Rechtse propaganda zeggen de eigen journalisten van The New York Post over de Hunter Biden zaak

Rechtse propaganda zeggen de eigen journalisten van The New York Post over de Hunter Biden zaak

19 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

De eigen journalisten van The New York Post zeggen dat ze sceptisch staan ​​tegenover de verhalen van de krant over Hunter Biden, inclusief de man die het grootste deel van het ‘smoking gun’-verhaal schreef en zijn naam er niet op wilde zetten, vertelden vier bronnen in de redactiekamer aan Intelligencer.

Woensdagochtend liet de Post iets vallen waarvan ze duidelijk hoopte dat het een bom zou worden – een exclusief rapport op basis van kopieën van e-mails en foto’s die zogenaamd eigendom waren van Hunter, de zoon van de democratische presidentskandidaat Joe Biden. De post zei dat de bestanden zijn hersteld van een computer die toebehoorde aan Hunter en afgelopen voorjaar zijn afgezet bij een computerreparatiewerkplaats in de buurt van het huis van de familie Biden in Wilmington, Delaware. De eigenaar van de winkel, een Trump-supporter, gaf de dossiers aan de consiglier van de president, Rudy Giuliani, die ze uiteindelijk bij de Post bezorgde . The Post heeft niet publiekelijk gezegd of het de bestanden heeft geauthenticeerd.

“Ik denk dat het erg dun was,” vertelde een verslaggever van Post aan Intelligencer.

Een andere journalist bij de krant was zelfs nog botter.

“Het is niet iets dat aan mijn journalistieke normen voldoet”, zeiden ze, eraan toevoegend dat het stuk “niet had mogen worden gepubliceerd.”

Volgens een bron schreef verslaggever Bruce Golding de meeste van de eerste verschillende verhalen en weigerde hij zijn naam erop te zetten. Golding reageerde niet op een verzoek om commentaar. De New York Times maakte zondagavond voor het eerst melding van de onwil van Golding. Golding is een vaste waarde in de krant, vertelden bronnen aan Intelligencer, een meester in het “herschrijven” die de notities van verschillende verslaggevers kan synthetiseren tot spetterende voorpagina-verhalen, geschreven in de kenmerkende stijl van de tabloid. Zijn betrokkenheid bij het Hunter Biden-verhaal is niet verrassend, maar zijn gebrek aan een naamregel of rapportagekrediet is hoogst ongebruikelijk, volgens huidige en voormalige Post- journalisten. De Hunter Biden-verhalen worden toegeschreven aan plaatsvervangend politiek redacteur Emma-Jo Morris en verslaggever Gabrielle Fonrouge.

In tegenstelling tot Golding, heeft Morris het verhaal op Twitter graag met de eer ingenomen. Ze is een relatief recente aankomst bij de Post , nadat ze in maart kwam bij Fox News, waar ze eerder werkte als producer en segmentboeker. (Fonrouge werkt sinds 2014 voor de Post.) Op haar sociale media-accounts lijkt ze bevriend met Trump- wereldfiguren zoals Bannon en Giuliani, die zeiden dat hij de harde schijf naar de Post had gekocht .

Sommige Post- verslaggevers vermoedden ook de betrokkenheid van kolonel Allan, een veteraan van het media-imperium van Rupert Murdoch die lange tijd de politieke berichtgeving van de Post heeft geleid en door insiders van Post wordt gezien als de vertegenwoordiger van Murdoch in de redactiekamer. Allan trad in 2016 af als hoofdredacteur van de Post , maar keerde begin vorig jaar terug in een vage adviserende rol . Allan zou nog steeds een rol spelen bij de redactionele besluitvorming, vooral als het gaat om grote politieke verhalen zoals de Hunter Biden-serie. The Times meldde dat Allan er bij de topredacteuren op aandrong snel verder te gaan met het verhaal toen de bestanden afgelopen zondag door Giuliani aan de Post werden gegeven .

Giuliani vertelde de Times dat hij de vermeende Biden-dossiers naar de Post had gestuurd omdat “niemand anders het zou nemen, of als ze het zouden nemen, zouden ze er alle tijd aan besteden om het tegen te spreken voordat ze het publiceerden.”

Bericht verslaggevers die naar Intelligencer sprak toen niet verbaasd dat de krant publiceerde het verhaal, zelfs als ze willen dat het niet gehad.

“Dat de Post vóór de verkiezingen pro-Trump zou worden en in de maanden ervoor was iets waar ik me op schrap zette en waar veel van de andere niet-rechtse Post- verslaggevers zich voor schrap zetten,” vertelde de eerste Post- verslaggever aan Intelligencer. “Dus in zekere zin is het niet echt verrassend.”

Lees ook:  Nike wordt alweer aangevallen om Allah logo?

Sinds woensdag het bericht heeft gepubliceerd meer dan 50 afzonderlijke verhalen en columns tag “Hunter Biden.”

De vermeende primeur van de krant richt zich op vermeende e-mails die Hunter had uitgewisseld met zakenpartners in Oekraïne en China. De e-mails helpen om een ​​verhaal te versterken dat Giuliani en andere Trump-bondgenoten al jaren aandringen – dat Hunter had geruild op de naam van zijn beroemde vader om lucratieve buitenlandse zakelijke deals te sluiten. Wat de Post een “smoking-gun-e-mail” noemde, toonde slechts een Oekraïense directeur die Hunter bedankte voor de introductie van hem aan zijn vader. (De Biden-campagne heeft gezegd dat de bijeenkomst niet op het officiële schema van de vice-president stond, wat suggereert dat het ofwel een plichtmatige meet-and-greet was of dat het nooit heeft plaatsgevonden.) De campagne heeft verder geen commentaar gegeven op het Post- verhaal, zoals het ontkennen of de bestanden authentiek zijn – een punt dat de Postheeft gebruikt ter verdediging .

The Post heeft zich ook overgegeven aan meer traditionele tabloid-gerechten en publiceerde wat er stond als Hunter’s persoonlijke foto’s en berichten die van de drive waren genomen. Deze omvatten een foto van Hunter zonder shirt, een foto van Hunter naast een crackpijp (nauwelijks een primeur aangezien Hunter publiekelijk zijn worsteling met drugsverslaving heeft besproken), een briefje dat Hunter aan zichzelf schreef op de sterfdag van zijn broer, en een sms-gesprek tussen Hunter en zijn vader waarin de voormalige vice-president volhield dat hij onvoorwaardelijk van zijn zoon hield.

De krant plaagde ook het bestaan ​​van seksueel expliciete inhoud op de harde schijf, waaronder een ‘ordinaire video van 12 minuten waarin Hunter, die heeft toegegeven te kampen met verslavingsproblemen, crack rookt terwijl hij een seksuele handeling met een onbekende vrouw uitvoerde. ” Dat de Post tot dusver heeft geweigerd die video te publiceren, suggereert dat er op zijn minst enkele ethische lijnen zijn die hij niet wil overschrijden (of in ieder geval dat het juridische team hem heeft geadviseerd niet over te steken).

Dit is bekend terrein voor de Post , die Hunter’s rotsachtige persoonlijke leven lang heeft gewonnen voor inhoud. In 2017 bracht de roddelkolom ‘Page Six’ van de Post het nieuws over Hunter’s affaire met de weduwe van zijn overleden broer, Hallie. Eerder dit jaar concentreerde de krant zich op de relatie van Hunter met een voormalige stripper die hem aanklaagde voor kinderbijslag .

Naast de artikelen over de vermeende e-mails van Biden, heeft de Post tientallen artikelen gepubliceerd over de gevolgen van zijn primeur, met een bijzondere focus op de pogingen van Facebook en Twitter om de krant te ‘censureren’ door de toegang tot het artikel in de Post te beperken of te blokkeren . Facebook zei dat het de aanwezigheid van het artikel in de nieuwsfeeds van gebruikers zou beperken, terwijl Twitter veel verder ging en de Post van zijn eigen Twitter-account vergrendelde .

De socialemediagiganten keerden later hun standpunt over het verhaal om, maar tegen die tijd hadden ze de Post al in een martelaar aan de rechterkant veranderd. Conservatieve politici hebben zich aangesloten bij de verdediging van de krant. Republikeinen in het gerechtelijk comité van de senaat hebben Twitter-CEO Jack Dorsey beschuldigd van “verkiezingsinmenging” en beloofden hem te dagvaarden om voor het Congres te getuigen. De Post heeft ondertussen al deze ontwikkelingen tot in ondragelijke details behandeld.

De interne critici van de Hunter Biden-verhalen zijn verscheurd tussen het voor de hand liggende bereik van Twitter en het verdedigen van de duistere berichtgeving van de krant. Het is een dilemma dat bekend is bij de vele posties die trots zijn op hun werk in de stad, zelfs als ze huiveren bij de vaak sycofantische berichtgeving van de krant over Trump.

“Het laat je gewoon ineenkrimpen en met je ogen rollen, en het is moeilijk te verteren, maar tegelijkertijd weten we een beetje dat je je aanmeldt voor dat soort dingen”, zei een verslaggever van Post . ‘Het is schokkend. Het valt tegen. Het is stom om voor een propaganda-uitlaatklep te werken. “

Lees ook:  Uit gelekte documenten blijkt dat de politie wist dat extreemrechtse extremisten de echte bedreiging vormen voor protesten, niet voor "ANTIFA"

Comments

comments