Trump heeft de beste COVID-behandeling gekregen. Voor de rest van de VS wil hij “kudde-immuniteit”.

Trump heeft de beste COVID-behandeling gekregen. Voor de rest van de VS wil hij “kudde-immuniteit”.

16 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

De verklaring van Great Barrington (lees hieronder). Klinkt zwaar, ja? Donder van trommels, gedempte stilte, en zie: een grillige stapel wreedheid die zichzelf voordoet als wetenschap die beweert “kudde-immuniteit” is de manier om onder de schurende crisis van COVID-19 vandaan te komen. In werkelijkheid klinkt het als gewoon meer belachelijk slijk uit het oermoeras van extreemrechts, maar vanwege het feit dat het Witte Huis het heeft omarmd als het bepalende COVID-beleid van de Trump-regering.

Het idee is even simpel als meedogenloos: het is gewoon te moeilijk om maskers te dragen, sociale afstand te nemen en mensen te testen. De preppers en stoere jongens die de gelederen van Trumps meest loyale supporters opdrijven, hebben april niet gehaald voordat ze zich afsplitsten tijdens “vrijheidsbijeenkomsten” omdat ze een stuk pizza en een knipbeurt wilden. Deze door Trump gepromote zelfbeschadiging is uitgegroeid tot de Great Barrington Declaration, een zak met zeer gevaarlijke kwakzalverij.

Veel experts zeggen dat “kudde-immuniteit” – het punt waarop een ziekte stopt met verspreiden omdat bijna iedereen in een populatie het heeft opgelopen – nog ver weg is. Vooraanstaande experts hebben met verschillende wetenschappelijke methoden geconcludeerd dat ongeveer  85 tot 90 procent van de Amerikaanse bevolking nog steeds vatbaar is  voor het coronavirus.

Tijdens een oproep die op 12 oktober door het Witte Huis was bijeengeroepen, citeerden twee hoge ambtenaren, die allebei anoniem spraken omdat ze niet bevoegd waren om hun naam te geven, een petitie van 4 oktober aan met de titel  The Great Barrington Declaration , die pleit tegen lockdowns en pleit voor een heropening van bedrijven en scholen.

De hobbel in de weg zijn de miljoenen die aan COVID moeten sterven voordat dit niveau van immuniteit wordt bereikt. De verklaring pleit voor een bijna terloops soort genocide die onevenredig grote gevolgen zou hebben voor mensen van kleur, ouderen, immuungecompromitteerden en de ongelukkige tienduizenden die gezond zijn maar toch zouden bezwijken aan het virus, zoals zoveel anders gezonde mensen.

De wiskunde is ronduit verschrikkelijk. Op dit moment hebben de VS bijna 8 miljoen COVID-infecties en bijna 217.000 doden doorstaan. Om het niveau van “kudde-immuniteit” te bereiken bepleit door de verklaring, en nu het Witte Huis, zou vereisen 156 miljoen meer mensen besmet met de 50 procent kudde-immuniteit hebben bereikt worden. Onder deze omstandigheden zou het dodental naar de meest conservatieve schatting omhoogschieten naar meer dan een miljoen mensen.

“Het huidige lockdown-beleid heeft verwoestende gevolgen voor de volksgezondheid op korte en lange termijn”, stelt de verklaring, en voegt eraan toe: “De meest medelevende benadering die de risico’s en voordelen van het bereiken van kudde-immuniteit in evenwicht houdt, is om degenen met een minimaal risico op dood om hun leven normaal te leiden om immuniteit tegen het virus op te bouwen door middel van natuurlijke infectie, terwijl zij degenen die het grootste risico lopen, beter worden beschermd. We noemen dit gerichte bescherming. “

Wie zijn deze vermeende 9.000 ondertekenaars van deze verklaring? Dat is eigenlijk een grappige vraag, als je van scheetgrappen houdt die op het kraampje van de badkamer van een middelbare school staan ​​gekrabbeld. Dit ding dat door Trump en zijn volk is omarmd, komt voor de hele wereld uit als een uitgebreide grap.

Zoals Truthout- verslaggever Chris Walker opmerkte , omvatten enkele van de namen die de luie slachting van miljoenen mensen bepleiten Dr. IP Freely, Dr. Person Fakename en Dr. Johnny Bananas. Een van de namen, zo meldt Walker, “is die van Harold Shipman, een arts die eind jaren negentig werd gearresteerd voor het vermoorden van 200 van zijn patiënten.”

Met een minimale inspanning kun je 9.000 mensen zover krijgen dat ze een petitie ondertekenen waarin staat dat John F. Kennedy en Jim Morrison in zonde leven met Amelia Earhart in een koudwaterflat in Parijs. Dat maakt het niet waardig om een ​​nationaal beleid te voeren, vooral als het beslist zeker is dat miljoenen mensen vermoord zullen worden.

Miljoenen.

The Lancet , een van de meest gerespecteerde wetenschappelijke tijdschriften ter wereld, was snel en streng in zijn veroordeling van de Great Barrington Declaration, en van iedereen die zijn vergiftigde ethos zou omarmen:

De komst van een tweede golf en het besef van de uitdagingen die voor ons liggen, heeft geleid tot hernieuwde belangstelling voor een zogenaamde kudde-immuniteitsbenadering, wat suggereert dat een grote ongecontroleerde uitbraak onder de laagrisicopopulatie mogelijk is en tegelijkertijd de kwetsbaren wordt beschermd. Voorstanders suggereren dat dit zou leiden tot de ontwikkeling van door infectie verworven populatie-immuniteit in de populatie met een laag risico, die uiteindelijk de kwetsbaren zal beschermen. Dit is een gevaarlijke denkfout die niet wordt ondersteund door wetenschappelijk bewijs.

Elke strategie voor het beheer van pandemieën die vertrouwt op immuniteit tegen natuurlijke infecties voor COVID-19 is gebrekkig. Ongecontroleerde overdracht bij jongere mensen riskeert aanzienlijke morbiditeit en mortaliteit over de hele bevolking. Naast de menselijke kosten, zou dit een impact hebben op het personeelsbestand als geheel en het vermogen van de gezondheidszorgstelsels om acute en routinematige zorg te bieden, overweldigen.

Bovendien is er geen bewijs voor blijvende beschermende immuniteit tegen SARS-CoV-2 na natuurlijke infectie, en de endemische overdracht die het gevolg zou zijn van afnemende immuniteit zou een risico vormen voor kwetsbare bevolkingsgroepen voor de onbepaalde toekomst. Een dergelijke strategie zou geen einde maken aan de COVID-19-pandemie, maar zou leiden tot terugkerende epidemieën, zoals het geval was met tal van infectieziekten vóór de komst van vaccinatie.

Het zou ook een onaanvaardbare last vormen voor de economie en de gezondheidswerkers, van wie velen zijn overleden aan COVID-19 of een trauma hebben opgelopen als gevolg van het moeten beoefenen van rampengeneeskunde.

“Dit is een gevaarlijke denkfout die niet wordt ondersteund door wetenschappelijk bewijs.” Wanneer The Lancet de berg afkomt op een zo ondubbelzinnige en platte tekst, is het tijd om op te staan ​​en op te letten.

Lees ook:  Klokkenluider uit Hong Kong beweert COVID-19 Cover-Up

“Ondanks de uitbraak in het Witte Huis die ook de first lady, hun zoon en bijna een dozijn topassistenten besmette, blijven Trump en zijn bondgenoten het virus bagatelliseren, met het argument dat het land ‘de hoek omgaat’ en campagne-evenementen organiseert met duizenden van aanhangers, terwijl het aantal gevallen snel toeneemt, vooral in het middenwesten, ” meldt The Washington Post . “Verschillende adviseurs hoopten dat de ervaring van Trump hem ertoe zou bewegen meer empathisch te spreken over een virus dat minstens 215.000 Amerikanen heeft gedood en bijna 8 miljoen heeft besmet. In plaats daarvan leek Trump verder aangemoedigd en negeerde hij de volksgezondheidsrichtlijnen om kiezers ervan te overtuigen dat het leven weer normaal wordt. “

Trump’s voorvechter van deze Great Barrington-onzin is een wanhopige verkiezingsjaarstactiek die door Trump zelf is uitgebraakt – tot grote ontsteltenis van de meeste van zijn eigen mensen – bedoeld om hem te helpen het catastrofale gebrek aan testen en het opsporen van contacten te omzeilen te midden van dit nog steeds onbeheerde pandemie. Vrijwel de enige mensen die de slagerijbenadering van “kudde-immuniteit” omarmen, zijn degenen die nog steeds geloven dat COVID een hoax is, omdat Trump hen vertelde dat dat ook waar was. Dat is met wie hij praat met deze dodelijke onzin.

Ook, en niet te vergeten, deze campagne van Trump om miljoenen ter dood te sturen als middel om zijn mislukkingen te verdoezelen , komt van een man die COVID heeft betrapt , en waarschijnlijk alleen heeft overleefd vanwege de medische kennis die is vergaard van degenen die dat wel waren. gedood door zijn incompetentie in die eerste sombere maanden van de crisis. “Trump ademt nog steeds vanwege de medische gegevens die zijn verzameld van mensen die hij heeft laten overlijden”, schreef ik dinsdag. Ik blijf bij die beoordeling.

Trump leeft omdat hij de beste behandeling heeft gekregen die de wetenschap kan bieden, ondersteund door gegevens die zijn verzameld van de lijken die hij al heeft veroorzaakt. Toen hij hersteld was, verklaarde hij dat hij van plan was miljoenen meer over te laten aan een verstikkende, eenzame dood, zodat hij zijn baan kan behouden en zijn autokerkhof-ego kan redden. Hij denkt geen seconde dat deze Great Barrington Declaration iemand anders dan hem goed zal doen. Het haalt hem onderuit, en dat is het enige dat telt.

