4 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

Trump blijft bijeenkomsten houden, zelfs als de Covid-19-gevallen toenemen

trump

 7 total views,  3 views today

“Pixie dust and pseudoscience” in het Trump White House.

Terwijl het Amerikaanse coronavirus dit jaar voor de derde keer weer begint te stijgen – en nadat hij in het ziekenhuis was opgenomen nadat hij zelf positief had getest op Covid-19 – blijft president Donald Trump fundamentele volksgezondheidsfeiten mijden, in plaats daarvan kiest hij ervoor om een vals verhaal te vertellen dat de VS zijn eindelijk “komt om de hoek” als het gaat om het coronavirus.

Die specifieke regel, dat de VS de metaforische pandemiehoek afrondt, is er een waarop Trump met enige regelmaat terugvalt – vanaf vrijdag 28 keer in de afgelopen 46 dagen, volgens Forbes ‘Andrew Solender – maar het is gewoon niet waar.

In werkelijkheid rapporteerden de VS vrijdag hun op twee na hoogste aantal gevallen in één dag ooit: 70.451 nieuwe gevallen, volgens de New York Times . En veel staten, waaronder zowel Dakotas, Idaho, Michigan, Montana, Nebraska en Wisconsin, om er maar een paar te noemen, rapporteren dagelijks hoge aantallen zaken.

Niettemin hield Trump zaterdag een paar drukke campagnebijeenkomsten in Michigan en Wisconsin . Ondanks de toename van het aantal gevallen waren er geen zichtbare maatregelen om sociale afstand te nemen en droegen veel aanwezigen geen maskers .

En op zondag woonde Trump een overdekte kerkdienst bij in Las Vegas, Nevada. Noch hij, noch de predikant droegen maskers, en in de staat tikken de zaken naar boven en naderen ze een niveau dat sinds half augustus niet meer is gezien. De president heeft ook een bijeenkomst in Carson City, Nevada, die later op de dag op zondag staat gepland.

Bij veel van zijn recente gebeurtenissen leken Trump en zijn aanhangers, vaak als niet, te genieten van het overtreden van de volksgezondheidsrichtlijnen. Op zaterdag vertelde Trump – die er ten onrechte over heeft gepocht dat hij nu “immuun” is voor Covid-19 na zijn eerste aanval met de ziekte – zijn aanhangers dat hij “in het publiek kon springen en jullie allemaal een dikke kus kon geven. De vrouwen en de mannen. Ik zal die grote machtige mannen daar beneden kussen. “

Aaron Rupar on Twitter: “Trump once again insinuates that Gold Star families gave him Covid, then says, “I got better fast. I can now jump into the audience and give you all a big kiss. The women and the men. I’ll kiss those big powerful men down there.” pic.twitter.com/z9wNo4jDyT / Twitter”

Trump once again insinuates that Gold Star families gave him Covid, then says, “I got better fast. I can now jump into the audience and give you all a big kiss. The women and the men. I’ll kiss those big powerful men down there.” pic.twitter.com/z9wNo4jDyT

Zoals Aaron Rupar van Vox heeft gemeld, is dat specifieke stukje schijnbaar een steunpilaar geworden van Trump’s rallyroutine na het ziekenhuisopname, en het is absoluut geen goed idee te midden van een pandemie.

Een topadviseur van Trump blijft verkeerde informatie over Covid-19 verspreiden

Trump’s verkeerde aanpak van de pandemie gaat echter veel verder dan zijn Covid-19 roadshow. Zondag verwijderde Twitter een tweet van een van de beste coronavirusadviseurs van de president, Scott Atlas, waarin hij beweerde dat het dragen van een masker niet effectief is om de verspreiding van het coronavirus te stoppen. De tweet schond volgens Twitter de regels van de site voor het verspreiden van verkeerde informatie over het coronavirus.

Atlas ondersteunde deze bewering met een link naar een papieren Brown University School of Public Health-decaan Ashish Jha genaamd “incoherent junk”.

Maskers, zoals Jha en vele andere volksgezondheidsdeskundigen opmerkten in hun reactie op Atlas, werken wel – maar maskerscepsis is niet de enige marginale volksgezondheidsstrategie die Atlas, die geen epidemioloog is, heeft gestimuleerd sinds hij zich bij het coronavirus-team van Trump voegde . Atlas heeft naar verluidt ook ‘ kudde-immuniteit ‘ als strategie naar voren gebracht, waarbij ten onrechte wordt beweerd dat het coronavirus zou neutraliseren als het grootste deel van de bevolking besmet zou raken. Deskundigen zijn sceptisch dat dit zou werken zoals Atlas zich voorstelt, en zelfs als het zou werken, zou het tot een veel hoger dodental leiden dan de bijna 220.000 Amerikanen die al aan Covid-19 zijn overleden.

Op zondag vertelde Dr. Michael Osterholm, die, in tegenstelling tot Atlas, een verwachting is van infectieziekten, NBC’s Chuck Todd dat pogingen tot immuniteit van de kudde via een andere route dan vaccinatie ‘de meest verbazingwekkende combinatie is van pixie dust en pseudowetenschap die ik ooit heb gezien. . “

In september schreven meer dan 100 faculteiten van Stanford University “op het gebied van epidemiologie, infectieziekten en gezondheidsbeleid” – Atlas is een fellow bij de Hoover Institution van de universiteit – een brief waarin ze de voorschriften van Atlas voor de volksgezondheid bekritiseerde, aldus de Stanford Daily . Atlas reageerde door te dreigen met een rechtszaak.

Trump zelf heeft ook een gestage drumslag van valse informatie over Covid-19 bijgehouden. Zondag nog beweerde hij opnieuw dat “de Verenigde Staten meer GEVALLEN laten zien dan andere landen … omdat het op zo’n hoog (en duur) niveau TEST”, wat niet echt waar is .

JavaScript is not available.

No Description

Maar de gevallen zouden bestaan, zelfs als het testen niet wordt uitgevoerd – in feite, vanwege een gebrek aan testcapaciteit, of in sommige gevallen een weigering om te worden getest , wordt aangenomen dat het huidige aantal bevestigde gevallen lager is dan het werkelijke aantal gevallen.

De onjuistheid van de bewering van de president is ook te zien in de gegevens. Kijk bijvoorbeeld naar Wisconsin : het aantal mensen dat per dag in de staat wordt getest, is relatief stabiel gebleven, ongeveer 15.000, maar het aantal positieve resultaten is gestegen naarmate de uitbraak van het coronavirus stijgt. Als de president gelijk had, zou de belasting van Wisconsin net zo vlak moeten zijn als de testnummers.

Met minder dan drie weken tot de verkiezingsdag zal Trump’s voortdurende Covid-19-ontkenning hem waarschijnlijk geen dienst bewijzen. Zoals Aaron Rupar van Vox woensdag schreef , is het onwaarschijnlijk dat Trump’s recente opmerkingen over Covid-19 “iemand die nog geen MAGA-pet draagt, ervan zal overtuigen dat de president goed werk heeft geleverd bij het aanpakken van de pandemie – of zelfs dat hij vat op de onderliggende wetenschap. “

Politiek gunstig of niet, Trump is naar verluidt van plan om zijn hectische reisschema vol te houden ondanks het risico voor de volksgezondheid dat zijn bijeenkomsten met zich meebrengen. Volgens Axios heeft de president “zijn campagne gevraagd om hem vanaf nu tot 3 november elke dag op de weg te zetten”, dus wees op uw hoede voor meer valse beweringen dat de VS “om de hoek komt”.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments