ENQUÊTE: AMERIKANEN DENKEN DAT DONALD TRUMP EEN “VRESELIJKE”, “WALGELIJKE”, “PUTINESKE” “EZEL” IS

ENQUÊTE: AMERIKANEN DENKEN DAT DONALD TRUMP EEN “VRESELIJKE”, “WALGELIJKE”, “PUTINESKE” “EZEL” IS

16 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

Ze denken bovendien dat hij een “racist”, “verachtelijk”, “corrupt”, “antichrist” is.

Met minder dan drie weken te gaan, maken Donald Trump en Joe Biden hun laatste zaak aan de Amerikanen waarom ze gekozen zouden moeten worden. Voor Biden betekende dit dat hij zichzelf voor kiezers moest opwerpen als een bekwame, medelevende, vaste hand die een hazmat-pak zal aantrekken en de dikke laag Trump van de natie zal schrobben. Voor Trump is het betrokken kiezers vertellen dat ze dood moeten vallen .

Vreemd genoeg werkte deze aanpak niet zo goed voor de 45e president. Volgens de laatste NPR / PBS NewsHour / Maristenpeiling, de voormalige vice-president leidt de zittende onderneming met maar liefst 11 punten, 54% tot 43%. Trump was in staat om te winnen in 2016 met slechts 46% van de kiezers die een stem in zijn voordeel uitten, omdat de staten die de sleutel waren tot het kiescollege hem steunden. Maar Biden loopt voorop in verschillende cruciale staten, waaronder Michigan, Pennsylvania en Wisconsin, die Trump vier jaar geleden hielpen bij de verkiezingen. Biden heeft niet alleen een voorsprong behouden bij zwarte, Latino en vrouwelijke kiezers – wat misschien iets te maken heeft met het feit dat Trump een vlammende racist en vrouwenhater is – plus jonge kiezers, onafhankelijken en mensen die in steden en voorsteden wonen, hij leidt ook de president met een tot nu toe ondenkbare verzameling individuen: blanken.

Lees ook:  Corona-demo's laten zien: de verdeeldheid in onze samenleving groeit

Ja, Trump, die in 2016 blanke kiezers met 20 punten won , en de afgelopen vier jaar dingen heeft gezegd en gedaan die suggereerden dat er een kans was dat hij op een dag op een bijeenkomst zou verschijnen met een wit laken en een kruis brandend, verliest van Biden met zijn favoriete doelgroep:

Biden leidt in dit onderzoek met blanke kiezers van 51% tot 47%. Dat is buitengewoon…. Als Biden inderdaad dat niveau met blanken wint, zou dat erop wijzen dat er een zeer grote golf voor democraten op en neer in de stemming komt.

De sterkste groepen van Trump zijn nog steeds blanke evangelische christenen, kiezers op het platteland en blanken zonder universitair diploma. Maar het voordeel van Trump onder blanken zonder diploma is netto 19 punten lager dan vorige maand. In september leidde Trump onder blanken zonder hbo-opleiding 63% tot 33%. Dat is deze maand aanzienlijk verkleind tot een voordeel van 54% –43% voor Trump. Trump won ze 66% tot 29% in 2016 ten opzichte van Hillary Clinton.

Bovendien beschouwt 52% van de waarschijnlijke kiezers het presidentschap van Trump als een mislukking, wat over het algemeen niet zo geweldig is als het gaat om het winnen van een verkiezing. Het slechte nieuws voor de president komt op de hielen van zijn white-power-omhelzende, leugen-spuwende, explosieve-diarree-van-de-mond- debat-optreden eerder deze maand en zijn COVID-19-diagnose. En het is niet het enige waar de campagne zich waarschijnlijk zorgen over moet maken! Bovenop de koude, harde gegevens werd respondenten van de enquête gevraagd om de kandidaten met één woord te beschrijven, en voor Trump zijn de meningen een positief teken, tenzij het als positief wordt beschouwd dat Amerikanen denken dat hij een zielige klootzak is:

Voor Trump is het woord dat opvalt ‘incompetent’, terwijl het voor Biden ‘eerlijk’ is.

Hoewel beide kandidaten werden beschreven met een reeks positieve en negatieve woorden – sommige mensen noemden Trump ‘goed’ en ‘sterk’, terwijl Biden ook ‘oud’ en ‘verward’ werd genoemd – de meest geciteerde voor de president na ‘incompetent’ waren “leugenaar” en “mislukking”, naast: arrogant, racistisch, hansworst, rampspoed, ongeschikt, beschamend, dom, onprofessioneel en monsterlijk. Gescheurde kook op de kont van de samenleving werd niet genoemd, maar misschien komt dat gewoon door de limiet van één woord.

Comments

comments