Antimasker zou naar verluidt de burgemeester van Kansas hebben gedreigd en hem ‘in kunstmest’ veranderen

Antimasker zou naar verluidt de burgemeester van Kansas hebben gedreigd en hem ‘in kunstmest’ veranderen

20 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

De politie heeft de 59-jarige gepensioneerde brandweerman en muzikant gearresteerd, en ze denken dat hij alleen handelde.

Een man die naar verluidt had gedreigd de burgemeester van Wichita, Kansas te ontvoeren, zijn keel door te snijden en hem “in kunstmest” te veranderen over het maskermandaat van de stad, is gearresteerd en aangeklaagd door de lokale autoriteiten.

De politie van Wichita zegt dat ze de 59-jarige gepensioneerde brandweerman en muzikant Meredith Dowty vrijdag hebben gearresteerd nadat ze door een stadsambtenaar waren gewaarschuwd over een reeks berichten gericht tegen de democratische burgemeester van Wichita, Brandon Whipple. De berichten beschreven een uitgebreid complot om de burgemeester te ontvoeren en te vermoorden, waarbij Dowty de ontvanger zou hebben gevraagd om het adres van Whipple te delen.

“Hij zei dat hij me zou ontvoeren en mijn keel zou doorsnijden en hij had mijn adres nodig omdat ik de beul moest zien – ik en iedereen die iets over tirannie had,” vertelde Whipple aan The Wichita Eagle . “Het klonk alsof de persoon erg overstuur was over vrijwel de maskermandaten en hij zei iets over het feit dat hij zijn moeder niet kon zien vanwege COVID-beperkingen voor bejaardenhuizen.”

Hij zei dat Dowty ook zei dat hij volgens de New York Times de burgemeester in kunstmest zou veranderen .

De politie van Wichita zet hun onderzoek voort, maar zei dat Dowty waarschijnlijk alleen opereerde. Ze zeggen ook dat ze geen bewijs hebben gevonden dat andere stadsambtenaren onmiddellijk gevaar lopen. Dowty wordt beschuldigd van het uiten van een criminele dreiging.

Lees ook:  Verzwegen in onze media: Tientallen scholen in Israël weer dicht na nieuwe corona-uitbraak

Het Wichita-maskermandaat, opgelegd op 3 juli, is een van de vele in Amerikaanse steden die tot terugslag hebben geleid. Kleine en grote protesten hebben de mandaten aan de kaak gesteld, hoewel de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention het dragen van een masker aanbevelen om de overdracht van COVID-19, die meer dan 300.000 Amerikanen heeft gedood, aanzienlijk te verminderen. Maar de nieuwe golf van complotten tegen overheidsfunctionarissen die verplichte veiligheidsmaatregelen invoeren, vaak democraten, is buitengewoon zorgwekkend.

Eerder deze maand verijdelde de FBI een complot om de gouverneur van Michigan Gretchen Whitmer uit haar zomerhuis te ontvoeren en haar te berechten voordat ze het Capitool van de staat bestormde met 200 leden van een antiregeringsmilitie die bekend staat als de Wolverine Watchmen. Zes van de 13 gearresteerde mannen zijn sindsdien beschuldigd van samenzwering om een ​​ontvoering te plegen.

Op dezelfde manier waarop Dowty Whipple bekritiseerde, beschuldigden de mannen die plannen hadden om de regering van Michigan omver te werpen, Whitmer ervan haar macht te hebben overschreden. Een van de samenzweerders in Michigan noemde Whitmer een “tiran b *** h” in Facebook-berichten die tussen de samenzweerders werden uitgewisseld. Vorige week onthulde de FBI dat sommige leden van diezelfde groep soortgelijke plannen hadden voor Virginia Gov. Ralph Northam.

Zowel Northam als Whitmer hebben president Donald Trump de schuld gegeven van de dreigementen, die het dragen van maskers bespotte en met zijn retoriek aanzet tot radicale acties. Trump vatte de kritiek destijds niet goed op, en moedigt de aanwezigen van zijn bijeenkomst nog steeds aan om te chanten “sluit haar op” over Whitmer’s lockdown-beleid.

Lees ook:  Pensioenbestuurders denken aan U maar ALLEEN aan hun eigen hachje….

Comments

comments