COMMONPASS Nieuwe COVID-19-beveiligingsmaatregelen zullen gezondheid een voorwaarde voor reizen maken

COMMONPASS Nieuwe COVID-19-beveiligingsmaatregelen zullen gezondheid een voorwaarde voor reizen maken

27 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

Terwijl de multisectorale, wereldwijde respons op het coronavirus de strop rond burgerlijke vrijheden aanscherpt, valt CommonPass op als een van de meest afschuwelijke en gevaarlijke aanvallen op fundamentele mensenrechten in naam van de volksgezondheid.

Stel je voor dat je bij een TSA staat-veiligheidscontrole staat op weg naar huis. Je maakt je klaar om de lastige reisprocedures te doorlopen die vrijwel onmiddellijk na 9/11 werden ingesteld toen de Transportation and Security Administration (TSA) werd opgericht  en vliegreizen in de Verenigde Staten veranderden in een opsporings- en inbeslagneming, met de impliciete mogelijkheid van je detentie en ondervraging.

De aanvankelijke verontwaardiging die dergelijke uitingen van impliciet staatsgeweld al vroeg veroorzaakten, maakte uiteindelijk plaats voor acceptatie met tegenzin. Maar nu wordt een nieuwe laag van ‘veiligheid’, die de bewegingsvrijheid nog verder zou kunnen beperken, uitgerold in verschillende toegangspoorten in samenwerking met leiders in de sector van gezondheidstechnologie, academische instellingen en gezondheidsinstanties van de overheid in meer dan drie dozijn landen .

Een nieuw digitaal certificaat genaamd CommonPass, ontworpen om te dienen als een vrijgavemechanisme voor passagiers op basis van een gezondheidsdiagnose, onderging zijn eerste  transatlantische test op 21 oktober onder het toeziend oog van de Centers for Disease Control (CDC) en US Customs and Border Protection (CBP) ) op de luchthaven Heathrow in Londen. Daar begon een groep geselecteerde deelnemers aan  United-vlucht 15 naar Newark, New Jersey, nadat ze bij het vertrekpunt waren gescreend en getest op COVID-19 in een grotendeels ceremoniële oefening met medeoprichters van het initiatief, Paul Meyer en Bradley Perkins. 

De eerste test van de app vond vorige maand plaats met veel minder media-fanfare op een vlucht van Cathay Pacific Airways van Hong Kong naar Singapore en markeerde het begin van het CommonPass-proefproject dat werd gelanceerd door de  non-profitorganisatie The Commons Project in samenwerking met de World Economic Forum.

Insiders uit de reisindustrie beweren dat CommonPass het mogelijk zal maken om internationale reizen te hervatten voordat een COVID-19-vaccin algemeen beschikbaar wordt gesteld door standaardmethoden toe te passen voor certificering van laboratoriumresultaten en vaccinatierecords van reizigers via het CommonPass Framework , op basis van criteria die zijn vastgesteld door de regeringen van elk haven van binnenkomst.

pas

Een afbeelding van een Commons Project-perser legt de basisprincipes van de CommonPass uit

JD O’Hara, CEO van een van ‘s werelds grootste reisdienstenbedrijven en een van de deelnemers aan de CommonPass-proefrit van woensdag, prees  het vermogen van de app om’

informatie op een veilige, geverifieerde manier “, terwijl Roger Dow van de US Travel Association een verklaring uitbracht waarin  hij deze prees omdat hij een” weg voorwaarts “voor de wereldeconomie effende in de nasleep van de pandemie. 

Terwijl de multisectorale, wereldwijde reactie op het coronavirus de strop rond burgerlijke vrijheden aanscherpt, onderscheidt CommonPass zich als een van de meest afschuwelijke en gevaarlijke aanvallen op fundamentele mensenrechten in naam van de volksgezondheid en is er een groot potentieel voor misbruik. , dat het ons betaamt om meer te weten te komen over de mensen en interesses erachter.

Feodale revivalisten

In de middeleeuwen duidden de ‘commons’ op het de facto en collectieve eigendom van land, dat boeren gebruikten om te ploegen, te zaaien en te oogsten of schapen en runderen groot te brengen. De opkomst van de landeigenarenklassen in Europa na de Magna Carta, en in Engeland in het bijzonder, heeft deze vorm van gemeenschapsvoorrecht langzaam uit de weg geruimd via het omsluitingssysteem, dat de commons herverdeelde onder de proto-kapitalistische klasse in samenwerking met de monarchieën en de systeem van onderdrukkende arbeidsuitbuiting bekend als feodalisme.

