Komen ze echt hiermee weg: Schijt excuus van Koninklijk Paar over reis naar Griekenland

Komen ze echt hiermee weg: Schijt excuus van Koninklijk Paar over reis naar Griekenland

21 oktober 2020 2 Door Indignatie redactie

Koning door het stof: ‘Het doet pijn uw vertrouwen beschaamd te hebben’

“Het doet pijn uw vertrouwen in ons beschaamd te hebben”, zegt koning Willem-Alexander woensdag in een verklaring. “Onze reis naar Griekenland heeft bij heel veel Nederlanders hevige reacties opgeroepen.”

“Ook al paste de reis binnen de voorschriften, het was heel onverstandig om geen rekening te houden met de inwerking van de nieuwe beperkingen op onze samenleving. Ons eigen besluit om terug te keren is genomen vanuit het besef dat we niet hadden moeten gaan”, aldus de koning die afsloot met de woorden: “We zijn betrokken, maar niet onfeilbaar.

De koning kwam vrijdag in opspraak toen bleek dat hij met zijn gezin was afgereisd naar Griekenland, waar code geel geldt. Het kabinet ontraadt naar oranje gebieden te gaan en ontmoedigt reizen in het algemeen.

Volgens Willem-Alexander hebben Máxima en hij het besluit om terug te keren zelf genomen. ,,Vanuit het besef dat we niet hadden moeten gaan.”Volgens Willem-Alexander hebben Máxima en hij het besluit om terug te keren zelf genomen. ,,Vanuit het besef dat we niet hadden moeten gaan.”

De boodschap is vanmorgen opgenomen op Paleis Huis ten Bosch. De koning zegt dat het gezin vanaf het begin van de coronacrisis hun best heeft gedaan om ,,binnen de grenzen van het coronabeleid, ruimte te vinden en er zoveel mogelijk te zijn voor iedereen die in onzekere tijden steun zoekt”. ,,Het is voor iedereen een moeilijke tijd. Een tijd van gemis, beperkingen en zorgen. Van angst, boosheid en onzekerheid ook. Wij hebben de aangrijpende verhalen gehoord in vele ontmoetingen, in persoon en digitaal. Met u en met al die mensen die direct of indirect geraakt zijn, voelen wij ons verbonden.” NIET DUS!

Lees ook:  Bloedige handen van de Nederlandse prinses Mabel van Oranje-Nassau

Nadat er een storm van kritiek opstak, besloot de Koning op zaterdag terug te keren. De prinsessen Amalia en Alexia bleven nog enkele dagen langer in Griekenland. Zij vlogen dinsdagavond terug. Premier Mark Rutte erkende dit weekend dat hij een ‘verkeerde inschatting‘ had gemaakt bij de vakantie van de koning.

Hieronder de integrale tekst van de koninklijke verklaring:

Persoonlijke boodschap van het Koninklijk Paar

Met spijt in het hart richt ik mij tot U.
Onze reis naar Griekenland heeft bij heel veel Nederlanders hevige reacties opgeroepen. Het doet pijn Uw vertrouwen in ons beschaamd te hebben.
Ook al paste de reis binnen de voorschriften, het was heel onverstandig om geen rekening te houden met de inwerking van de nieuwe beperkingen op onze samenleving.
Ons eigen besluit terug te keren is genomen vanuit het besef dat we niet hadden moeten gaan.
Vanaf het begin van de coronacrisis hebben wij ons best gedaan om – binnen de grenzen van het coronabeleid – ruimte te vinden en er zoveel mogelijk te zijn voor iedereen die in onzekere tijden steun zoekt.
Het is voor iedereen een moeilijke tijd. Een tijd van gemis, beperkingen en zorgen. Van angst, boosheid en onzekerheid ook. Wij hebben de aangrijpende verhalen gehoord in vele ontmoetingen, in persoon, en digitaal. Met U en met al die mensen die direct of indirect geraakt zijn, voelen wij ons verbonden.
Wij blijven ons samen met U inzetten om het coronavirus eronder te krijgen. Zodat iedereen in ons land daarna het gewone leven weer kan oppakken, zodra het kan.
Dat is nu het allerbelangrijkste en daar gaan wij mee door, naar ons beste kunnen.
We zijn betrokken. Maar niet onfeilbaar.Lees ook:  Corona breekt uit en al snel meldt Alibaba-topman zich bij koningin Máxima

Comments

comments