Amerikanen hun baan hebben verloren. Volgens John Williams van shadowstats.com, als eerlijke cijfers zouden worden gebruikt, zou het werkelijke werkloosheidspercentage in de VS op dit moment 26,9 procent zijn, en dat zou wedijveren met de ergste niveaus die we hebben gezien tijdens de Grote Depressie van de jaren dertig.

Anderen hebben vergelijkbare cijfers bedacht. Axios meldt bijvoorbeeld dat het “echte werkloosheidspercentage” in de Verenigde Staten momenteel  26,1 procent is …

Iemand die op zoek is naar een fulltime baan die een leefbaar loon betaalt, maar er geen kan vinden, is werkloos. Als je die definitie accepteert, is het werkelijke werkloosheidspercentage in de VS maar liefst 26,1%, volgens een belangrijke nieuwe dataset die exclusief wordt gedeeld met “Axios on HBO”.

Het maakt niet uit hoe je de cijfers wilt kraken, iedereen zou het erover eens moeten kunnen zijn dat miljoenen en miljoenen Amerikanen echt financieel pijn lijden en zich grote zorgen maken over de toekomst .

En ze hebben goede redenen om bezorgd te zijn over de toekomst, want ons economische systeem is bezig met imploderen.

Decennialang heeft de grootste schuldenzeepbel in de geschiedenis van de wereld ons in staat gesteld om te genieten van een door schulden aangedreven welvaart die veel groter was dan we eigenlijk verdienden.

Nu loopt het feest ten einde en zal onze samenleving enorm veel pijn gaan ervaren als alles verandert.Comments

comments