Het schokkende contrast tussen Trump en Biden, uitgelegd in 3 momenten vanuit hun concurrerende Townhall optredens

Het schokkende contrast tussen Trump en Biden, uitgelegd in 3 momenten vanuit hun concurrerende Townhall optredens

16 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

Op het moment dat Trump QAnon omarmde, omarmde Biden de wetenschap.

Het contrast tussen de duellerende NBC / ABC-townhall met president Donald Trump en de democratische presidentskandidaat Joe Biden werd mooi weergegeven door het verschil tussen wat ze allemaal zeiden om 20:13 uur Eastern Time gisteravond.

Op NBC werd Trump boos toen gastheer Savannah Guthrie hem griste vanwege zijn onwil om blanke supremacistische groepen en gevaarlijke complottheorieën te verwerpen. Uiteindelijk deed hij dat na herhaaldelijk ondervragen. Maar specifiek gevraagd om QAnon categorisch te veroordelen – “deze theorie dat democraten een satanische pedofiele ring zijn en dat jij de redder daarvan bent”, zoals Guthrie het beschreef – weigerde Trump .

“Ik weet niets over QAnon,” begon Trump, later toevoegend: “Wat ik wel hoor, is dat ze zeer sterk tegen pedofilie zijn, en daar ben ik het mee eens, daar ben ik het mee eens.”

Dus weigerde Trump niet alleen een gevaarlijke complottheorie aan de kaak te stellen waarvan de voorstanders deel uitmaken van zijn basis, maar hij omarmde ook een deel van de ideologie ervan. Hier is de clip:

No Title

The President won’t disavow Q pic.twitter.com/bHZFsIrzP2

Op het moment dat Trump die vertoning maakte, had Biden op ABC het over het belang van het dragen van maskers en het volgen van door experts onderschreven volksgezondheidsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus te vertragen .
“Als een president geen masker draagt, of mensen als ik belachelijk maakt als ik lange tijd een masker droeg, dan zeggen mensen dat het niet zo belangrijk moet zijn”, zei Biden. “Als je naar het hoofd van de CDC luistert, stond hij op en zei: ‘Weet je, terwijl we wachten op een vaccin’ – hij hield een masker omhoog – ‘als je dit masker draagt, red je meer levens tussen nu en het einde van het jaar dan wanneer we een vaccin hadden. ”

No Title

At the same moment that Trump was refusing to disavow QAnon, Biden on ABC was saying that “when a president doesn’t wear a mask, or makes fun of folks like me when I was wearing a mask for a long time, then people say it mustn’t be that important.”

Kijkers die op tijd van NBC naar ABC zijn overgestapt op Biden’s opmerkingen over maskers, hebben mogelijk een whiplash ervaren. Dat komt omdat Trump enkele minuten eerder zijn voortdurende onwil verdedigde om maskers in het openbaar te dragen – een terughoudendheid die bleef bestaan, zelfs nadat hij in het ziekenhuis was opgenomen met het coronavirus – met een leugen over hoe ‘onlangs ze naar buiten kwamen met een verklaring dat 85 procent van de mensen die maskers dragen, krijgen [coronavirus]. “

Lees ook:  Gewelddadige blanke suprematie verspreidt zich - net als islamitisch radicalisme, waarschuwen experts

Maar zoals Guthrie opmerkte, was de verklaring van Trump over maskers niet zo goed als nauwkeurig. Hij verwees naar een onderzoek van Centers for Disease Control and Prevention waarin wordt beschreven hoe uit eten gaan het risico op een coronavirusinfectie verhoogt, zelfs bij mensen die aangeven regelmatig een masker te dragen. Het geeft niet aan dat 85 procent van de mensen die maskers dragen, Covid-19 krijgt.

Dit wil niet zeggen dat Biden’s optreden perfect was. Later gaf hij toe dat zijn steun aan de misdaadwetgeving uit 1994 die resulteerde in onevenredige straffen voor mensen van kleur een vergissing was, maar hij kreeg de schuld door te zeggen: “de fout kwam in termen van wat de staten lokaal deden.”

Maar als Biden’s onwil om volledig toe te geven aan de rol die hij speelde bij massa-opsluiting geen lichtend moment voor hem was, vormde het nog steeds een behoorlijk contrast met Trump, die op datzelfde moment op NBC schaamteloos loog over zijn reputatie op het gebied van gezondheidszorg .

“Altijd, onder alle omstandigheden … zullen we mensen met reeds bestaande aandoeningen beschermen”, beweerde Trump, ook al zou de wetgeving die hij in 2017 verdedigde de dekking van meer dan 20 miljoen mensen hebben geschrapt, velen van hen met reeds bestaande aandoeningen .

No Title

Trump on healthcare: “The problem with Obamacare is it’s not good… the problem with Obamacare, it basically is never going to be great and I want to give great healthcare.” pic.twitter.com/dRVCOvzV66

In zekere zin gooiden de concurrerende gemeentehuizen de inzet van de verkiezingen van 2020 in grotere opluchting dan een ander Trump-Biden-debat zou hebben. Ondanks zijn tekortkomingen kwam Biden bedachtzaam over en kon hij inhoudelijk met het beleid omgaan. Trump daarentegen zou niet eens erkennen dat zijn neiging om duidelijk valse complottheorieën te retweeten onverantwoordelijk is, laat staan ​​enige verantwoordelijkheid te aanvaarden voor de moeilijke toestand waarin het land verkeert na vier jaar van zijn leiderschap en temidden van een pandemie die hij schijnbaar heeft opgegeven proberen te bevatten

No Title

The President provides a strange defense of his retweeting of a Seal Team Six conspiracy theory pic.twitter.com/3TrCRwF5Au

Net als bij een treinwrak kan het moeilijk zijn om van Trump weg te kijken. Maar zoals mijn collega Matthew Yglesias schrijft , is er na vier jaar van regelmatige ontsporingen iets heerlijks aan Biden’s saaiheid.

 

Lees ook:  België wordt al griezelig geïslamiseerd

Comments

comments