‘Diep van binnen is hij een doodsbang jongetje’: Bob Woodward, John Bolton en anderen over Trump

‘Diep van binnen is hij een doodsbang jongetje’: Bob Woodward, John Bolton en anderen over Trump

25 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

Bob Woodward: ‘Ik kan geen moment bedenken dat ik me meer zorgen heb gemaakt over het presidentschap’

Bob Woodward is associate editor van de Washington Post en de auteur van 20 boeken over de Amerikaanse politiek. In 50 jaar als journalist heeft hij negen presidenten gecoverd. Zijn berichtgeving over de inbraak in Watergate en zijn cover-up met zijn collega Carl Bernstein hielpen Richard Nixon ten val te brengen en won de Post a Pulitzer-prijs. Zijn nieuwste boek over Donald Trump Rage , is gebaseerd op 10 uur aan interviews, verdeeld over 19 opgenomen telefoongesprekken, vaak geïnitieerd door de president zelf, waarin Trump ‘maar al te bereid bleek om zichzelf te fluiten’, zoals The Observer ‘s recensie genoteerd.

In Washington heerst een sfeer van grote angst. Trump smelt, om het liefdadig te zeggen. Zijn campagne ging over uithalen, over het verlangen dat zijn voormalige politieke tegenstanders – president Obama en Joe Biden, die nu natuurlijk tegen hem opkomt – worden aangeklaagd en vervolgens aangeklaagd. Dan was er zijn aankondiging dat hij de tegen hem gerichte verkiezingsuitslag niet noodzakelijk zal accepteren. Het idee dat de president het basisproces van democratie en stemmen in twijfel zou trekken, is niet alleen onaanvaardbaar, het is ook een nachtmerrie.

Nu heb je de toegevoegde factor dat Trump ook Covid-19 had en dat hij steroïden gebruikt en dingen zegt als: “Het is een zegen van God dat ik het virus heb gekregen”. Ik kan niets absurder of wreder bedenken dan het een zegen van God te noemen. In de VS zijn meer dan 210.000 mensen omgekomen. Dat de president van de VS zo praat, is ongelooflijk, maar ik denk dat mensen er gevoelloos voor zijn geworden. De gewelddadigheden stapelen zich in zekere zin op. Mensen zijn de risico’s vergeten. Ik denk dat Kamala Harris het heel goed verwoordde in het vice-presidentiële debat: wat er in de VS is gebeurd met Covid-19 is het grootste verzuim van de president om zijn verantwoordelijkheden uit te oefenen, misschien in de geschiedenis van de VS.

Dit is een echt gevaarlijke periode voor de verkiezingen. Ik heb Trump heel goed leren kennen in uren en uren van interviews die ik met hem heb gedaan voor mijn boek, Rage , en ik denk dat als er een ongeluk of een probleem zou zijn, hij er tijdens de laatste campagneweken van zou profiteren. Henry Kissinger, van alle mensen, waarschuwde onlangs dat we ons zorgen moeten maken over een of andere crisis, en herinnerde mensen eraan dat de Eerste Wereldoorlog begon als gevolg van een ongeluk. Waarschijnlijk wil niemand op dit moment een oorlog beginnen, maar we hebben een klimaat in het Midden-Oosten en in de Zuid-Chinese Zee, dat China echt gemilitariseerd heeft, waar een vonk een milde confrontatie zou kunnen veroorzaken – niet dat ik denk dat die van Trump gaan dat vervaardigen.

Trump is niet voldoende afgestemd op de houding en ervaringen van andere mensen, wat een essentiële vereiste is voor een leider. Nadat George Floyd was vermoord, vroeg ik hem naar de spanningen die in dit land waren ontstaan ​​en die sinds de hoogten van de burgerrechtenbeweging niet meer zijn gezien. Ik zei dat we mannen waren met blanke privileges, dat we de pijn en woede die zwarte mensen in dit land voelen, moeten begrijpen. Toen zei hij iets dat me verbaasde: “Wow, je hebt zeker de Kool-Aid gedronken! Ik voel dat helemaal niet. ” Hij verwierp gewoon het idee dat blanken op de een of andere manier de pijn en woede van anderen moeten begrijpen. Ik denk dat dat een van zijn grootste problemen is. Hij denkt in termen van zijn eigen pijn en woede, en wat hij wil doen, dat is herkozen worden.

