Trump over zaak bij het Hooggerechtshof die Obamacare zou kunnen vernietigen: “Ik hoop dat ze er een einde aan maken”

Trump over zaak bij het Hooggerechtshof die Obamacare zou kunnen vernietigen: “Ik hoop dat ze er een einde aan maken”

22 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

Trump kreeg nog een kans om zijn zorgplan te delen in een 60 Minutes-interview. Hij had geen antwoord.

Dagen voor de presidentsverkiezingen van 2020 maakt president Donald Trump geen geheim van zijn gezondheidszorgagenda : hij wil dat het Hooggerechtshof de Affordable Care Act schrapt – die tientallen miljoenen zonder dekking voor gezondheidszorg zou kunnen achterlaten – en hij is nergens dichtbij om een ​​plan op zijn plaats te hebben.

“Ik hoop dat ze er een eind aan maken,” vertelde Trump aan 60 Minutes- verslaggever Lesley Stahl in een interview dat de Trump-campagne preventief werd vrijgegeven vanwege vermeende zorgen dat de woorden van de president verkeerd zouden worden geïnterpreteerd.

“Het zal zo goed zijn als ze er een einde aan maken.”

No Title

Trump still continues to promise his nonexistent health care plan. He then says regarding Obamacare and the Supreme Court: “I hope that they end it, it will be so good if they end it.” Asked how he will protect preexisting conditions, Trump continues to have no answer. pic.twitter.com/6sKUJEdjzX

Obamacare, dat Trump en de Republikeinen in het Congres in 2017 niet hebben ingetrokken, is populairder dan ooit. Toch steunt het ministerie van Justitie van Trump een rechtszaak van 20 Republikeinse staten om de wet in zijn geheel te vernietigen. Meer dan 20 miljoen mensen zouden hun verzekering kunnen verliezen zonder een plan om de wet te vervangen. De wettelijke voorschriften die verzekeraars verbieden mensen te discrimineren op basis van hun medische geschiedenis, de financiële hulp om mensen te helpen een verzekering te kopen en de uitbreiding van Medicaid die meer dan 12,5 miljoen Amerikanen dekt, zouden worden weggevaagd.

Lees ook:  Russiagate, The Sequel: Democrats herrijzen 'Russia Bogeyman' Ruse om Joe en Hunter Biden's buitenlandse wangedrag te dekken

Rechter Amy Coney Barrett, Trumps kandidaat bij het Hooggerechtshof, heeft eerder verzet geuit tegen beslissingen van het Hof ter bekrachtiging van Obamacare. Maar er kan reden zijn om aan te nemen dat ze zou kunnen stemmen voor handhaving van de wet, althans in de huidige zaak, gezien de twijfelachtige argumenten in de zaak.

Trump probeert Obamacare op de een of andere manier te beëindigen sinds hij in functie kwam. Maar hij moet nog met een plan komen dat zowel door het Congres zou kunnen gaan als er niet toe zou leiden dat miljoenen Amerikanen onverzekerd raken.

In het 60 Minutes- interview vroeg Stahl hoe Trump mensen met reeds bestaande aandoeningen zou beschermen.

‘Ik zal het beschermen,’ zei Trump. “Zal volledig worden beschermd.”

“Hoe?”

‘Ze worden beschermd, Lesley,’ herhaalde de president. “Ik bedoel, de mensen met reeds bestaande aandoeningen zullen worden beschermd.”

Stahl probeerde het nog een keer: “Hoe?”

Trump beloofde in plaats daarvan dat er ooit een gezondheidsplan zou komen. Eens zag het land wat de uitkomst van de zaak van het Hooggerechtshof is.

‘Het is volledig ontwikkeld’, zei hij, zonder enige details te specificeren. “Het wordt binnenkort bekend gemaakt, als we zien wat er met Obamacare gebeurt.”

Trumps wens om te lijken op een plan voor gezondheidszorg is duidelijk geworden in de laatste maanden van de campagne. Hij tekende een juridisch tandeloze uitvoeringsbesluit over reeds bestaande omstandigheden. Zijn administratie heeft geprobeerd uit te vinden hoe hij $ 200 kortingskaarten voor geneesmiddelen op recept naar Medicare-begunstigden kan sturen. Trump zegt dat hij een gezondheidsplan heeft, maar het publiek heeft het niet gezien.

Het fundamentele probleem voor Trump is dat het dekken van mensen met een reeds bestaande aandoening al is bereikt – door de voorschriften van Obamacare voor zorgverzekeraars en de overheidssteun die het biedt om premies te verlagen. De verschillende Republikeinse gezondheidszorgplannen zouden beide bepalingen terugdraaien , waardoor verzekeringen duurder worden voor mensen die minder gezond zijn en waarschijnlijk zouden leiden tot verlies van dekking door miljoenen mensen. Dat is geen vervangingsplan dat het publiek waarschijnlijk zal steunen.

Dus in plaats daarvan blijft Trump ontwijken wanneer hij over deze kwestie wordt gedrukt, die van cruciaal belang is voor veel kiezers. De inzet voor de Amerikaanse gezondheidszorg is hoog bij de verkiezingen van 2020. Als Trump wint bij het Hooggerechtshof maar geen vervangingsplan heeft, kunnen 20 miljoen of meer mensen hun verzekering verliezen; als Joe Biden wint en slaagt voor zijn zorgplan , zou maar liefst 25 miljoen dekking worden bereikt.

Biden lijkt dat onderscheid waarschijnlijk te maken tijdens het tweede en laatste presidentiële debat van donderdag . Trump heeft het argument voor hem neergelegd met dit laatste interview.

Lees ook:  China tegen Groot-Brittannië: u kunt zich geen vijandigheid veroorloven

Comments

comments