De anti-Trump- advertenties van Lincoln Project tonen de kracht van bijtende satire

De anti-Trump- advertenties van Lincoln Project tonen de kracht van bijtende satire

21 oktober 2020 1 Door Indignatie redactie

De verteller in een recente advertentie van het Lincoln Project vertelt de luisteraars: “In zes maanden tijd heeft COVID-19 in honderd jaar meer Amerikanen gedood dan welke ziekte dan ook. Donald Trump loog erover, wees de wetenschap af en heeft nog steeds geen plan om Amerikanen te redden. “

De verteller vertelt luisteraars dat de democratische uitdager Joe Biden, in tegenstelling tot Trump, een plan heeft voor het virus, terwijl een tweede stem op de achtergrond de namen voorleest van een aantal van degenen die zijn overleden aan het coronavirus.

De advertentie eindigt met de verteller die zegt: ” Stem op 3 november alsof je leven ervan afhangt .”

De ‘Names’-advertentie van het Lincoln Project gebruikt elementen van satire om het effect op kijkers te vergroten.

De advertenties, die op televisie en online worden uitgezonden, zijn gemaakt door het Lincoln Project, een politiek actiecomité opgericht door oude Republikeinse strategen en stafleden, waaronder Steve Schmidt, die de presidentiële campagne van John McCain in 2008 leidde ; Rick Wilson, advertentiemaker voor politici Rudy Giuliani en John Kasich; en George Conway, advocaat en echtgenoot van Trump-loyaliste Kellyanne Conway.

De PAC heeft 28 miljoen dollar uitgegeven – het grootste deel van dat geld aan advertenties – om Trump te verslaan, die, naar eigen zeggen, de principes van de GOP heeft vernietigd en, in het proces, Amerika vernietigt. In de advertenties wordt Trump afgeschilderd als ongeschikt voor het presidentschap – een tochtontduiker die soldaten die in oorlogen zijn omgekomen ‘verliezers’ noemt .

Ik heb een boek geschreven over redactionele cartoons en heb gediend als jurylid van de Pulitzerprijs in de categorie redactionele cartoons . Als satire-wetenschapper interesseert het me niet of de video’s van het Lincoln Project goede politiek zijn of slechte politiek ; Ik ben benieuwd of ze goede satire zijn.

Lees ook:  Geweld Op Straat - Politiek In 2020-Stijl

Zij zijn.

Deze Lincoln Project-advertentie gebruikt sarcasme en spot.

Satire is een destructieve kunst

Satire is het gebruik van spot, sarcasme en ironie om de ondeugden en dwaasheden van de samenleving aan te vallen of bloot te leggen. Satiristen zien zichzelf aan de buitenkant van de samenleving en kijken naar een onrechtvaardige of immorele wereld met kleingeestige, corrupte of onbekwame leiders.

Effectieve satire moet bij lezers resoneren op een manier die intiem, persoonlijk en vaak ongemakkelijk is. Een satiricus wil dat de lezer grijnst of huilt om zijn of haar beschrijving van de fatale tekortkomingen van een politicus, en niet comfortabel grinnikt zoals bij het kijken naar een personage uit ‘Saturday Night Live’ dat een politicus parodieert.

Een voorbeeld van goede satire die een uitzondering vormt op het reguliere “Saturday Night Live” -patroon van spot is Tina Fey’s parodie van Sarah Palin , die bedoeld was om de running mate van John McCain uit 2008 te bespotten als volstrekt ontoereikend voor de taak van vice-president.

De satirische traditie omvat oude schrijvers als Aristophanes en Horace; prominente schrijvers uit de afgelopen eeuwen zoals Jonathan Swift, Mark Twain en “Doonesbury” cartoonist Garry Trudeau; evenals Jon Stewart en Stephen Colberts televisiebeelden van rechtse excessen.

Tina Fey’s vertolking van Sarah Palin op ‘Saturday Night Live’ was een uitstekende satire.

Een satiricus neemt zijn of haar gevoel van verontwaardiging en probeert het publiek uit zijn gevoel van nutteloosheid of onverschilligheid te schudden om het onrecht te confronteren.