Vanaf 1604 creëerden de Enclosure Acts of England wettelijke eigendomsrechten voor land dat toebehoorde aan de boeren en herders, wat de basis vormde van het moderne kapitalisme. Tegenwoordig wordt die scène herhaald als internet, een informatie ‘commons’ die wordt uitgehouwen door Big Tech en geleid door organisaties als The Commons Project, dat gebruik maakt van een naam die het totaal tegenovergestelde van zijn doel impliceert.

Lees ook:  Hoe het Britse testbeleid hun Covid19-nummers zinloos maakt

Medeoprichters Paul Meyer en Bradley Perkins zijn respectievelijk de CEO en Chief Medical Officer van de non-profitorganisatie. Perkins begon zijn carrière  meer dan dertig jaar geleden bij het Center for Disease Control en werkte bijna tien jaar bij de RAND-divisie voor gezondheidszorgbeleid, de  RAND Health Advisory Board . Meyer, van zijn kant, is afgestudeerd aan de rechtenstudie van Yale, die jaren voordat hij zijn afstudeerdiploma van de legendarische instelling ontving, de toespraken van president Clinton schreef. Beiden hebben een uitgebreide carrièregeschiedenis op het gebied van gezondheid en technologie, zij het op zeer verschillende gebieden en met vreemde bedgenoten onderweg.

In 2009 werd Perkins  de Chief Technology Officer van een beursgenoteerde internationale exploitant van ziekenhuizen en klinieken, Vanguard Health Systems genaamd. Vanguard werd opgericht  met financiering van Morgan Stanley en wordt sinds 2004 gecontroleerd door de Blackstone Group, waarbij het de controle behoudt tijdens de beursintroductie van het bedrijf  in 2011. Twee jaar later werd Vanguard overgenomen door Tenet Healthcare, waardoor  het op twee na grootste ziekenhuisbedrijf in eigendom van investeerders werd de Verenigde Staten met in totaal 65 landelijke ziekenhuizen en meer dan 500 zorginstellingen.    

Tenet is niet alleen een van de grootste bedrijven in de gezondheidszorg in de Verenigde Staten, maar ook een van de meest beruchte corrupte bedrijven. In hetzelfde jaar kocht het Vanguard, het werd geslagen met een grote klokkenluider klacht  dat de frauduleuze praktijken van het bedrijf bekendgemaakt. Die rechtszaak  resulteerde in een schikking van $ 514 miljoen. Een recentere zaak met betrekking tot een samenzwering tussen orthopedisch chirurgen uit Oklahoma in een van de faciliteiten werd  in 2019 voor $ 66 miljoen geregeld. een Senaatsonderzoek .    

De Vanguard-deal betekende het einde van de ambtsperiode van Perkins daar, die ervoor koos om  een pakket van $ 1,9 miljoen te nemen in plaats van zich aan te sluiten bij het nieuwe gefuseerde conglomeraat, zoals zijn CEO en veel van zijn personeel deden. Hij zou verder gaan om een ​​eigen bedrijf op te richten met de naam Sapiens Data Science; een gezondheidstechnologieplatform dat toegang biedt tot “geloofwaardige wetenschappelijk gevalideerde gegevensalgoritmen” en een “nieuw revolutionair gezondheidsecosysteem” wil creëren.  

Meyers achtergrond is ingewikkelder en zijn komst op de gezondheidszorg verloopt via verschillende kanalen die verband houden met Amerikaanse inlichtingenoperaties die teruggaan tot de NAVO-oorlog in Kosovo en het voormalige Joegoslavië tijdens de vroege Clinton-jaren. Het is zijn betrokkenheid bij een beruchte mensenhandelorganisatie die bekend staat als de International Rescue Committee of IRC, die reden tot bezorgdheid zou moeten zijn gezien zijn rol in The Commons Project en de vlaggenschip CommonPass-app.

De Meyer van Kosovo

Voordat hij  door het World Economic Forum of Henry Crown Fellow aan het Aspen Institute werd uitgeroepen tot Young Global Leader, en zelfs voordat hij lid werd van de Council on Foreign Relations en de MIT-prijs 2003 Humanitarian of the Year ontving, bevond Paul Meyer zich in oorlog. Het verscheurde Kosovo installeerde een nieuw internetinfrastructuursysteem ter vervanging van het systeem dat in de oorlog was verwoest, slechts enkele dagen  nadat de NAVO-bommen waren gestopt met het beschieten van het Servische volk.  

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenNa zijn rechtenstudie en na twee jaar schrijven van president Clintons toespraken toen het conflict in voormalig Joegoslavië aan de gang was, werd Meyer door het IRC aangesproken om leiding te geven aan een VN- en particuliere hulpactie  genaamd het Internet Projekti Kosova (IPKO) of Kosovo Internet Project , met technisch onderlegde lokale Akan Ismaili om de complexe technische problemen aan te pakken en Teresa Crawford van het Advocacy Project om satellieten in de regio te “uplinken” met het verklaarde doel om ontheemde Albanese families te herenigen. Het systeem werd opgesteld  bovenop een gebouw dat werd gebruikt door de Britse KFOR Civiel-Militaire Samenwerking CIMIC en de Britse Royal Engineers werden onder andere ook op het project betrokken.  

