Trump’s nieuwe aanval: Biden “wil naar Fauci luisteren”

Trump’s nieuwe aanval: Biden “wil naar Fauci luisteren”

21 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

Behalve dat Amerikanen Fauci meer vertrouwen dan Trump op de Covid-19-reactie.

In de laatste weken van zijn herverkiezingscampagne wordt president Donald Trump geconfronteerd met harde opiniepeilingen in belangrijke staten en met een groot financieel nadeel , plus een pandemie die meer dan 220.000 Amerikanen om het leven heeft gebracht en miljoenen in moeilijke economische omstandigheden . Als reactie hierop heeft Trump een nieuwe aanval gelanceerd op voormalig vice-president Joe Biden: “Hij wil luisteren naar Dr. Fauci.”

Tijdens een bijeenkomst in Phoenix, Arizona, op maandag, vertelde Trump de menigte op geringschattende toon dat “Biden het wil afsluiten”, en hij luisterde naar het advies van de directeur van het National Institute of Allergy and Infectious Diseases, Dr. Anthony Fauci. De dag ervoor, tijdens een bijeenkomst in Carson City, Nevada , bespotte Trump Biden door te zeggen “hij zal naar de wetenschappers luisteren. Als ik volledig naar de wetenschappers zou luisteren, zouden we nu een land hebben dat in een enorme depressie zou verkeren. “

De volgende tweet van Biden geeft aan dat hij zich waarschijnlijk geen zorgen maakt over deze aanval.

No Title

yes https://t.co/LZyAQugqoW

De Washington Post meldde dat deze aanval mogelijk minder met Biden te maken heeft en meer met Fauci, die een kritisch 60 Minutes- interview gaf dat naar verluidt de president boos maakte. Tijdens het interview zei Fauci dat “het gedrag van de president het niet verrassend maakte dat hij het coronavirus opliep en dat de regering had geprobeerd hem te muilkorven.” De volgende dag noemde Trump hem bij zijn aanvallen op Biden in Arizona.

Trump kan het moeilijk vinden om meer aanhangers te krijgen door de 79-jarige volksgezondheidsexpert te belasteren. Uit een Morning Consult- peiling van 9-11 oktober onder 1.986 geregistreerde kiezers blijkt dat “bijna 2 op de 3 kiezers de reactie van Dr. Fauci op het coronavirus als uitstekend of goed beoordelen”. In schril contrast hiermee heeft Trump “nooit de 42 procent van de kiezers overtroffen” die hem eind april een “goed of uitstekend” beoordeling gaven. Uit deze peiling begin oktober blijkt dat 58 procent van de kiezers van mening is dat Trumps omgang met het virus ‘slecht’ of ‘gewoon eerlijk’ is geweest.

Een andere peiling van de Kaiser Family Foundation, gehouden van 28 augustus tot 3 september onder 1.199 Amerikaanse volwassenen, heeft 68 procent van de kiezers met “veel” of “redelijk” vertrouwen in Dr. Fauci om “betrouwbare informatie over het coronavirus te verstrekken”. Bij dezelfde peiling zegt slechts 40 procent van de kiezers hetzelfde over Trump.

Of het nu gaat om een ​​persoonlijke vendetta of een strategische zet, het is onwaarschijnlijk dat dit de game-wisselaar is die Trump nodig heeft om de race door elkaar te schudden.

No Title

Fauci is not only more trusted than Trump, he’s more trusted than Biden! https://t.co/UTbN4R1Qgn pic.twitter.com/jcu9PciU8k

 

Lees ook:  Het privéleger van de president

Comments

comments