Trump vertelde me ook dat de VS kernwapens heeft die zo verwoestend zijn dat zelfs president Poetin en president Xi van China er niets van weten. Ik weet zelfs vandaag niet precies of hij overdreef of over iets echts sprak. Maar wat hier echt een belangrijke vraag is, is hoeveel macht er is in het presidentschap: wanneer we besluiten om oorlog te voeren, of je nu kijkt naar Vietnam, Afghanistan of Irak, wordt het allemaal geleid door de president, in wezen, als opperbevelhebber . Omdat we door het internet in een mediaomgeving van ongeduld en snelheid zijn beland, bevindt de president zich ook in deze positie om de ether te grijpen. Zoals zijn schoonzoon Jared Kushner zei, het nieuws gaat door en dan twittert Trump iets en laat iedereen vallen wat het ook is. Trump beseft dit. Hij gebruikt het. Hij heeft die kracht. Hij houdt ervan de touwtjes in handen te hebben. Hij houdt van het spektakel. De omstandigheden zijn hier allemaal samengekomen om hem buitengewone macht te geven.

Kijkend naar de nasleep van de verkiezingen, heeft Trump de tafel gedekt om te zeggen dat als hij niet wint, hij wantrouwend zal zijn tegenover mail-in-stemmen. Ik denk dat de vraag is: als hij verliest, zal zijn politieke partij dan bij elkaar komen en naar hem toe gaan en met hem praten, en zeggen: kun je dit niet doen? Je kunt het de Republikeinse partij niet aandoen en het belangrijkste is dat je het het land niet kunt aandoen. Er moet een ordelijke machtsoverdracht zijn, als dat is waar het op aankomt.

Dit is het niveau van angst dat ik nu heb als verslaggever: ik ga slapen en sta midden in de nacht op en begin het nieuws te checken omdat God weet wat er kan zijn gebeurd. We zitten in dit land ongeveer elk moment, elke actie, elke beoordeling op spelden en naalden, en het is uitputtend. Ik denk dat veel mensen het punt hebben bereikt waarop ze Trump en de politieke situatie zo goed mogelijk afstemmen.

Helaas gaan de gevolgen voor het leven van mensen door, gezien het virus, aangezien er geen plan of georganiseerde manier is om hiermee om te gaan. Het zijn allemaal impulsieve besluitvorming. Ik kan geen tijd bedenken – en ik ben al bijna 50 jaar verslaggever – waarin ik me meer zorgen heb gemaakt over het land en het presidentschap en de toekomst. JR

Lees ook:  Trump is van plan gearomatiseerde e-sigaretten te verbieden

Mary Trump: ‘Als hij wint, is het voorbij. Democratie is voorbij ‘

Mary Trump is een psycholoog en het nichtje van Donald Trump. Haar vader, Fred Trump Jr, de oudere broer van de president, stierf toen ze 16 was. Haar veelzeggende boek over de president en de Trump-familie, Too Much and Never Enough : How My Family Created the World’s Most Dangerous Man , verkocht bijna 1 miljoen euro. exemplaren op de eerste dag dat het in juli van dit jaar werd gepubliceerd.

Mijn theorie over de manier waarop Donald zijn campagne heeft geleid, is dat hij weet dat hij in een wanhopige vorm verkeert, dus hij zal alles platbranden, meer chaos en verdeeldheid zaaien, want daar slaagt hij in. Hij weet dat hij verliest – hij zal het krachtig ontkennen – en op een bepaald niveau begrijpt hij wat er op het spel staat. Als hij verliest, gaat hij waarschijnlijk de gevangenis in. Dus als hij ten onder gaat, zal hij ons allemaal meenemen.

Ik heb altijd geloofd dat Donald diep van binnen een doodsbange kleine jongen is. De hoeveelheid angst die hij nu voelt, moet hem losmaken. Hij werd niet alleen ziek van het virus, er is ook het belastingverhaal en zijn vooruitzichten bij de verkiezingen zien er nu erg slecht uit. Hij moet absoluut in paniek zijn.

Gedurende de hele campagne dacht ik dat het absoluut ergste scenario zou zijn dat hij het virus zou krijgen en dan beter zou worden. Ik weet dat dat vreselijk klinkt. Hij negeert de ernst van de pandemie het hele jaar door, omdat het idee van ziekte als zwakte zo diep geworteld is in mijn familie, dat zelfs een associatie ermee onaanvaardbaar is, en daarom zijn er nu 210.000 Amerikanen omgekomen. Maar nu zal zijn verklaring – je kunt het verslaan, wees er niet bang voor – ertoe leiden dat meer mensen ziek worden, en velen van hen zullen sterven. Zelfs voordat hij dat zei, dacht ik dat hij bezig was met massamoord, maar dat verzegelde het voor mij. Iedereen die honderden miljoenen mensen in gevaar kan brengen om te voorkomen dat ze er slecht uitzien, geeft niets om jou.

Sinds Donald werd gekozen, ben ik verrast door niets dat hij heeft gedaan of gezegd. Maar ik ben geschokt door de grootschalige afstand van verantwoordelijkheid door de Republikeinse partij tijdens deze verkiezingscampagne en gedurende de afgelopen vier jaar. Ik begreep niet in hoeverre ze bereid zouden zijn hem in het Congres en in zijn kabinet in te schakelen. Als ze hun werk hadden gedaan en als een aparte tak van de regering hadden gehandeld, zou hij in bedwang zijn gehouden. Door 100% van de tijd de kant van hem te kiezen, hebben ze ervoor gezorgd dat we nu worden geconfronteerd met verschillende gelijktijdige rampen die exponentieel erger worden.

Geen enkele andere president in de geschiedenis heeft de envelop kunnen verleggen zoals Donald doet. Hij probeert altijd te zien waarmee hij weg kan komen en, zoals ik in de loop van zijn leven heb gezien, is hij altijd met alles weggekomen. Niemand houdt hem verantwoordelijk. Hij wordt constant beloond voor het falen. De Republikeinen begrepen waartoe hij in staat was en hebben hem toegestaan ​​een agenda door te drukken die volledig haaks staat op wat de meerderheid wil.

In Donald zie ik iemand die bang, eenzaam, wanhopig en onbemind is. Ik aarzel om een ​​meelevend portret van hem te schilderen omdat hij zo schuldig is. Ik heb echter wel medelijden met de driejarige die een heel jaar zonder zijn moeder was toen ze ziek was. Dat verlies van genegenheid en niemand hebben om hem te kalmeren, was zeer schadelijk. En toen ze zover herstelde als ze deed, deed ze niets om de wonden van die scheiding te genezen, en dat is voordat we bij mijn grootvader komen, die altijd een vreselijk persoon was, in staat tot zulke bittere wreedheid en sadisme. Dus nu hebben we een volwassen Donald die verdrietig, eenzaam en onwetend is, maar ook een enorme macht heeft – en dat is een beangstigend vooruitzicht.

Mensen moeten zich geen zorgen meer maken over wat er zou kunnen gebeuren als hij verliest, maar de resultaten niet accepteert en hem uitlacht. Dat is de beste manier om hem te ondermijnen. Als hij wint, is het niet legitiem. Hij gebruikt de bevoegdheden van zijn kantoor al om het vertrouwen van mensen in het stemmen per post te schudden in een tijd dat mensen tijdens de pandemie per post willen stemmen. Hij vertelt zijn volgers dat als Biden wint, het gemanipuleerd zal zijn, en zegt hen dat ze bij de stembus moeten verschijnen om er zeker van te zijn dat er geen fraude is, wat intimidatie van kiezers is. Als je een zwarte persoon bent in Amerika en een stel blanke mannen met automatische wapens staan ​​buiten het stembureau, dan wil je niet stemmen, en dat is precies wat Donald wil dat er gebeurt.

Als hij in het Oval Office blijft, ga ik proberen een Brits paspoort te bemachtigen, want ik denk niet dat het me goed zal vergaan. Hij is een buitengewoon wraakzuchtige persoon omringd door mensen die hem willen helpen wraakzuchtig te zijn. Maar dat is persoonlijk: in termen van het land, als hij wint, is het voorbij. De democratie is voorbij. De westerse alliantie is voorbij. We gaan een ongelooflijk donkere periode van autocratie op wereldschaal binnen. JR

John Bolton: ‘Hij was jaloers op leiders als Putin, Xi Jinping en Erdoğan’

John Bolton was de Amerikaanse nationale veiligheid Advis er onder Donald Trump uit 2018 om te 2019 . Nadat hij zijn carrière als advocaat was begonnen, bekleedde hij hogere functies bij het ministerie van Buitenlandse Zaken en justitie tijdens de regeringen van Ronald Reagan, George HW Bush en George W Bush, die hem de 25e Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties aanstelden Zijn boek over het presidentschap van Trump, The Room Where It Happened , verscheen in juni van dit jaar.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  ECB-opkoopprogramma uitgebreid: “Leve de ECB, daar komen we verder mee”

Mensen klagen dat Trump een korte aandachtsspanne heeft, inclusief ikzelf. Maar als het gaat om zijn eigen herverkiezing, heeft hij een oneindige aandachtsspanne. Beslissingen worden niet genomen op basis van de voor- en nadelen van het beleid waarover wordt gedebatteerd, maar op wat de binnenlandse politieke terugslag zou kunnen zijn. Elke president houdt rekening met de politiek, maar bij Trump is het kwalitatief anders. Het is niet alleen een factor. Het is de factor.

