5 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

Deuk in imago Willem-Alexander door Griekse vakantie

koning

 3 total views,  3 views today

De mislukte vakantie van koning Willem Alexander en zijn gezin naar Griekenland zijn een flinke deuk in het imago van de vorst.

“De koning wil juist onberispelijk zijn en van onbesproken gedrag. Dit is geen goed nieuws voor hem.”

Terwijl het aantal nieuwe besmettingen in zijn thuisland enorm stijgt, gaan de Nederlandse koning en zijn gezin op vakantie naar Griekenland. Een storm van verontwaardiging volgde. Uiteindelijk moest de koning toegeven.

“Iedereen wil natuurlijk heel graag weten: wat is er gebeurd, wie heeft de koning op andere gedachten gebracht? Heeft premier Rutte gebeld of iemand anders? Zijn ze daar zelf tot inzicht gekomen om de koffers maar weer te gaan pakken?”

De Nederlandse koning Willem-Alexander veroorzaakte ondanks de aangescherpte Corona-maatregelen ongenoegen in zijn thuisland met een vakantiereis naar Griekenland . De druk was uiteindelijk zo groot dat de koning zijn reis afbrak, zo meldt onder meer ” De Telegraaf “.

EP-leden hadden premier Mark Rutte eerder gevraagd om commentaar te geven op de vlucht van de koning en zijn familie naar hun vakantiehuis in de Peloponnesos. Het schiereiland wordt nog niet beschouwd als een gebied met een verhoogd coronarisico. De reis van de koning op vrijdag was aangekondigd door verslaggevers.

“Als de koning nu met vakantie is, is dat echt het verkeerde signaal”

“Als de koning nu met vakantie is, is dat echt een verkeerd signaal”, aldus de groepsleider van oppositiepartij Groen-Links, Jesse Klaver, volgens het Nederlandse persbureau ANP. Joost Sneller van regeringspartij D66 noemde de reis “onredelijk en onbegrijpelijk”. Gezien zijn rolmodelfunctie als staatshoofd had de 53-jarige de oproep van de regering om zoveel mogelijk “in de eigen omgeving” te blijven moeten volgen. Parlementsleden van andere partijen legden soortgelijke verklaringen af.

Zojuist zijn in Nederland strengere coronabeschermende maatregelen opgelegd. Onder andere kroegen en restaurants moeten vier weken dicht. Vrijdag meldden de autoriteiten dat er sinds donderdagochtend bijna 8.000 nieuwe coronabesmettingen waren geregistreerd; dat is een nieuw “dagelijks record”.

Minister van Volksgezondheid en plaatsvervangend regeringsleider Hugo de Jonge werd op zijn wekelijkse persconferentie verrast door het nieuws over de vakantiereis van de koninklijke familie, meldde de publieke omroep NOS. Hij stelde vervolgens dat de aanbevelingen om de coronapandemie tegen te gaan voor iedereen zouden gelden, ook voor de koning.

Lezers: Griekse vakantie van koning is ‘belachelijk‘

Een poll over de omstreden vakantietrip wordt massaal ingevuld: tot nu toe reageerden ruim 140.000 lezers van onder meer de Stentor-website.

Van de lezers is 63% het eens met de stelling ‘Belachelijk, de koning heeft een voorbeeldfunctie‘. Ruim 20% vindt de – inmiddels afgebroken – vakantie geen probleem, omdat het vakantiehuis van het koninklijke gezin in ‘geel‘ gebied staat. En 15% kan zich vinden in de stelling ‘Als de koning het doet, waarom zou ik het dan niet doen?‘

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments