GOP is gericht op het saboteren van een potentiële Biden-administratie te midden van een pandemie

GOP is gericht op het saboteren van een potentiële Biden-administratie te midden van een pandemie

19 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

Zowel het Witte Huis als de Republikeinen van de Senaat gebruiken de hefbomen die tot hun beschikking staan ​​om elk economisch herstel tijdens een Joe Biden-regering af te remmen.

Terwijl Donald Trump blijft wegglijden in de peilingen en de steun onder senioren en in slagveldstaten verliest, blijven Senaatsrepublikeinen tegen zelfs een relatief kleine stimuleringsovereenkomst van $ 1,8 biljoen die het Witte Huis wil. Senaatsleider Mitch McConnell zal een nog kleinere stimuleringsrekening van $ 500 miljard indienennaar de Senaatsvloer, waar het vrijwel zeker zal mislukken. Met zoveel Republikeinse senatoren in krappe races, zou je je kunnen voorstellen dat een stimuleringsovereenkomst in hun voordeel zou zijn. Door hun onverzettelijkheid bij een deal lijken ze niet alleen berustend bij het verlies van Trump, maar ook bij een blauwe golf waarin democraten de senaat heroveren. En hoewel ze verdeeld blijven over hun steun voor een kortetermijnstimulans, gebruiken zowel het Witte Huis als de Senaatsrepublikeinen de beschikbare hefbomen om elk economisch herstel tijdens een Joe Biden-regering af te remmen.

Het Witte Huis is alleen geïnteresseerd in maatregelen die de verkiezingen zouden beïnvloeden, en niets daarna. Dit blijkt uit de vervaldata van twee belangrijke administratieve acties: de opschorting van de betalingen van de federale studielening en het uitzettingsmoratorium eindigen beide op 31 december 2020. Dit betekent dat veel mensen in 2021 zullen bellen met een uitzetting, beslaglegging op hun loon aan een in gebreke gebleven studielening betalen, of door de betalingen van studieleningen te hervatten in het midden van de pandemie. Als Biden in november wint, zal Trump een beladen kloof van drie weken hebben opgezet voordat de nieuwe regering opnieuw kan optreden om uitzettingen en betalingen van studieleningen te stoppen.

Als Trump of onderwijssecretaris Betsy DeVos niet optreedt om de opschorting van de studielening te verlengen tot januari 2021 of later, lopen kredietnemers met een laag inkomen die in gebreke blijven het risico dat hun belastingteruggave in beslag wordt genomen in 2021. Dat komt omdat veel leners met een laag inkomen hun belastingen eind januari om de benodigde fondsen te verkrijgen. Het einde van de opschorting van de federale studielening betekent ook dat de incassomachine voor studentenleningen op 1 januari 2021 wordt teruggedraaid. Degenen die in gebreke blijven met hun studielening, zullen opnieuw worden geconfronteerd met een garnering van hun loon of hun sociale zekerheid of inkomstenbelastingkrediet voordelen in beslag genomen. Degenen die in de herfst afstuderen zullen het ook bijzonder moeilijk hebben, omdat ze de terugbetaling zullen ingaan op de slechtste arbeidsmarkt sinds 2008. Hoewel een Biden-administratie waarschijnlijk zou optreden om de betalingen van studieleningen opnieuw op te schorten.

Het federale uitzettingsmoratorium loopt ook af op oudejaarsavond 2020. Naast het op gang brengen van een stroom van uitzettingen in 2021, mocht Biden winnen, werkt de regering-Trump eigenlijk al aan het ondermijnen van haar eigen acties in 2020. De regering-Trump heeft zojuist nieuwe richtlijnen uitgevaardigd over haar uitzettingsmoratorium waardoor de uitzettingsprocedure kan beginnen, ook al kan de uitzetting zelf pas in januari worden uitgevoerd. Diane Yentel, president en CEO van de National Low Income Housing Coalition, merkte op dat dit huisbazen helpt die misschien in oktober een uitzettingsprocedure willen starten, omdat het hen in staat stelt huurders onder druk te zetten of te intimideren om eerder te vertrekken. Ze wijst erop dat veel huurders bang zijn voor uitzettingof “kan niet deelnemen aan gerechtelijke procedures vanwege toegankelijkheidsproblemen”, en dat deze nieuwe richtlijnen “nieuwe mogelijkheden voor huisbaas intimidatie” zullen creëren . De regering-Trump lijkt niet geïnteresseerd in het helpen van huurders in het nieuwe jaar, maar saboteert ook actief de bescherming die ze hebben gecreëerd.