Lees ook:  Onderzoek bij Covid-19-patiënten doet vermoeden dat de bloedgroep van invloed is op het verloop van een coronabesmetting

Uiteindelijk schonk het IRC het project aan een non-profitorganisatie “die zich inzet voor brede toegang tot internet in Kosovo”. IPKO is vandaag het grootste telecom-, internet- en kabeltelevisiebedrijf in Kosovo. Meyer blijft betrokken via de IPKO Foundation, die hij mede oprichtte om “gratis technologisch onderwijs” te bieden aan Kosovaarse studenten.

In de jaren vijftig stond het IRC bekend als een ‘ integrale schakel ‘ in het geheime netwerk van de CIA onder leiding van Tony Blair protégé en de voormalige Britse minister van Buitenlandse Zaken, David Miliband sinds 2013. In 2018 was het IRC verwikkeld in een schandaal over kinderhandel. noemde het “sex-for-food-schandaal” uitgebreid door Whitney Webb in een recent artikel . Doordat de organisatie tientallen beschuldigingen van seksueel misbruik, omkoping en fraude heeft verdoezeld, heeft de Britse regering haar financiering van de organisaties teruggetrokken. Er werden echter geen IRC-medewerkers vervolgd vanwege de 37 incidenten die in het rapport worden beschreven .  

Momenteel is het IRC zeer betrokken bij de implementatie van een biometrisch ID-systeem voor vluchtelingen van het aanhoudende conflict in Myanmar, een project dat wordt gefinancierd  door de door de Rockefeller Foundation gesteunde ID2020 Alliance, die ook The Commons Project financiert. Het Mae La-initiatief van IRC ontvangt echter het grootste deel van zijn financiering via de beruchte CIA-cutout USAID en is van plan een “op blockchain gebaseerd digitaal identificatie” -systeem te creëren met behulp van irisherkenningstechnologie om vluchtelingen toegang te geven tot de diensten van IRC in Thailand. Langetermijndoelen zijn onder meer het samenbrengen van gezondheids-, werk- en financiële gegevens in één ID-systeem dat de toegang tot voedsel, gezondheidszorg en mobiliteit zal bepalen. 

We willen je DNA

Het verschil tussen het Mae La-project van IRC en The Commons Project is een kwestie van klasse. Klasse-status, om specifiek te zijn. Maar het is in wezen hetzelfde idee en dekt dezelfde belangen van de groepen en individuen die deel uitmaken van de raad van bestuur van het Commons Project; velen van hen maken al jaren deel uit van de digitale tracking- en gezondheidszorgtechnologie.

Mensen zoals Linda Dillman , die de implementatie van RFID-technologie voor het volgen van werknemers door Wal-Mart leidde als de CIO van de retailgigant of de voormalige Chief Technology Officer van het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services, Bryan Sivak , die nu Managing Director is bij Managing Director bij Kaiser Permanente, een van de grootste aanbieders van zorgverzekeringen in het land. Andere trustee-affiliaties vallen ook op, zoals Will Fitzpatrick, General Counsel van het Omidyar Network en George W.Bush’s adjunct-secretaris van Defensie, Gezondheidszaken, Dr. William Winkenwerder, Jr.  

De kern van deze inspanningen is de wens om een ​​op DNA gebaseerde agenda voor bevolkingsonderzoeken te maken, die mensen als Perkins en Meyer krachtig naar voren schuiven. Perkins werkte als CMO bij een bedrijf genaamd Human Longevity, Inc., dat “state-of-the-art DNA-sequencing en deskundige analyse combineert met machine learning om de geneeskunde te veranderen in een meer datagestuurde wetenschap.”

Meyer ontwikkelde een voorloper van CommonPass in 2016, toen hij zijn bedrijf voor mobiele gezondheidsdiensten, Voxiva, samenvoegde, dat  de “eerste landelijke digitale ziektebewakingssystemen in Peru en Rwanda” implementeerde in samenwerking met de CDC, de National Institutes of Health (NIH), met Sense Health om een ​​gezondheidsberichtenservice op te richten genaamd Wellpass  Meyer, beschreven als “een geïntegreerd platform … [dat] helpt bij het overwinnen van de uitdagingen van het inzetten van gefragmenteerde betrokkenheid en oplossingen voor volksgezondheid.”  