Alles is een afzonderlijke transactie – misschien is dat hoe u succesvol bent in de onroerendgoedsector. Als hij de onmiddellijke impact niet ziet, wil hij verder met iets anders. Met onze naaste bondgenoten zegt hij bijvoorbeeld dingen als: “Hier verdedigen we je en je betaalt niet voor onze bases en je hebt handelsoverschotten bij ons.” We zijn er niet om ze te verdedigen. We zijn daar omdat we een alliantie hebben voor wederzijdse verdediging. We denken dat het net zo goed in ons belang is als in het belang van de bondgenoten om voorwaarts te worden ingezet. We zijn er niet als huurlingen. En we zouden daar niet als huurlingen willen zijn. Maar dat snapt hij niet.

Ik denk dat zijn verkiezingscampagne in grote moeilijkheden verkeert. Vanwege wat er gebeurde in 2016, toen iedereen dacht dat Hillary zou winnen, kan hij zeggen dat de peilingen nepnieuws zijn en dat hij hoe dan ook zal winnen. En hij zal dat zeggen tot aan de verkiezingsavond en waarschijnlijk daarna. Maar tenzij de opiniepeilers sinds 2016 absoluut niets hebben gedaan om hun methodologie te verbeteren, moet je zeggen dat hij in de problemen zit. Elke dag kom je dichter bij de verkiezingen, per definitie is het zoveel moeilijker om de kloof te overbruggen. Niets in het leven is zeker, maar het lijkt erop dat hij afstevent op een behoorlijke nederlaag.

Hij probeert zijn Covid-19-infectie in zijn voordeel te veranderen. Ik neem aan dat hij dat dacht dat hij deed met zijn grootse entree tot het Witte Huis, poseren op het balkon als Il Duce. Ik denk dat het het tegenovergestelde effect had. Een ding waar ik op heb gewacht, is de golf van sympathie die je van het Amerikaanse volk zou verwachten als hun leider ziek wordt. Misschien is het daarbuiten, maar er is op dit moment geen enkel bewijs.

Ik had zeker alle kritiek op Donald Trump gehoord voordat ik de baan van nationale veiligheidsadviseur aannam, maar ik voelde dat de ernst van het presidentschap, het gewicht van de verantwoordelijkheid, een effect op hem zou hebben zoals het op elke hedendaagse Amerikaanse president was. zodra ze aantreden. Het bleek dat ik geen gelijk had.

De overgang en de opening van zes maanden waren verprutst en in die periode werden veel Trumpiaanse gewoonten en attitudes gevormd. Hoewel ik ambities had om meer geordende beleidsprocessen op het gebied van nationale veiligheid te creëren, was het te laat om het te doen. Ik was achteraf overdreven optimistisch dat ik problemen kon corrigeren die inherent waren aan Trumps benadering van de baan vanaf het begin.

Op manieren die ik voorheen onmogelijk vond om over na te denken, werd het duidelijk dat hij geen filosofie had, geen grootse strategie, hij dacht niet in beleidsmatige termen. Elke dag was een nieuw avontuur. En de manier waarop ik denk dat succesvol buitenlands beleid is vormgegeven, is door zorgvuldige analyse en afweging, zorgvuldige implementatie, herziening en volharding. Dit zijn allemaal dingen die in feite niet bestaan ​​in de Trump-administratie. Er was zoveel dat hij niet wist en hij heeft weinig zin om het te leren. Het is moeilijk om een ​​evoluerend gesprek te voeren als zijn database nooit verandert.

Ik heb er geen spijt van dat ik de baan heb aangenomen. Ik ging naar binnen en duurde zo lang als ik kon en toen kwam ik naar buiten en schreef een boek zodat iedereen precies zou weten wat er aan de hand was. Er zijn daar nu nog steeds mensen die proberen hem het goede te laten doen. Een ding waar ik me zorgen over maak in een tweede termijn, is dat zulke mensen gewoon niet bij de administratie zullen komen. Tot nu toe was het redelijk om te zeggen dat ik genoeg vertrouwen heb dat ik een verschil kan maken. Het is erg moeilijk om dat argument nu na vier jaar te maken.

Ik denk niet dat hij het karakter of de geschiktheid heeft om president te zijn. Ik heb ooit tegen een psycholoog gezegd dat Trump geen karakter heeft en de psycholoog zei: zeker wel, hij heeft een karakterfout. Dus dat laat ik over aan de psychiater. We hadden hem nooit mogen nomineren. Niemand heeft ooit gezegd dat politiek bij de beste mensen voor de overheid terechtkomt. Maar er is iets mis als zo iemand kan zegevieren.

Ik denk dat hij een beetje jaloers was op leiders als Poetin, Xi Jinping en Erdoğan . Het zijn grote jongens en ze doen grote dingen en hij wil ook een grote kerel zijn. Ik kan niet uitleggen waarom hij affiniteit heeft met autoritaire leiders, maar het lijdt geen twijfel dat hij dat doet.

Ik geloof niet dat hij vanwege mijn snor terughoudend was om mij in dienst te nemen, zoals sommige mensen zeggen. Zou hij er ooit een flauwe opmerking over hebben gemaakt? Tuurlijk, dat is heel goed mogelijk. Wat zijn flagrante opmerkingen ook mochten zijn – en hij is denigrerend over bijna iedereen, eerder dan later – hij heeft me aangenomen en ik heb het eigenlijk 17 maanden volgehouden. Als Trump op 20 januari verliest en vertrekt, van de vier nationale veiligheidsadviseurs, ben ik de langstzittende.

Het is niet alsof er een strijd tussen ons was over twee concurrerende wereldbeelden, want hij heeft geen wereldbeeld. En dat was voor mij het moeilijkste om te begrijpen en te waarderen. AA

Anthony Scaramucci: ‘Hij doet belachelijke dingen en ik vrees voor de wereld’

Anthony Scaramucci was een weinig bekende financier uit New York toen Donald Trump hem in juli 2017 tot directeur communicatie van het Witte Huis maakte Hij werd pas 11 dagen later ontslagen na een reeks PR-blunders, maar bleef de komende twee jaar een vocale Trump-loyalist. De racistische aanvallen van de president op vier democratische congresvrouwen van kleur brachten Scaramucci er echter toe zijn steun in te trekken. Sindsdien is hij een uitgesproken criticus van Trump geworden, die op Twitter regelmatig uithaalt naar Scaramucci. Zijn boek, Trump: The Blue-Collar President , werd in 2018 gepubliceerd.

In ons land zijn we zo gepolariseerd dat je de persoon met wie je het niet eens bent moet haten. Maar ik haat Donald Trump niet. Ik heb in elk geval een beetje sympathie voor hem, want er is duidelijk iets mis met hem. Er zit een schroef los en u hoeft geen psychiater te zijn om dat te zien. Je hoeft alleen maar te kijken naar het manische gedrag, de absurditeit, het gebrek aan volwassenheid. Hij is geen volledig ontwikkelde volwassene. Hij doet daar belachelijke dingen en ik vrees voor de wereld en ik vrees voor het land. Er is iets mis met hem en de mensen om hem heen zijn te bang voor hem om namens hem tussenbeide te komen.

Hij had het over ‘het moeras leeg laten lopen’, maar het moeras is nu als een vergulde hot tub. Hij heeft de corruptie naar een heel nieuw niveau getild. Ik denk dat als hij de verkiezingen verliest, het voor hem voorbij is. Ik zie niet hoe hij dit kan overleven. Hij zal waarschijnlijk worden aangeklaagd. Maar als hij dat doet, zal hij waarschijnlijk niet in de gevangenis dienen – ik denk niet dat Amerika het leuk vindt om zijn ex-presidenten in de gevangenis te stoppen. Dus hij zal hoogstwaarschijnlijk worden vervolgd met zijn straf omgezet.

Hij houdt ervan zijn tegenstanders met modder te worstelen, maar dat kan hij niet met Joe Biden omdat Biden een gedisciplineerde politicus van de oude school is. Zijn positief-negatieve verschillen zijn 20% hoger dan die van Hillary Clinton. Maar ik ben slim genoeg om te weten dat de peilingen dichterbij zijn dan mensen denken.

