Trump geeft ‘Fauci en deze idioten’ de schuld van zijn eigen onbekwaamheid over het coronavirus

Trump geeft ‘Fauci en deze idioten’ de schuld van zijn eigen onbekwaamheid over het coronavirus

19 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

“Mensen zijn Covid beu”, klaagde de president tijdens een telefoontje met campagnestaf.

President Donald Trump haalde maandag uit naar medische experts en klaagde dat mensen het zat waren om over COVID-19 te horen, aangezien het bevestigde dodental in de VS dichter bij de 220.000 kwam en de verspreiding van de ziekte bleef versnellen.

Trump maakte de opmerkingen over een telefoontje met campagnestafmedewerkers, in een poging de schuld te geven aan de pandemie en schijnbaar te betreuren dat hij niet in staat was om het nationale gesprek te verschuiven.

“Mensen zijn Covid beu,” zei Trump . “Mensen zijn het zat om Fauci en deze idioten te horen, al deze idioten die het bij het verkeerde eind hadden.”

No Title

TRUMP on a call with campaign staff: “People are tired of covid…People are tired of hearing Fauci and these idiots, all these idiots who got it wrong…Every time he goes on television there’s always a bomb, but there’s a bigger bomb if you fire him. This guy’s a disaster.”

“Elke keer dat hij op televisie komt, is er altijd een bom, maar er is een grotere bom als je hem afvuurt”, voegde Trump eraan toe. “Deze man is een ramp.”

De president verwees naar dr. Anthony Fauci, de belangrijkste infectieziekte-expert van het land en lid van de taskforce coronavirus van het Witte Huis. Trump heeft herhaaldelijk geprobeerd de opmerkingen van Fauci te ondermijnen en te verdraaien , aangezien de volksgezondheidsexpert heeft opgeroepen tot de implementatie van veiligheidsprotocollen tijdens de pandemie.

Lees ook:  Update Amerikaanse verkiezingen: presidentschap op het spel

“Als er een verslaggever bij [de oproep] is, kunt u het hebben zoals ik het zei, het kan me niets schelen”, zei Trump.

De commentaren vertegenwoordigen een verdubbeling van een nieuwe strategie voor een presidentiële pandemie: geef de experts de schuld.

Zondag viel Trump de democratische presidentskandidaat Joe Biden aan door te zeggen dat zijn tegenstander deskundige begeleiding zou volgen als hij werd gekozen.

“Hij zal naar de wetenschappers luisteren”, waarschuwde Trump tijdens een campagnebijeenkomst in Nevada. ‘Als ik volledig naar de wetenschappers zou luisteren, zouden we nu een land hebben dat in een enorme depressie zou verkeren, in plaats van dat we net een raket zijn. Bekijk de cijfers. ”

In grote lijnen is het waar dat Trump de gevestigde wetenschap heeft genegeerd. Er zijn echter aanwijzingen dat zijn passiviteit de pandemie en de economische gevolgen ervan heeft doen oplaaien, maar de situatie niet heeft verbeterd.

De president heeft standvastig geweigerd om een ​​nationaal maskermandaat goed te keuren en ging zelfs zo ver dat hij vorige maand een ontwerpbesluit van de Centers for Disease Control and Prevention blokkeerde dat het dragen van maskers in het openbaar vervoer zou verplichten.

Wetenschappers en medische experts beschouwen maskers als een effectieve manier om overdracht van het coronavirus te voorkomen en de economie veilig te heropenen.

Lees ook:  De meeste Amerikanen nemen deze Coronavirus-uitbraak niet serieus, en dat is potentieel zeer gevaarlijk


Comments

comments