Het doel raken

Wil satire effectief zijn, dan moet het iemand of iets aanvallen dat gemakkelijk herkenbaar is. Dit omvat vaak het gebruik van iemands eigen woorden om ze voor de gek te houden – zoals de Lincoln Project-advertenties vaak doen met Trump. Een manier om de effectiviteit van satire te meten, is de reactie van de persoon die wordt gehekeld.

Lees ook:  Zijn abortus en homorechten echt Amerikaanse waarden?

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenDe advertenties raakten zeker een lef bij Trump , die het Lincoln Project ‘ the Losers Project ‘ noemde .

Als Trump van plan was het project te beschadigen, mislukte het. De groep ontving in de twee dagen na zijn reactie $ 2 miljoen aan donaties, wat ook inspireerde tot het maken van meer advertenties die waren ontworpen om hem specifiek voor de gek te houden.

In een advertentie wordt John Kelly, de voormalige stafchef van Trump, uitgelokt door zijn opschepperij over het hebben van de ‘ meest loyale mensen ‘ die voor hem werken en noemt hij Trump ‘een idioot’; Rex Tillerson, de voormalige minister van Buitenlandse Zaken, die Trump “een idioot” noemde; en John Bolton, de voormalige nationale veiligheidsadviseur, die zei: “Ik denk niet dat hij geschikt is voor een functie.”

No Title

Hey @realDonaldTrump, you can’t trust your campaign, your staff, or your family. They’re all talking about you – and we know it for sure. You might be the only one who doesn’t. pic.twitter.com/BcuBMCptUP

Een andere advertentie was gericht op militaire families en veteranen en toonde Amerikaanse soldaten die de met vlaggen gedrapeerde kist van een van hun gevallen kameraden droegen terwijl de verteller de woorden voorleest die Trump gebruikte om soldaten te beschrijven: ‘verliezers’, ‘sukkels’, ‘dopes’ en ‘ baby’s. “

De advertenties van het Lincoln Project hebben de aandacht van de nieuwsmedia getrokken . The New Yorker en “60 Minutes” hebben recente verhalen over de PAC gepubliceerd, waarin zij haar doelstelling om Trump te verslaan , promoten .

Advertising Age meldde dat de advertenties een sensatie zijn geworden tijdens de campagne van 2020. Een advertentie, genaamd ‘ Ziekenhuis’ , wordt geopend met een afbeelding van een patiënt in een ziekenhuisbed die vervolgens snel zwart wordt als we de piep van een hartmonitor horen. Er is geen verteller. De woorden op het scherm zeggen: “Een dood door COVID is de eenzaamste dood die je je kunt voorstellen.”

De advertentie eindigt door de verantwoordelijkheid voor die sterfgevallen aan Trump te koppelen met de volgende woorden: “Meer dan 200.000 Amerikanen hebben hun leven verloren aan COVID. We hadden het kunnen stoppen. Zijn leugens maken ons kapot. We moeten het stoppen. Stem hem uit . “

Het Lincoln Project gebruikt veel van dezelfde satire technieken, maar geeft ze een door en door moderne beet door gelikte videografie te gebruiken. De advertenties gaan viraal op sociale media naar kijkers die mogelijk geen tv-advertenties bekijken.

Het Lincoln-project viel Trumps aanpak van de coronavirus-pandemie aan.

Een Lincoln Project-advertentie werd geplaatst nadat Trump de diagnose coronavirus had gekregen. De advertentie bekritiseert Trump omdat hij naar verluidt personeelsleden heeft besmet omdat hij weigerde een chirurgisch masker te dragen en hij bespotte degenen die dat wel deden. De advertentie, genaamd ‘ Covita’ , toont een montage van een maskerloze Trump in het Witte Huis die fungeert als een zanger die een parodie geeft op de woorden van ‘Evita’:

‘Huil niet om mij, stafmedewerkers van het Witte Huis. De waarheid is dat ik je zal besmetten. Tijdens mijn tweeten, mijn gekke bestaan. Ik heb mijn belofte gebroken. Ik zal mijn afstand niet bewaren. “

Het Lincoln Project kan zijn doel om Trump op 3 november te verslaan wel of niet bereiken. Maar het heeft al een bijdrage geleverd aan de traditie van politieke satire.Lees ook:  De afgelopen week schreven verscheidene kranten over de 'nuchtere' Nederlander die zich de kop niet gek liet maken door 'Corona'.

Comments

comments