Als Trump wint, komt er een verdere vernietiging van de Amerikaanse samenleving. Hij zal de instellingen van onze democratie beginnen te ontmantelen en het land zal daardoor zwakker worden. Er zal meer wanorde zijn, meer protesten, meer raciale spanningen.

De verhuizing terug naar het Witte Huis, na het ziekenhuis, probeerde deze optica te creëren dat hij een superman is. Maar je hebt 210.000 Amerikanen dood, dus als je een matrix maakt, zijn er ongeveer 9 miljoen Amerikanen die familie of vrienden hebben gehad die gewond zijn geraakt door het virus, dus dat gaat niet met hen spelen. Hij is een minderheidspoliticus, hij is een minderheidsvoorzitter. Hij heeft nooit de populaire stem gehad; hij zal twee keer het kiescollege hebben gewonnen en twee keer de populaire stem hebben verloren.

Het is een feit dat hij een idioot is. Hij is ongeschikt om in het kantoor van de president te dienen. Hij heeft niet de managementcapaciteiten. Hij heeft niet het vermogen om zich in te leven. Hij is geen leider. Hij is een niet-Amerikaanse bullebak. Je zou kunnen zeggen dat hij in 2016 veel van die eigenschappen had als kandidaat, dus waarom heb ik hem gesteund? En ik zou zeggen, ja, ik koos ervoor om dat over het hoofd te zien, omdat ik probeerde loyaal te zijn aan mijn partij en haar kandidaat.

Ik begon een hekel aan hem te hebben. Toen dacht ik: oké, ik zit in de Republikeinse partij, hij wordt de Republikeinse kandidaat en nu heeft hij het presidentschap gewonnen, dus hij wordt de eerste Republikeinse president sinds George W. Bush, laat me een manier bedenken om hem. Ik heb voor hem gewerkt en dat moet ik de rest van mijn leven bezitten.

Ik heb mijn fout erkend, ik heb mijn excuses ervoor aangeboden en ik heb toegegeven dat ik het bij het verkeerde eind had in mijn politieke oordeel en beoordeling van hem als individu en als politiek leider. Mensen zeggen tegen me dat hij helemaal niet is veranderd, en dat accepteer ik. Maar ik ben veranderd. Ik ben veel meer psychologisch ingesteld. Ik ben me meer bewust van de pijn en problemen die hij mensen bezorgt.

Ik ben erg blij dat ik ben ontslagen. Het heeft waarschijnlijk mijn huwelijk en mijn zakelijke carrière gered. Ik was hem twee jaar trouw, maar het jaar nadat mijn boek uitkwam, vertelde hij vier vrouwen die democratisch in het Congres waren gekozen – van wie er drie in de VS zijn geboren, de ander een genaturaliseerde burger – om terug te gaan naar de landen waar ze oorspronkelijk waren. kwam van. Dat vertelden ze mijn Italiaans-Amerikaanse grootouders 100 jaar geleden. Toen ik zei dat hij racistisch was, ging hij achter mijn vrouw aan op Twitter. Ik zei tegen burgemeester Giuliani: “Je verloochent je persoonlijke integriteit en je familiegeschiedenis door deze man te steunen.” Zo kun je niet zo praten als de Amerikaanse president in 2020. Hij is een verachtelijke kerel.

Ik denk niet dat de meeste van zijn aanhangers denken dat hij de beste man is voor de klus. Ze zien hem echter als een cultuurstrijder. De conservatieve nieuwsuitzendingen hebben hen verteld dat er een volledige cultuuroorlog gaande is in de Verenigde Staten, en dat hij de laatste blanke man is die Amerika beschermt tegen de zwarte en Spaanse latte-drinkende travestieten die hun land gaan overnemen. overheid en cultuur.

De strategie van de president is: laten we eens kijken of ik elke racist in Amerika kan blijken te zijn, en hij hoopt dat er genoeg zijn om de niet-racisten te verslaan. Staatssecretaris Mike Pompeo steunt hem omdat Pompeo in de spiegel kijkt en een toekomstige president ziet.

We hebben 63 miljoen mensen in de VS die om de een of andere reden op Trump hebben gestemd, en wat ik kan doen is mijn verandering van hart verklaren. We hebben nu bijna vier volledige jaren aan gegevens over zijn onbekwaamheid. Het is niets persoonlijks, hij is niet de juiste persoon om president van de Verenigde Staten te zijn.Lees ook:  Waarom de VS geen kudde-immuniteit zullen bereiken

Comments

comments