Trump zegt dat hij het land zou kunnen verlaten als hij verliest. Meent hij het?

Trump zegt dat hij het land zou kunnen verlaten als hij verliest. Meent hij het?

18 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

President Trump begint in het openbaar te worstelen met de mogelijkheid dat hij de verkiezingen verliest. Tijdens een bijeenkomst op vrijdagavond zweefde hij het vooruitzicht naar het buitenland te vluchten. “Kun je je voorstellen dat ik verlies?” hij zei. ‘Ik ga me niet zo goed voelen. Misschien moet ik het land verlaten, ik weet het niet. “

Trump zei dit op een grapje, maar hij maakt geen grapjes, althans niet op de gewone manier die de meeste mensen doen. Zijn ‘grappen’ zijn bijna altijd de nauwelijks verhulde uitdrukking van onderliggend leed. Zijn lopende ‘grap’ dat hij bijvoorbeeld nog meer dan vier jaar in functie blijft, is een manier om grieven over zijn behandeling door de media en onderzoekers te uiten en een gevoel van dominantie over zijn kwelgeesten te laten gelden.

Het rallymateriaal van Trump heeft onlangs een nieuw stukje gebruikt over hoe hij nooit meer de verschillende swingstaten zal bezoeken die hij momenteel toert ( dwz : “Ik hoef hier misschien nooit meer terug te komen als ik Iowa niet krijg.”) Dit, opnieuw , is een grap die geen grap is. Zijn relatie met staten in het Midwesten is transactionele, gebaseerd op hun liefde voor hem. Als ze hem verraden door geen verkiezingsstemmen uit te brengen, zal Trump reageren zoals hij reageert op elke daad van ontrouw. Hij komt niet terug.

No Title

The President says if he doesn’t win Iowa, he’ll never return to Iowa again pic.twitter.com/YEdl5DoOY4

Zijn grap over het verlaten van de Verenigde Staten kan worden gezien als een versie van de swing-state-grap, groot geschreven. En toch is het opmerkelijk dat hij geen grapje maakte over het verlaten van het land als hij in 2016 verloor.

Misschien denkt de president wel aan de zich ontwikkelende strafzaak tegen hem. Hij wordt door openbare aanklagers in de staat Manhattan en de staat New York geconfronteerd met ernstige juridische gevaren voor wat op het eerste gezicht nogal kordate criminele fraude lijkt te zijn in zijn privézaken. Het is ook mogelijk dat officieren van justitie, nadat ze hun ambt hebben verlaten, wat stenen omdraaien en meer crimineel gedrag ontdekken als president van de Verenigde Staten. (Het ministerie van Justitie heeft een beleid om de president niet te beschuldigen van misdaden, maar dat vervalt als hij het ambt verlaat.)

Mijmeren op het podium over het verlaten van het land is een vreemd thema voor een president die zichzelf in nationalisme hult en letterlijk Amerikaanse vlaggen omhelst. Het kan zijn dat hij gewoon enige angst voor gekwetstheid of afwijzing openbaart bij zijn aanstaande nederlaag. Maar hij kan ook op zijn minst vluchtig nadenken over een echt plan. In het licht van de waarschijnlijke strafrechtelijke vervolging, is de beste optie van een verslagen Trump misschien wel om het land te verlaten en nooit meer terug te keren.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments