4 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

Pence moet in quarantaine worden geplaatst na blootstelling aan het coronavirus. In plaats daarvan blijft hij campagne voeren.

pence

Vice President Mike Pence, center, speaks during the National Space Council meeting titled, Moon, Mars, and Worlds Beyond, Winning the Next Frontier, Tuesday, Oct. 23, 2018 at the National War College at Fort Lesley J. McNair in Washington. Chaired by the Vice President, the council's role is to advise the President regarding national space policy and strategy, and review the nation's long-range goals for space activities.Photo Credit: (NASA/Aubrey Gemignani)


 11 total views,  5 views today

Zaterdagavond brak het nieuws over weer een cluster van coronavirusgevallen in het Witte Huis – dit betreft assistenten van vice-president Mike Pence. Pence zelf werd ontmaskerd, maar hij is niet van plan de uitbraak zijn campagne in de weg te laten staan.

Volgens Maggie Haberman van de New York Times zijn ten minste vijf mensen in de baan van Pence positief getest op het virus, waaronder stafchef Marc Short, externe adviseur Marty Obst en drie tot nu toe onbekende stafmedewerkers van het Witte Huis die met de vice werken. president. Het nieuws over deze laatste groep gevallen – die niet de eerste is die de binnenste cirkel van Pence beïnvloedt – komt slechts vier weken na de ontwikkeling van een cluster in het Witte Huis met meer dan 30 bevestigde gevallen, waaronder president Donald Trump.

Haberman meldde dat ambtenaren van het Witte Huis probeerden de laatste reeks positieve tests onder het tapijt te vegen:

De verklaring [die de positieve tests bevestigt] kwam niet van de medische eenheid van het Witte Huis, maar in plaats daarvan van een persmedewerker. Twee mensen die over de kwestie werden ingelicht, zeiden dat de stafchef van het Witte Huis, Mark Meadows, had geprobeerd te voorkomen dat het nieuws over de uitbraak openbaar werd.

Pence-woordvoerder Devin O’Malley vertelde Haberman dat hoewel Pence inderdaad in nauw contact stond met Short (en daarom volgens de Centers for Disease Control and Prevention 14 dagen in quarantaine zou moeten blijven), hij niet van plan is dit te doen omdat hij negatief testte en wordt beschouwd als “essentieel personeel”. Pence is nog steeds van plan om door te gaan met campagnebijeenkomsten in Kinston, North Carolina, op zondag, en Hibbing, Minnesota, op maandag.

Tijdens een CNN-interview zondagochtend worstelde Trumps stafchef Mark Meadows met het verdedigen van de beslissing om Pence op het campagnespoor te houden ondanks zijn blootstelling aan het coronavirus, en deed hij een verbluffende bekentenis – dat de regering-Trump heeft opgegeven om de pandemie te beheersen en zijn toevlucht genomen tot de hoop op nieuwe behandelingen, terwijl hij rekende op een succesvol vaccin dat binnenkort beschikbaar zou zijn.

“We gaan de pandemie niet beheersen”, zei Meadows, later toevoegend: “Wat we moeten doen, is ervoor zorgen dat we over de juiste risicobeperkende factoren beschikken … om ervoor te zorgen dat mensen hier niet aan overlijden.”

Aaron Rupar on Twitter: “MEADOWS: We’re not going to control the pandemicTAPPER: Why not?M: Because it’s a contagious virusT: Why not make efforts to contain it?M: What we need to do is make sure we have the proper mitigation factors to make sure people don’t die pic.twitter.com/0DYgk4rB3T / Twitter”

MEADOWS: We’re not going to control the pandemicTAPPER: Why not?M: Because it’s a contagious virusT: Why not make efforts to contain it?M: What we need to do is make sure we have the proper mitigation factors to make sure people don’t die pic.twitter.com/0DYgk4rB3T

De trieste ironie van deze situatie is dat Pence voorzitter is van de coronavirus-taskforce van het Witte Huis, maar zijn gedrag is een model geweest van wat je niet moet doen om jezelf te beschermen tegen het coronavirus.

Pence heeft tijdens de pandemie in het openbaar geweigerd een masker te dragen, zelfs niet in ziekenhuizen . Hij is op Fox News gegaan en heeft lippendienst bewezen aan de CDC-richtlijnen door dingen te zeggen als “het is altijd een goed idee om een ​​masker te dragen”, maar hij heeft dat niet gedaan bij drukke campagnebeurtenissen waar mensen zichtbaar geen sociale afstand nemen of maskers dragen.

Aaron Rupar on Twitter: “Here’s Mike Pence saying “it’s always a good idea to wear a mask” on Fox News in front of a mask-less crowd that isn’t even distancing pic.twitter.com/xJ6I22Oxmu / Twitter”

Here’s Mike Pence saying “it’s always a good idea to wear a mask” on Fox News in front of a mask-less crowd that isn’t even distancing pic.twitter.com/xJ6I22Oxmu

Pence heeft ook zichzelf – en de mensen om hem heen – in gevaar gebracht door fysiek contact te initiëren en de spot te drijven met richtlijnen voor sociale afstandelijkheid tijdens maskerloze evenementen.