Lees ook:  Coronavirus in Nederland: Bill Gates 'voorspelde'coronavirus en verwacht in Europa 300 miljoen besmettingen

Dubieuze technologie

De betrouwbaarheid van de op DNA gebaseerde, algoritmisch afgeleide gezondheidsdiagnoses die worden gebruikt voor de CommonPass-testrun, moet ook in twijfel worden getrokken gezien de geschiedenis van het bedrijf dat de technologie levert. Prenetics, Ltd is het in Hongkong gevestigde, door Alibaba gefinancierde bedrijf dat ook  de COVID-19-tests uitvoerde voor de Project Restart van de Premier League in het VK, die een vergelijkbare gezondheidsstatus-app gebruikte genaamd Covi-Pass , die in juni door deze auteur werd behandeld. 

De COVID-tests van Prenetics zijn gebaseerd op op DNA gebaseerde technologie die het in 2018 heeft verworven, toen het DNAFit kocht; een bedrijf opgericht door de Zuid-Afrikaanse zakenman Avrom “Avi” Lasarow, die na de fusie aan boord kwam als Chief Executive Officer van Prenetics voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Lasarow, die ook aan het hoofd staat van het coronavirus-testprogramma van de Premier League, heeft  afgelopen mei een civiele zaak tegen hem in de VS geregeld voor bijna $ 60.000 wegens beschuldigingen van “misleidende gezondheidsclaims”. 

” Pionier op het gebied van levensstijlgenetica ” Lasarow heeft een lange staat van dienst in het buitengerechtelijk regelen van dergelijke kwesties, waaronder een rechtszaak  die in 2015 werd aangespannen door de Amerikaanse Federal Trade Commission, die Lasarow Healthcare Technologies Ltd., ook bekend als L Health Ltd., beschuldigde, en twee andere gedaagden van het maken van valse of ongefundeerde beweringen over een app voor het detecteren van melanomen. Als onderdeel van die schikking was het Lasarow ‘verboden om misleidende of ongefundeerde beweringen te doen over de gezondheidsvoordelen of werkzaamheid van een product of dienst’. 

Prenetics heeft naar verluidt  gewerkt aan het opzetten van een partnerschap met VSTE Enterprises , hetzelfde bedrijf dat sinds mei de V-Code-technologie heeft ontwikkeld die ten grondslag ligt aan Covi-Pass. Desalniettemin verbleken dergelijke rode vlaggen in vergelijking met de individuen en organisaties die achter CommonPass zelf zitten, die plannen hebben voor een veel grotere digitale behuizing op basis van DNA-technologieën voor bevolkingsonderzoek door middel van initiatieven zoals het The Commons Project, dat tot doel heeft de geneeskunde en nieuwe beperkingen opleggen aan onze bewegingsvrijheid, aangezien de uitrol van CommonPass binnenkort zal worden uitgebreid naar andere routes door Azië, Afrika, Amerika, Europa en het Midden-Oosten.  

Een rode draad

Net zoals Bush’s Aviation and Transportation Security Act de deuren opende voor bepaalde technologie- en veiligheidssectoren om te bloeien in de nasleep van 9/11, heeft deze nieuwe op gezondheid gerichte uitbreiding van de nationale veiligheidsstaat alle hefbomen van democratische macht omzeild om de verschansing mogelijk te maken. van een veel grotere en gevaarlijkere groep entiteiten, binnen de gezondheids-, technologie- en biowetenschappelijke industrie, samen met een steeds krachtigere kliek van federale gezondheidsinstanties en ambtenaren, zoals Robert Kadlec, die aandringen op een samenleving met volledig spectrum.

Je schoenen uitdoen op de luchthaven en je lichaam blootstellen aan straling is nu routine geworden op elke luchthaven in het land en de meeste ‘tijdelijke’ wetten die via noodwetgeving zijn aangenomen,  blijven bijna twee decennia later in de boeken. Eerdere eisen waarvan we aannemen dat hetzelfde zal gebeuren met de meerderheid van de nieuwe beperkingen van onze bewegingsvrijheid en kwaliteit van leven die momenteel in het hele land en de wereld worden geïmplementeerd.

Het terugdraaien van deze draconische maatregelen maakt geen deel uit van hun plannen, zoals beloofd door de president van de US Travel Association, Roger Dow, die vol vertrouwen beweerde na de succesvolle CommonPass-trail van woensdag, dat de app ons in staat zal stellen ‘uit het verlammende economische gevolgen van COVID-gerelateerde reisbeperkingen en quarantainevereisten, “eraan toevoegend dat het” verdere dividenden zal uitkeren voor een vlottere en gemakkelijkere reis, zelfs als de pandemie voorbij is. ”

Functiefoto | De door CommonPass gegenereerde QR-code wordt weergegeven. Originele afbeelding afkomstig van het Common ProjectComments

comments