VS geeft meer dan 80 miljard dollar per jaar uit om 2,3 miljoen mensen op te sluiten

VS geeft meer dan 80 miljard dollar per jaar uit om 2,3 miljoen mensen op te sluiten

23 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

De VS geeft tegenwoordig meer dan 80 miljard dollar per jaar uit aan het opsluiten van 2,3 miljoen mensen in staatsgevangenissen en federale gevangenissen, lokale gevangenissen, jeugdvoorzieningen en deportatiecentra. Dat is $ 80 miljard dat uit de openbare schatkist komt en in openbare opsluiting gaat.

Met het uitbreken van de Covid-19-pandemie waren velen geschokt toen ze zagen dat vrouwen, kinderen en migranten – waaronder veel pre-trial en pre-hoorzitting – nog nooit waren veroordeeld voor iets dat in overvolle lock-ups was gepropt dat net zo goed had kunnen zijn petrischaaltjes voor de verspreiding van de ziekte door de gemeenschap.

Halverwege oktober waren bijna 150.000 inwoners en bijna 30.000 personeelsleden en arbeiders positief getest. Volgens het Behind Bars Covid Data Project van UCLA waren 1.122 gedetineerden en 42 personeelsleden overleden  .

Met bewegingen die oproepen tot defunding en desinvestering, praten mensen eindelijk over uitgaven en het verhogen van de druk op de duizenden bedrijven die profiteren van de miljoenen mensen die we opsluiten.

Voor veel Amerikanen is er nooit een beter moment geweest om het hele systeem te heroverwegen. Jaren van werk van abolitionisten als Angela Davis, Ruthie Gilmore, Mariame Kaba en organisaties als Critical Resistance werpen hun vruchten af.

Met bewegingen die oproepen tot defunding en desinvestering, praten mensen eindelijk over uitgaven en het verhogen van de druk op de duizenden bedrijven die profiteren van de miljoenen mensen die we opsluiten. De lijst van 4.100 gevangenisaannemers van de belangenorganisatie  Worth Rises  bevat duizenden namen die u kent, zoals Black and Decker en Smith en Wesson, en duizenden andere die u niet kent.

Lees ook:  Oekraïense neonazi's trekken naar de protestbeweging van Hong Kong

Die warmte is omgezet in actie. In 2019 kwamen JP Morgan en Bank of America overeen om geen leningen meer te verstrekken voor de bouw van gevangenissen. De  HEROES  Act aangenomen door het Huis in de vroege dagen van de pandemie herstelde FCC-regelgeving vanwege de waanzinnige kosten van telefoongesprekken in de gevangenis. Eén persoon werd  dit najaar beschaamd van een bord van LA Art Museum  .

Desinvestering heeft een trackrecord. In Zuid-Afrika was het de economische druk, van studenten en aandeelhouders en politici en vakbonden die de raciale apartheid in een crisis duwden.

Maar vandaag de dag, terwijl de regering van Zuid-Afrika veel op het land lijkt, zijn de grootste bedrijven en het leeuwendeel van de hoofdstad van het land nog steeds overwegend in blanke handen.

De VS heeft een kans om het beter te doen dan Zuid-Afrika. Hoezeer we het ook hebben over schade en wat onze samenleving, onze buurten en onze democratie schaadt, we moeten ook praten over genezing. En dat betekent dat geld niet alleen uit de opsluiting naar de zorg moet gaan, maar in de handen moet komen van de mensen en gemeenschappen die ons huidige systeem het meest heeft geschaad.

Vooral na Covid, de meest controversiële verkiezing sinds mensenheugenis en de meeste ontslagen sinds de jaren dertig, moeten we investeren in wat onze enorme welvaartskloof dichtmaakt en onze samenleving compleet maakt. Gemeenschappelijke gezondheidszorg, onderwijs, kunst, bedrijven in handen van arbeiders? Welk verschil zou $ 80 miljard kunnen maken om geïnvesteerd te worden in het verbeteren van de levenskansen van de meest kwetsbaren? En afgezien van het stemmen op iemand anders om het te doen, hoe zou u zelf daarin investeren?

consortiumnews.com

Lees ook:  Van 'moordenaars' tot 'helden' in een week

Comments

comments