Aaron Rupar on Twitter: “Pence is fist-bumping random people while working a rope line during a pandemic pic.twitter.com/WBAV5diSm7 / Twitter”

Pence is fist-bumping random people while working a rope line during a pandemic pic.twitter.com/WBAV5diSm7

En dit gedrag heeft geresulteerd in verschillende blootstellingen buiten zijn contact met Short. Tijdens het Rose Garden-evenement in het Witte Huis om rechter Amy Coney Barrett, die voor het Hooggerechtshof is genomineerd, te introduceren, die in verband is gebracht met talloze gevallen van coronavirus, zat een maskerloze Pence recht tegenover senator Mike Lee (R-UT), die later positief testte. voor het coronavirus, en dicht bij first lady Melania Trump en voormalig Witte Huis-adviseur Kellyanne Conway, die beiden ook positief testten.

JavaScript is not available.

No Description

Dat was niet eens Pence’s enige mogelijke blootstelling aan het coronavirus op die dag. Voorafgaand aan het Rose Garden-evenement bracht Pence tijd door tijdens een volle gebedsmars met pastoor Greg Laurie, die ook positief testte op het coronavirus.

Renato Mariotti on Twitter: “A few hours before the Amy Coney Barrett event, Mike Pence spoke at this jam-packed “prayer march” full of thousands of people who weren’t wearing masks.(h/t to @Olivianuzzi) pic.twitter.com/F9XWmTatFq / Twitter”

A few hours before the Amy Coney Barrett event, Mike Pence spoke at this jam-packed “prayer march” full of thousands of people who weren’t wearing masks.(h/t to @Olivianuzzi) pic.twitter.com/F9XWmTatFq

In zijn hoedanigheid van hoofd van de taskforce heeft Pence het publiek consequent misleid over de toestand van de pandemie, waarbij hij erop aandrong dat de regering uitstekend werk heeft verricht en dat het einde van de pandemie voor de deur staat. Sommige mensen hebben dat misschien in april en mei gekocht, maar het is moeilijker geworden omdat het aantal nieuwe dagelijkse gevallen de afgelopen dagen records heeft bereikt en het aantal ziekenhuisopnames de afgelopen maand met meer dan 33 procent is gestegen .

Niet alleen slaagt het Witte Huis er niet in om het publiek te beschermen, het slaagt er ook niet in zichzelf te beschermen

Het nieuws over het coronaviruscluster rond Pence komt tijdens een weekend waarin de VS records vestigde voor de meest nieuwe eendaagse coronavirusgevallen – ongeveer 83.000 op zowel vrijdag als zaterdag. Maar je zou dit niet weten door naar Pence of Trump te luisteren, die allebei schaamteloze leugens over de toestand van de pandemie tot een hoofdbestanddeel van hun toespraken hebben gemaakt.

Aaron Rupar on Twitter: “”It is going away” — Trump on the coronavirus as the US sets single-day records for new infections and hospitalizations continue to rise pic.twitter.com/jpcqNhyhBn / Twitter”

“It is going away” — Trump on the coronavirus as the US sets single-day records for new infections and hospitalizations continue to rise pic.twitter.com/jpcqNhyhBn

Pence’s beslissing om ondanks zijn blootstelling aan het coronavirus campagne te blijven voeren, brengt niet alleen zijn binnenste in gevaar – zijn bijeenkomsten zijn ook gevaren voor de volksgezondheid. USA Today meldde vrijdag dat een aantal plaatsen waar Trump de afgelopen weken bijeenkomsten hield, vervolgens een piek in gevallen van coronavirus hebben meegemaakt.

De president heeft sinds half augustus deelgenomen aan bijna drie dozijn bijeenkomsten, op twee na allemaal in hangars op luchthavens. Een analyse van de VS TODAY toont aan dat COVID-19-gevallen sneller groeiden dan voorheen na ten minste vijf van die bijeenkomsten in de volgende provincies: Blue Earth, Minnesota; Lackawanna, Pennsylvania; Marathon, Wisconsin; Dauphin, Pennsylvania; en Beltrami, Minnesota.

Samen zagen die provincies in de twee weken na de bijeenkomsten van Trump 1.500 nieuwe gevallen meer dan de twee weken ervoor – 9.647 gevallen, een stijging van 8.069.

Dit betekent dat het Witte Huis niet alleen het Amerikaanse publiek niet beschermt tegen een pandemie die nu meer dan 220.000 Amerikanen heeft gedood, maar dat het de zaken actief erger maakt. En door topfunctionarissen zoals Trump en Pence niet te beschermen, laat de regering-Trump zien dat ze zichzelf niet eens kan beschermen.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments