Barack Obama bespot Donald Trump voor de ‘geheime Chinese bankrekening’

Barack Obama bespot Donald Trump voor de ‘geheime Chinese bankrekening’

23 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

Na het nieuws over Trumps geheime Chinese bankrekening zei Barack Obama woensdag dat de omstandigheden heel anders zouden zijn als dezelfde onthulling over hem zou worden gedaan.

Obama maakte zijn eerste verschijning op het campagnespoor voor Biden, nadat hij ook headliner was geweest op fondsenwervers en sprak op de Democratic National Convention, meldde Deadline.

Zijn verwijzing naar Trumps ‘geheime Chinese bankrekening’ was naar een verhaal in de New York Times dat de president een rekening in het land aanhoudt. Trump heeft Biden neergeslagen als iemand die zich schuldig maakt aan China, en heeft het op Biden’s zoon Hunter gericht vanwege zijn zakelijke transacties daar.

Een advocaat van de Trump-organisatie, Alan Garten, vertelde de Times dat het bedrijf van Trump de rekening in China had geopend om daar lokale belastingen te betalen en dat ze daar zakelijke kansen nastreven.

” Er zijn nooit deals, transacties of andere zakelijke activiteiten gerealiseerd en sinds 2015 is het kantoor inactief gebleven “, vertelde Garten aan de Times. ” Hoewel de bankrekening open blijft, is deze nooit voor een ander doel gebruikt.”

In zijn toespraak, op een sociaal afstandelijke drive in de rally, was Obama vernietigend in zijn kritiek op zijn opvolger en vroeg hij zich af waarom het gedrag van Trump zelfs werd getolereerd. “ Er zijn consequenties aan deze acties. Ze moedigen andere mensen aan om wreed, verdeeldheid zaaiend en racistisch te zijn, en het raakt de structuur van onze samenleving. “

” Ik begrijp dat deze president volledige erkenning wil voor de economie die hij heeft geërfd, en geen enkele schuld voor de pandemie die hij negeerde ,” zei Obama. ” Weet je wat? Zo werkt de baan niet. Tweeten naar de televisie lost niets op. “

Obama leek ook te lokken toen hij een prik maakte tegen de tv-kijkcijfers van de president, die lange tijd een valuta zijn die Trump hoog in het vaandel heeft staan.

” Trouwens, zijn kijkcijfers zijn gedaald “, zei Obama. ‘ Dus je weet dat het hem van streek maakt, maar het punt is dat dit geen realityshow is. Dit is de realiteit. En de rest van ons heeft moeten leven met de gevolgen van het feit dat hij bewees dat hij de baan niet serieus kon nemen. 

Trump onderhoudt een Chinese bankrekening via zijn belastinggegevens

Uit de belastinggegevens van president Donald Trump blijkt dat hij al jaren uitgebreide zakelijke projecten in China nastreeft en zelfs een Chinese bankrekening heeft, meldde The New York Times dinsdag.

Lees ook:  Turkije houdt de NAVO gegijzeld totdat aan Syrië-gerelateerde eisen is voldaan

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenUit een analyse van de belastinggegevens van Trump door de Times blijkt dat de president een bankrekening heeft die voorheen niet was aangegeven in China, maar die niet was opgenomen in zijn openbare financiële onthullingen omdat deze onder een bedrijfsnaam wordt gehouden. Trump heeft ook bankrekeningen in Groot-Brittannië en Ierland.

Hoewel de belastinggegevens niet laten zien hoeveel geld er via de buitenlandse rekeningen van Trump is binnengekomen, verplicht de Internal Revenue Service dat indieners de delen van hun inkomen uit het buitenland bekendmaken. Trump International Hotels Management rapporteerde slechts een paar duizend dollar uit China.

Uit de belastinggegevens van de president blijkt dat hij volgens de Times gedurende meerdere jaren minstens $ 192.000 heeft geïnvesteerd in vijf bedrijven die zijn opgericht om projecten in China na te streven.

Sinds 2010 hebben de bedrijven minstens $ 97.400 aan onkosten geclaimd.

“Er zijn nooit deals, transacties of andere zakelijke activiteiten gerealiseerd en sinds 2015 is het kantoor inactief gebleven”, zei hij tegen de krant. ‘Hoewel de bankrekening open blijft, is hij nooit voor een ander doel gebruikt.’

President Trump heeft een bankrekening in China, ook al beweren zijn bondgenoten dat zijn democratische tegenstander een veiligheidsbedreiging vormt vanwege de vermeende banden van zijn zoon met China, meldt The New York Times . Onder verwijzing naar belastinggegevens, meldt de Times dat China een van de drie andere landen is waar de president bankrekeningen heeft, die geen van alle op zijn openbare financiële informatie staan ​​vermeld omdat ze onder bedrijfsnamen staan. De andere twee zijn het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Het account in China, beheerd door Trump International Hotels Management LLC, betaalde tussen 2013 en 2015 $ 188.561 aan belastingen in het land, volgens de Times .

“Er zijn nooit deals, transacties of andere zakelijke activiteiten gerealiseerd en sinds 2015 is het kantoor inactief gebleven”, zei hij tegen de krant. ‘Hoewel de bankrekening open blijft, is hij nooit voor een ander doel gebruikt.’

Hoewel Trump tijdens de algemene verkiezingen heeft geprobeerd Biden af ​​te schilderen als zwak voor China, staan ​​zijn eigen financiële banden met het land in schril contrast met de voormalige vice-president, wiens inkomstenbelastingaangiften en financiële openbaarmakingen geen zakelijke transacties of inkomsten uit China laten zien.

In zowel het jaar dat hij het presidentschap won als zijn eerste jaar in het Witte Huis, betaalde Trump slechts $ 750 aan federale inkomstenbelasting, meldde de Times.

Lees ook:  Golfcrisis: wederkerigheid op weg naar een ramp of vreedzame oplossing?


Comments

comments