VS-verkiezing 2020: De strijd van de machines

VS-verkiezing 2020: De strijd van de machines

16 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

In plaats van machines die tegen ons vechten, hebben ze een manier bedacht om ons tegen elkaar te laten vechten, en de verkiezingen in november lijken een belangrijke strijd te worden.

Donald Trump is een sekteleider met een aanhang van miljoenen. In de hoofden van sekteleden kan hun leider per definitie geen kwaad doen – al zijn acties zijn automatisch juist. De leider heeft een profetische visie en een directe lijn met het goddelijke. Ze zijn niet gebonden aan de regels en wetten die de mindere mensen moeten volgen. Jim Jones , David Koresh en Donald Trump voldoen allemaal aan deze beschrijving – naar de mening van hun volgers.

De aanhang van Trump is veel groter dan die van Jones of Koresh, deels omdat hij een Amerikaanse president is, maar ook omdat sociale media en de kunstmatige intelligentie (AI) die er achter staat, zijn krachten enorm hebben vergroot, mogelijk voorbij het punt dat zelfs hij zich realiseert. Voor de discipelen van Trump filteren sociale media elk tegengesteld nieuws over hun uitverkorene eruit en voeden ze onverdunde negativiteit over zijn tegenstanders. De toegewijde volgers van Trump leven in een bubbel waar democraten vleesetende pedofielen of marxistische revolutionairen zijn, en waar Trump door God is uitgekozen om Amerika te redden.  

Voor de evangelischen is Trump gestuurd om de profetieën van Openbaring te vervullen en de eindtijd in te luiden. Geen enkele hoeveelheid feitencontrole of realiteit zal doordringen. Voor zijn volgelingen heeft Trump altijd gelijk, niet in staat om verkeerd te doen en uniek begaafd om hen naar het beloofde land te leiden. Degenen die dit niet begrijpen, zijn ofwel zielen die wachten om gered te worden of, waarschijnlijker, degenen die Satan en het pad naar de hel hebben gekozen. Elke potentiële pro-Trump-mening of zelfs ontluikende tendens wordt opgepikt door algoritmen van sociale media en uitvergroot en keer op keer teruggekaatst naar het individu, waardoor ze in een konijnenhol van Trumpiaanse fantasie worden gezogen.

Lees ook:  Het exportverbod van zeldzame aardmineralen in China zal de telecomsector en alle "groene" stroom, inclusief zonne- en windturbines, doen instorten

Trump is misschien een oplichter, maar hij heeft de leiding van deze sekte overgenomen. Zijn leiderschap, dat in eerdere jaren als een schande zou zijn bespot, wordt door zijn sekte daarentegen als messiaans beschouwd. Deze bovenmenselijke kracht stelt hem in staat zijn volgelingen te bevelen om alles in de “nepnieuwsmedia” niet te geloven, de wet te trotseren en sociale normen te negeren. Hij heeft al met wanorde gedreigd als hij de verkiezingen verliest. Amerika is een tondeldoos van raciale spanningen, sociale verdeeldheid, dramatische ongelijkheid, een dodelijke pandemie en economische ineenstorting. Net als Jones en Koresh heeft Trump het vermogen om een ​​ramp te versnellen, maar op een veel grotere schaal. 

De krachtvermenigvuldiger achter deze sekte is de AI die wordt beheerd door Google, Facebook, YouTube, Instagram, TikTok en alle andere socialemediagiganten. De supercomputers die de AI-algoritmen uitvoerenonderscheid onze voorkeuren, emoties, vooroordelen, smaken, politieke opvattingen en seksualiteit. De databases die ze verzamelen zijn enorm en het AI-profiel van ieder van ons is gedetailleerd en opmerkzaam. Deze computers zijn altijd aan, altijd verbonden, en de gebruikte algoritmen zijn veel krachtiger dan we ons realiseren. Ze overweldigen het menselijk vermogen om de stroom van zichzelf versterkende berichten en subtiele uitbuiting van ons onderbewustzijn te filteren, waar je ook bent in het politieke spectrum. De continue social media-feed die ieder van ons omringt in een bubbel van “realiteit” is in feite zeer subjectief, individueel op maat gemaakt en versterkt voortdurend onze eigen overtuigingen en vooroordelen. Cultleden bestaan ​​in een individueel vervaardigde matrix. De singulariteit is misschien al aangekomen.

De singulariteit is het punt in de toekomst waarop AI de menselijke intelligentie inneemt en zichzelf repliceert. Men dacht dat dit de opkomst van de machines en een existentiële bedreiging voor het menselijk bestaan ​​signaleerde – denk aan Arnold Schwarzenegger in “The Terminator”. Stephen Hawking waarschuwde dat “de ontwikkeling van volledige kunstmatige intelligentie het einde van de mensheid zou kunnen betekenen.”

De AI-revolutie heeft zowel de Trump-sekte als zijn tegenstanders in staat gesteld te floreren tot het punt waarop de samenleving is gefragmenteerd in strijdende partijen die geloven dat de anderen erop uit zijn om hen te vernietigen. In plaats van dat de machines tegen ons vechten, hebben de machines een manier bedacht om ons tegen elkaar te laten vechten, en de verkiezingen in november beginnen een belangrijke strijd te worden.

Lees ook:  Voor iedereen die denk dat Trump hun held is lees dit maar eens...

Comments

comments