Senaatsrepublikeinen gaan zelfs verder dan de regering-Trump als het gaat om het opzetten van valstrikken om de economie in gevaar te brengen als Biden wint. Voorafgaand aan de laatste lobby van Trump voor een nieuwe stimulans, had McConnell lang zijn verzet tegen een andere economische noodsituatie telegrafeerd . Dit ondanks ernstige economische waarschuwingen. Census Survey-gegevens van eind augustus toonden aan dat in negen staten meer dan 12 procent van de volwassenen aangaf dat ze de afgelopen week soms of vaak niet genoeg te eten hadden . In oktober kon 34 procent van de kleine bedrijven hun huur niet betalen . En 25,5 miljoen mensen zijn werkloos en krijgen een werkloosheidsverzekering.

Lees ook:  Het resortbedrijf van Trump stort in - is dat de reden waarom hij aandrong om de economie te heropenen?

Het voorstel voor economische hulp van het Witte Huis van $ 1,8 biljoen, hoewel veel kleiner dan de $ 3 biljoen van de oorspronkelijke HEROES-wet die het Huis in mei heeft aangenomen, bevat nog steeds maatregelen die miljoenen zouden kunnen helpen. Het voorstel van het Witte Huis omvat nog een stimuleringsbetaling van $ 1.200 en $ 400 per week aan aanvullende werkloosheidsverzekering (een daling van de extra $ 600 per week die eindigde in juli).

Maar gewone senaatsrepublikeinen zijn ook niet geïnteresseerd in een andere stimulans. Tijdens een telefoontje met het Witte Huis op 10 oktober gebruikten ze allerlei zorgen als vijgenbladeren voor hun oppositie. Sen Marsha Blackburn (R-Tennessee) zei dat het steunen van de deal de “doodsteek” zou zijn van de GOP-meerderheid. Senator Lamar Alexander (R-Tennessee) zei :“Er is momenteel geen eetlust om het Witte Huisnummer of het Huisnummer uit te geven.” Maar het was senator Mike Lee (R-Utah) die de wedstrijd weggaf, waarbij hij benadrukte dat een deal de timing van de Senaatsvloer zou kunnen bemoeilijken, waardoor de GOP niet in staat zou zijn om de vacature van het Hooggerechtshof te vervullen. Tijd besteed aan het verdringen van de stimulans is tijd die niet wordt besteed aan hun onwettige benoemingsprocedure van het Hooggerechtshof. Maar het toont ook hun angst om de Senaat zelf te verliezen. Republikeinen, ooit gefocust op het consolideren van de macht, zouden liever hun benoeming voor deze zetel van het Hooggerechtshof doorbreken dan proberen hun meerderheid in de Senaat te redden met een stimuleringsovereenkomst, misschien aangenomen dat een conservatieve meerderheid in de rechtbank een firewall zal vormen voor elke democratische wetgeving als Republikeinen verliezen in de Senaat.

Gezien het verzet van de Republikeinse caucus, is McConnells nog beperktere wetsvoorstel voor economische noodhulp waarschijnlijk slechts een poging om het Witte Huis te sussen door de moties te doorlopen. Democraten verzetten zich al lang tegen de voorstellen van de Republikeinse Senaat, niet alleen omdat ze niet ver genoeg gingen, maar ook omdat ze historisch gezien een aansprakelijkheidsschild hebben opgenomen dat niet alleen verhindert dat werknemers hun werkgever aanklagen wegens aansprakelijkheid in verband met het coronavirus, maar bedrijven zelfs toestaan om hun werkgever aan te klagen. eigen arbeiders moeten proberen om beloning te zoeken als ze ziek worden.

Ondertussen laat de regering-Trump de natie kwetsbaar voor een leemte in regelgevende maatregelen, terwijl de GOP van de Senaat fiscale maatregelen blokkeert – meer stimuleringscontroles en broodnodige aanvullende werkloosheidsverzekering. Hoewel het Witte Huis wil dat er nog een laatste handeling van het Congres is om te proberen de overwinning voor de verkiezingen te claimen, en de GOP van de Senaat niet, hebben ze allebei hetzelfde doel: ervoor zorgen dat een potentiële Biden-regering voor ten minste drie weken voordat het nieuwe bestuur en de nieuwe senaat wordt beëdigd. Het maakt de Republikeinen niet uit dat deze economische sabotage duizenden uitzettingen op nieuwjaarsdag betekent of dat de leners van een studielening hun belastingteruggave kwijtraken. Net zoals Republikeinen deden in 2010 met betrekking tot de Obama-agenda, toen Rep. John Boehner beloofde dat “we alles gaan doen wat we kunnen – om het te doden, te stoppen, te vertragen”, is de GOP al gefocust op het saboteren van een hypothetische Biden-administratie, zelfs midden in een woedende pandemie.Lees ook:  Amerikaanse media-propagandamachines die beweren dat Poetin ondersteuning aan 'linkse terroristen' geeft

Comments

comments