Autoriteiten onderzoeken e-mails waarin wordt geëist dat democratische kiezers in drie staten “op Trump moeten stemmen of anders…”

Autoriteiten onderzoeken e-mails waarin wordt geëist dat democratische kiezers in drie staten “op Trump moeten stemmen of anders…”

22 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

“We zijn in het bezit van al uw gegevens”, aldus de e-mails. ‘Stem op Trump … of we komen achter je aan’

Autoriteiten onderzoeken dreigende e-mails, waarin wordt geëist dat democratische kiezers in drie staten “op Trump of anders stemmen”.

Volgens The Washington Post zijn de e-mails eerder deze week naar kiezers in Florida, Arizona en Alaska gestuurd . Ze lijken te zijn gericht op democraten met behulp van gegevens uit kiezersbestanden.

Twee van de door CBS News beoordeelde e-mails  bevatten de huisadressen van de ontvangers, waarvan er één verouderd was.

“We zijn in het bezit van al je gegevens (e-mail, adres, telefoon… alles)”, aldus CBS News . “U bent momenteel geregistreerd als Democraat en we weten dit omdat we toegang hebben gekregen tot de volledige steminfrastructuur. U stemt op Trump op de verkiezingsdag of wij komen achter u aan. Verander uw lidmaatschap van uw partij in Republikeins om ons te laten weten dat u onze boodschap en zullen voldoen. We zullen weten op welke kandidaat je hebt gestemd. Ik zou dit serieus nemen als ik jou was. “

No Title

Threatening emails like this — purporting to be from the Proud Boys — are being sent to voters in Florida and Alaska.We do not know who is behind them, but whoever it is is taking a lot of steps to mask their identity. https://t.co/cB3RpocA5i pic.twitter.com/NjYti0ufbe

De e-mails zijn verzonden vanaf een domein dat is gelinkt aan de Proud Boys , maar experts zeggen dat het lijkt alsof iemand misbruik heeft gemaakt van het onbeveiligde domein van de groep nadat Google Cloud Services de registratie had geannuleerd. Broncode ingebed in e-mails die door CBS News zijn beoordeeld, toonde aan dat de berichten afkomstig waren van IP-adressen die zijn gekoppeld aan de Verenigde Arabische Emiraten, Saoedi-Arabië en Estland. De verschillende IP-adressen suggereren dat de e-mails “bijna overal door de servers kunnen zijn gerouteerd”.

Dmitri Alperovitch, de mede-oprichter van het cyberbeveiligingsbedrijf CrowdStrike, vertelde de outlet dat de berichten werden verzonden via een ‘cloudinfrastructuurprovider in Saoedi-Arabië genaamd’ Saudi Executive Cloud ‘.’ Ondanks de broncode ‘is er geen aanwijzing om te suggereren dat het een natiestaat of anderszins buitenlandse campagne is. “

“Het kan zijn dat ze gewoon doorgeven via deze infrastructuur”, zei hij. “Gezien de manier waarop deze e-mail werd verzonden via hun webinterface, is dat waarschijnlijk het geval – dat de mensen erachter een kwetsbare server in Saoedi-Arabië hebben gevonden waar ze veel e-mails doorheen kunnen sturen.”

Lees ook:  'Leider Trump' Geeft De Voorkeur Aan Nukkigheid Boven Regeren

Enrique Tarrio, de voorzitter van de Proud Boys en de staatsdirecteur van Latinos voor Trump in Florida, zei dat niet alleen de groep er niet bij betrokken was, maar ook niet wist waar de e-mails vandaan kwamen. Tarrio vertelde CBS dat hij dacht dat ze waren gestuurd door iemand “die niet erg op ons gesteld is”.

‘Als iemand kiezers probeert te intimideren, is dat waarschijnlijk gelukt’, zei hij tegen de uitlaatklep. “De schade wordt toegebracht aan sommige mensen die niet erg mediawijs zijn, weet je, zoals een 70-jarige die zo’n e-mail ontvangt en niet gaat stemmen.”

Debi Martinez, een inwoner van Alachua County, Fla., Die een van de e-mails ontving, vertelde CBS News dat ze “niet geïntimideerd was door deze zwendelachtige e-mail.” Maar “bejaarde moeder was heel veel.”

Het Alachua County Sheriff’s Office zei dat het samenwerkte met federale en lokale wetshandhavers om de oorsprong van de e-mails te onderzoeken. Alachua County was eerder het doelwit van een cyberaanval  door de Russische militaire inlichtingenoperatie in 2016.

Een woordvoerder van de Alaska Democratic Party vertelde The Post dat de FBI “nu bij het onderzoek betrokken was”. Tarrio vertelde de uitlaatklep ook dat hij met de FBI had gesproken.

Christopher Krebs, het hoofd van de afdeling Cybersecurity and Infrastructure Security Agency van het Department of Homeland Security, zei op Twitter  dat het bureau “op de hoogte was van bedreigende e-mails met misleidende informatie over het geheim van uw stem”.

No Title

Not a moment too soon, as we’re aware of threatening emails with misleading info about the secrecy of your vote.FACT: Ballot secrecy is guaranteed by law in all states. These emails are meant to intimidate and undermine American voters’ confidence in our elections. pic.twitter.com/CocBKrMEaN

“Het stemgeheim is in alle staten bij wet gegarandeerd”, zei hij. “Deze e-mails zijn bedoeld om het vertrouwen van de Amerikaanse kiezers in onze verkiezingen te intimideren en te ondermijnen.”

Het blijft onduidelijk hoeveel e-mails er tijdens de operatie zijn verzonden. Een woordvoerder van de Universiteit van Florida, gevestigd in Alachua County, vertelde CNN  dat 183 mensen op school de e-mails hadden ontvangen. Het Advocatencomité voor burgerrechten onder de wet zei dat het drie dozijn meldingen had ontvangen van kiezers die soortgelijke berichten ontvingen.

“Ongeacht wie er achter deze inspanning zit, het lijkt erop dat het doel is om mensen te ontmoedigen om vrijuit hun stem uit te brengen”, zei Kristen Clarke, de uitvoerend directeur van de groep.

“Dit is absoluut iets om je zorgen over te maken”, vertelde John Scott-Railton, een senior onderzoeker bij het Citizen Lab aan de Munk School of Global Affairs and Public Policy van de Universiteit van Toronto, aan The Post. “Zo ziet inmenging bij verkiezingen eruit.”Lees ook:  De geschiedenis van de Chinese moslims en wat er achter hun vervolging zit

Comments

comments