Dames en heren, de president van de Verenigde Staten.

Great Barrington Declaration – Nederlands

Als epidemiologen van infectieziekten en volksgezondheidswetenschappers maken we ons grote zorgen over de schadelijke gevolgen voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid welke worden veroorzaakt door het huidige COVID-19 beleid, en adviseren we een benadering genaamd ‘gerichte bescherming’.

Lees ook:  Viroloog Alexander Kekulé bij "televisie opname": "Coronavirus is veel erger dan men denkt of zegt"

Komend van zowel links als rechts en van over heel de wereld, hebben we onze carrières gewijd aan het beschermen van mensen. Het huidige lockdown-beleid heeft op de korte en lange termijn een vernietigend effect op de volksgezondheid. De gevolgen (om er enkele te noemen) zijn onder meer lagere vaccinatiegraad bij kinderen, ernstigere gevallen bij hart- en vaatziekten, minder diagnoses van kanker en toename van psychische problemen – welke zullen leiden tot meer oversterfte in de komende jaren, waarbij de arbeidersklasse en jongere generaties de zwaarste klappen te verduren krijgen. Scholieren en studenten van school houden is een groot onrecht.

Als deze maatregelen gehandhaafd worden tot er een vaccin beschikbaar is, zal dit onherstelbare schade aanrichten, waarbij de kansarmere onevenredig hard geraakt worden.

Gelukkig groeit onze kennis van het virus. We weten dat de sterftekans door COVID-19 meer dan duizend maal zo hoog is voor ouderen en zieken, dan voor jonge mensen. Voor kinderen is COVID-19 inderdaad minder gevaarlijk dan vele andere zaken die kinderen schade toe kunnen brengen, waaronder influenza – de griep.

Naarmate de immuniteit in de bevolking groeit, neemt het risico voor besmetting voor iedereen af, inclusief de meest kwetsbaren. We weten dat alle populaties uiteindelijk groepsimmuniteit zullen bereiken – d.w.z. het punt waarop het aantal nieuwe besmettingen stabiliseert – en dat dit kan worden ondersteund door (maar niet afhankelijk is van) een vaccin. Ons doel zou daarom moeten zijn om sterfte en sociale schade tot een minimum te beperken totdat we groepsimmuniteit bereikt hebben.

De meest humane benadering die de risico’s en voordelen van het bereiken van groepsimmuniteit met elkaar in evenwicht houdt, is om degenen met de minste kans op overlijden hun normale leven te laten oppakken om immuniteit tegen het virus op te bouwen door natuurlijke besmetting, terwijl we de mensen die het meeste risico lopen beter beschermen. We noemen dit ‘gerichte bescherming’.

Het nemen van maatregelen om de kwetsbaren te beschermen zou het belangrijkste doel moeten zijn in de strijd tegen COVID-19. Verzorgingstehuizen zouden bijvoorbeeld personeel moeten gebruiken die reeds immuniteit hebben opgebouwd en regelmatig PCR-tests moeten uitvoeren bij ander personeel en alle bezoekers. Rotatie van personeel moet zoveel mogelijk beperkt worden. Mensen op leeftijd welke nog zelfstandig wonen, zouden hun boodschappen thuis moeten laten bezorgen. Indien mogelijk zouden zij familieleden buiten kunnen ontmoeten in plaats van binnen. Een uitgebreide en gedetailleerde lijst van maatregelen, inclusief benaderingen voor huishoudens met meerdere generaties, kan worden gemaakt en uitgevoerd, eventueel met hulp van zorgmedewerkers.

Lees ook:  Gaat Spanje zondag 10 november kiezen voor Extreemrechts

Mensen die niet tot de kwetsbare groepen behoren, zouden per direct hun gewone leven weer op moeten kunnen pakken. Eenvoudige maatregelen, zoals het wassen van handen en thuisblijven wanneer iemand ziek is of klachten heeft, zou door iedereen moeten worden toegepast om zo de drempel voor groepsimmuniteit te verlagen. Scholen en universiteiten moeten open zijn om normaal ‘fysiek onderwijs’ te geven. Buitenschoolse activiteiten, zoals sporten, moeten worden hervat. Jonge volwassenen met een laag risico zouden weer normaal naar hun werk moeten gaan, in plaats van thuis te werken. Restaurants en andere bedrijven moeten open zijn. Kunst, muziek, sport en andere culturele activiteiten moeten hervat worden. Mensen met een verhoogd risico kunnen meedoen als zij dat zelf willen, terwijl de samenleving als geheel de bescherming geniet die de kwetsbaren worden geboden door degenen die groepsimmuniteit hebben opgebouwd.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments