In Frankrijk zijn ze de gewelddadige religies nu echt zat (5 video´s)

In Frankrijk zijn ze de gewelddadige religies nu echt zat (5 video´s)

22 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

BEKIJK: Charlie Hebdo-cartoons met Mohammed en andere religies die in heel Frankrijk worden geprojecteerd als eerbetoon aan de vermoorde leraar

Cartoons van het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo werden op de gevels van gebouwen in heel Frankrijk geprojecteerd om een ​​nationale rouwdag te markeren ter ere van de vermoorde leraar Samuel Paty.

Paty werd vermoord door een moslimextremist nadat hij Charlie Hebdo-cartoons had laten zien met afbeeldingen van de profeet Mohammed aan zijn studenten tijdens een les over vrijheid van meningsuiting.

In het hele land werden cartoons van de kranten op de gevels van talrijke gebouwen geprojecteerd als een blijk van steun en solidariteit voor Paty en andere slachtoffers van islamitische terreur, evenals een vertoning van ‘vrijheid van meningsuiting’ en ‘vrijheid van geweten’, aldus aan Carole Delga, de president van de regio Occitanie.

“Er mag geen zwakte zijn tegenover de vijanden van de democratie, tegenover degenen die religie aanvaarden en het in een oorlogswapen veranderen” , zei Delga.

De getoonde tekeningen maakten grapjes over de drie belangrijkste monotheïstische religies (christendom, islam en jodendom) tijdens evenementen in heel Frankrijk als onderdeel van een nationaal eerbetoon aan Paty die op 16 oktober 2020 werd onthoofd door de 18-jarige in Tsjetsjenië geboren Abdullakh Anzorov. Op de displays waren ook foto’s van de vermoorde opvoeder te zien.

No Title

Sur sa façade, à #Toulouse, la Région @Occitanie diffuse des caricatures de #CharlieHebdo, en hommage à Samuel Paty. #SamuelPaty #hommage pic.twitter.com/K8ZBojur90

Lees ook:  Generation Greta: Geef de smartphones meteen!

No Title

Quelques une des projections des caricatures de Charlie Hebdo sur les murs de l’Hôtel de Région #Charlie #toulouse #occitanie #samuelpaty #Libertedexpression pic.twitter.com/OYXfiJLtrE

De Franse president Emmanuel Macron bracht hulde aan de vermoorde leraar tijdens een evenement dat woensdagavond om 19.00 uur in de Sorbonne in Parijs werd gehouden, terwijl er ook een stille mars werd gehouden ter nagedachtenis aan hem.

No Title

Des Unes de #CharlieHebdo sont projetées sur la façade de l’hôtel de région à #Montpellier, cinq jours après l’assassinat de Samuel Paty @20Minutes pic.twitter.com/vEF7fm8ZtW

Ondertussen behoren een ouder van een van Paty’s voormalige leerlingen die een online haatcampagne tegen de leraar zijn begonnen, en twee tieners die deel uitmaakten van een groep die hem betaalde om hem te vermoorden, onder zeven mensen die beschuldigd werden van de moord op Paty, volgens de aanklager voor terrorismebestrijding, Jean-Francois Ricard.

De vader heeft naar verluidt berichten uitgewisseld met Anzorov en de twee tieners, 14 en 15 jaar oud, hielpen en hielpen bij de moord.

Anzorov onthoofde Paty met een mes en deelde vervolgens fotografisch bewijs van de gruweldaad die hij had begaan op Twitter voordat hij door de politie werd doodgeschoten.

Comments

comments