Amerikaans militarisme marcheert verder: geen discussie of media-aandacht voor de oorlog van Washington tegen de wereld

Amerikaans militarisme marcheert verder: geen discussie of media-aandacht voor de oorlog van Washington tegen de wereld

22 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

Bijna iedereen heeft de opmerking gehoord die wordt toegeschreven aan voormalig Clinton consigliere Rahm Emanuel dat een goede crisis nooit verloren mag gaan. De implicatie van de opmerking is dat als er een grote crisis aan de gang is, de cover de mogelijkheid biedt om allerlei dingen te doen onder de radar die anders onaanvaardbaar zouden zijn. Dat aforisme is vooral waar in de huidige context, aangezien er meerdere crises tegelijkertijd plaatsvinden, die allemaal in verschillende mate worden uitgebuit door belanghebbenden.

Een van de interessantere verhalen die zorgvuldig worden verborgen door de rook die wordt gegenereerd door burgerlijke onrust, pest en persoonlijke schandalen, is de voortdurende opmars van het Amerikaanse militarisme. Het verhaal is bijzonder boeiend omdat geen van de belangrijkste partijkandidaten de moeite neemt om erover te praten en er is zelfs geen discussie over buitenlands beleid gepland voor het laatste presidentiële debat. Vorige week kondigde de excentrieke multi-miljardair Elon Musk aan dat hij en het Pentagon een nieuwe 7.500 mph-raket ontwikkelen die in minder dan een uur 80 ton militaire lading bijna overal ter wereld kan afleveren. Het zou ongetwijfeld een belangrijke geavanceerde capaciteit zijn die zich richt op die militaire planners die in de nabije toekomst een voortdurende Amerikaanse interventie wereldwijd voor ogen hebben.

Ondertussen loopt de overeenkomst over een nieuw START-verdrag dat de verspreiding van sommige hypersonische wapensystemen zou beperken, tot stilstand omdat het Witte Huis China bij elke deal wil betrekken. Peking is niet geïnteresseerd, vooral omdat Donald Trump ook beweert dat Peking zal betalen voor de stimuleringspakketten van meerdere triljoenen dollars die de Verenigde Staten uiteindelijk nodig zullen hebben om het coronavirus te bestrijden “… omdat dit niet werd veroorzaakt door onze werknemers en onze mensen, dit werd veroorzaakt door China en China zal ons in een of andere vorm terugbetalen. We gaan het uit China halen. Ik zeg je nu, het komt uit China. Zij zijn degenen die dit probleem hebben veroorzaakt. “

Inderdaad, China en Rusland zijn nog steeds de boogeymen die regelmatig op pad gaan om Amerikanen bang te maken. Vorige week gaf staatssecretaris Mike Pompeo een verklaring af waarin hij waarschuwde dat ‘sommige buitenlandse regeringen, zoals die van de Volksrepubliek China (VRC) en de Russische Federatie, via lobbyisten, externe experts, invloed willen uitoefenen op het buitenlands beleid van de VS, en denktanks. ” Waarom de verklaring op dat moment, zo dicht bij de verkiezingen, werd afgegeven, is onduidelijk, hoewel het mogelijk een poging is om mogelijke zondebokken op een rij te zetten als het verkiezingsproces geen resultaten oplevert die aanvaardbaar zijn voor degene die verliest. Rusland en China vinden zelfs nauwelijks een plaats op de lijst van financiers van lobbyisten en denktanks.

Ook interessant is een ander verhaal over hoe Washington ervoor heeft gekozen om met de wereld om te gaan, waarbij zowel de vijand van Iran als Venezuela betrokken zijn. Lezers zullen zich ongetwijfeld herinneren hoe de Verenigde Staten in internationale wateren greepvier tankers in Griekse handen maar onder Liberiaanse vlag geladen met benzine die op weg waren naar Venezuela. De tankers vervoerden meer dan een miljoen gallons brandstof naar de economische mand Venezuela, een land dat in zijn trieste toestand verkeert vanwege sancties en andere “maximale druk” opgelegd door Washington, dat ook de eigen olie-industrie van Venezuela heeft gesanctioneerd. De brandstof werd in beslag genomen op basis van eenzijdig opgelegde Amerikaanse sancties tegen de Iraanse verkoop of export van zijn eigen aardolieproducten, een poging om de Iraanse economie te wurgen en een opstand van het Iraanse volk teweeg te brengen. Aangezien de door Washington opgelegde sancties niet worden gesteund door de Verenigde Naties of enige andere juridische autoriteit, is de inbeslagname niet meer dan het uitoefenen van een beetje overmacht dat vroeger piraterij werd genoemd .

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Aanval op de wereldbevolking

Hoewel buitenlands en nationaal veiligheidsbeleid niet echt is besproken in de Biden- of Trump-campagne, zijn beide partijen het er algemeen over eens dat Venezuela een schurkenregime is dat moet worden vervangen, terwijl Iran een daadwerkelijke, tastbare bedreiging vormt vanwege zijn vermeende wangedrag. in het midden Oosten. Het is door staatssecretaris Mike Pompeo de “grootste staatssponsor van terrorisme in de wereld” genoemd. Saner stemmen hebben opgemerkt dat noch Venezuela noch Iran de Verenigde Staten op enigerlei wijze bedreigen en dat de VS en Israël doorgaan met het doden van veel meer burgers dan Iran ooit heeft gedaan, maar ze zijn overstemd door de media-pratende hoofden die constant het gevestigde verhaal uitdragen. .

Welnu, de vermeende Iraanse brandstof is in New Jersey aangekomen en er is een juridische strijd om de bewaring ervan begonnen.   De brandstof was verwijderd uit de Griekse tankers en overgebracht naar andere tankers voor verwijdering naar de Verenigde Staten, maar de complicatie is dat de regering-Trump nu haar zaak moet bewijzen door verbeurdverklaring voordat de olie kan worden verkocht. De rechtvaardiging van de VS.voor het in beslag nemen van de ladingen is de bewering dat de brandstof een aanwinst was van de Iraanse Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC), die door het ministerie van Financiën, Justitie en Staatsdepartementen gemakshalve een buitenlandse terroristische organisatie hebben aangewezen. Maar die bewering wordt betwist door de eigenaren van de lading, die beweren niets te maken te hebben met de IRGC. Ze omvatten andere energie-exporteurs en verladers in het Midden-Oosten, namelijk Mobin International Limited, Oman Fuel Trading Ltd en Sohar Fuel Trading LLC FZ. Ze hebben een ontslagverzoek ingediend en streven naar teruggave van de brandstof plus aanvullende compensatie voor de geleden verliezen. Men moet hopen dat ze winnen, want het zijn de Verenigde Staten die in dit geval ongelijk hebben.

Het hele verhaal van de tankers en de brandstof is symptomatisch voor de niet-aangegeven economische oorlogvoering die de Verenigde Staten nu het liefst gebruiken in hun omgang met tegenstanders. En er zijn aanzienlijke aanwijzingen dat Washington probeert Iran ertoe aan te zetten met geweld te reageren, waardoor de Amerikaanse regering een plausibele reden krijgt om in natura te reageren. President Trump heeft Iran rechtstreeks bedreigd in een openbare verklaring van 9 oktober waarin hij de Iraniërs beloofde: “Als je met ons rotzooit, als je ons iets slechts aandoet, zullen we je dingen aandoen die nog nooit eerder zijn gedaan.”

Dus de agressie van Washington tegen een groot deel van de wereld gaat door met nationale verkiezingen binnen twee weken, maar niemand praat erover. Dat lijkt op zichzelf vreemd, maar het trieste is dat het opzettelijke samenspanning van de kant van de overheid en de media is om ervoor te zorgen dat het stemgerechtigde publiek zich niet bewust blijft van de mate waarin de Verenigde Staten in werkelijkheid een paria zijn geworden, een volwaardige -time pesten in zijn buitenlandse relaties.Lees ook:  Frankrijk: een nieuw geval van een dode door politiegeweld

Comments

comments