Trump vertelt zijn aanhangers geen vreedzame machtsoverdracht als hij de verkiezingen verliest

Trump vertelt zijn aanhangers geen vreedzame machtsoverdracht als hij de verkiezingen verliest

25 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

‘Ze vragen me:’ Als je verliest, komt er dan een vriendelijke overgang? ‘ Hebben ze me een vriendelijke overgang gegeven toen ik won? ” vroeg de president aan een menigte uit Ohio.

President Donald Trump flirtte zaterdag opnieuw met de mogelijkheid van een autoritaire machtsgreep, waarbij hij aanhangers van een campagnebijeenkomst suggereerde dat hij zich misschien niet verplicht tot een vreedzame machtsoverdracht als hij de presidentsverkiezingen zou verliezen.

De opperbevelhebber, die in Circleville, Ohio, sprak, vroeg zich af waarom hij voor een vreedzame overgang zou moeten zorgen toen hij zei dat de vorige regering hem zo oneerlijk behandelde: “Ze vragen me: ‘Als je verliest, zal er dan een vriendschappelijke overgang zijn?’ Hebben ze me een vriendelijke overgang gegeven toen ik won? Ze bespioneerden mijn campagne, ze deden al deze dingen. Dat was geen vriendelijke overgang. “

No Title

Trump is still teasing that if he loses, he might not acquiesce to a peaceful transition of power pic.twitter.com/tdIA1kXdzB

Trump heeft de vraag al eerder afgeweken toen hem werd gesteld door verslaggevers en zei: “We zullen zien wat er gebeurt.” Maar hij heeft niet eerder gepleit voor het trotseren van een machtsoverdracht rechtstreeks aan supporters. Vice-president Mike Pence heeft zich bij de president aangesloten door te weigeren de vraag te beantwoorden en deze vorige week tijdens het vice-presidentiële debat te ontwijken.

De regering van voormalig president Barack Obama bood Trump en zijn overgangsteam hulp bij het nemen van hun intrek in het Witte Huis na de verkiezingen van 2016, zoals de norm was voor eerdere voorzitterschappen. De twee kwamen in januari 2017 bijeen om de omschakeling te bespreken.

Lees ook:  Oekraïne, Trump, Biden - Het echte verhaal achter 'Ukrainegate'

Voormalig vicepresident Joe Biden, die hielp bij de overgang naar Trump vanuit de regering-Obama, reageerde vorige maand met schijnbare ergernis toen Trump voor het eerst weigerde zich in te zetten voor een vreedzame machtsoverdracht als hij verliest: “In welk land bevinden we ons? Kijk, hij zegt de meest irrationele dingen. Ik weet niet wat ik moet zeggen. “

In dezelfde Ohio-toespraak op zaterdag klaagde Trump uitgebreid over televisieverslaggeving, zowel zijn eigen nu beruchte 60 Minutes- interview als wat hij zei, was een te grote nadruk op COVID-19-berichtgeving. Trump verliet zijn recente Q&A met correspondent Lesley Stahl, maar plaatste later het hele interview op zijn Facebook-pagina.

‘Deze 60 minuten stelde ze me een vraag. Ik heb het hele interview uitgeprint, zei ik, legde het neer. Ze zei tegen me: ‘Waarom smeek je vrouwen in een buitenwijk?’ Je zei: ‘Houd alsjeblieft van me, vrouwen in de voorsteden!’ Nee, dat heb ik niet gezegd. Ik zei: ‘Houd van me, vrouw in de buitenwijken, want ik heb de buitenwijken gered’, zei hij.

Hij bespotte ook degenen die de COVID-19-pandemie serieus nemen en leek te suggereren dat het allemaal deel uitmaakte van een electorale samenzwering tegen hem, door te zeggen: ‘Dat is alles wat ik nu hoor. Zet de tv aan, ‘Covid, Covid, Covid Covid Covid.’ Een vliegtuig stort neer, 500 doden, ze praten er niet over. ‘Covid Covid Covid Covid.’ Trouwens, op 4 november hoor je er niets meer van … ‘Ga alsjeblieft niet stemmen, Covid!’ ‘

Het nieuwe coronavirus heeft dit jaar meer dan 220.000 Amerikanen gedood en meer dan acht miljoen besmet.

Obama, die eerder op de dag in Miami sprak, veroordeelde Trump omdat hij probeerde ‘stoer’ over te komen.

“Hij denkt dat fronsen of gemeen zijn moeilijk is, en onbeleefd zijn is moeilijk, maar als 60 Minutes en Lesley Stahl te zwaar voor je zijn, ben je niet zo sterk”, zei hij. “Miami, luister, als hij geen moeilijke vraag kan beantwoorden, zoals wat zou je willen doen in je tweede semester, dan is het onze taak om ervoor te zorgen dat hij geen tweede semester krijgt.”

Lees ook:  Laten we zeggen dat vrouwen de Donald Trump beu zijn

Comments

comments