Conservatieve columnist geeft onheilspellende waarschuwing over nog vier jaar Donald Trump

Conservatieve columnist geeft onheilspellende waarschuwing over nog vier jaar Donald Trump

27 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

“We zijn beter dan dit. Of zijn we niet? ” vroeg Max Boot van The Washington Post.

Conservatieve columnist Max Boot smeekte de Amerikanen maandag om het presidentschap van Donald Trump ‘de Verenigde Staten voor toekomstige generaties niet te laten bepalen’.

“Een keer Trump kiezen kan worden afgeschreven als een afwijking; hem twee keer te kiezen zal een onuitwisbare vlek op onze geschiedenis achterlaten ”, schreef Boot in zijn laatste column voor The Washington Post , waarin hij herinnerde aan zijn eigen aankomst in de VS vanuit de toenmalige Sovjet-Unie toen hij zeven jaar oud was.

Boot waarschuwde dat Trump, van wie hij een vocale criticus is geweest, “herverkiezing zou zien als een goedkeuring van zijn wangedrag op de eerste termijn en een vergunning voor nog grotere misstanden.”

“De Verenigde Staten zullen ophouden hoop te geven”, voorspelde de expert, en “in plaats daarvan wekken ze medelijden en angst op.”

“We kunnen, we mogen niet, de” betere engelen van onze natuur “de rug toekeren ten gunste van haat en verdeeldheid, irrationaliteit en wrok”, concludeerde Boot, die de Republikeinse partij in 2016 verliet. “We zijn beter dan dit. Zijn we niet? ”

We zijn beter dan dit. Of zijn we niet?

Voor mij is deze verkiezing intens persoonlijk. Ik kwam in 1976 naar dit land, met mijn moeder en grootmoeder, als zevenjarige immigrant uit de Sovjet-Unie. Mijn familie was, zoals zo velen ervoor en daarna, op de vlucht voor armoede en onderdrukking. Omdat de Verenigde Staten ons hebben opgenomen en ons waardigheid en welvaart hebben gegeven, heb ik altijd van dit land gehouden. Amerikanisme is mijn religie geweest, net als voor twee van mijn helden, Theodore Roosevelt en John McCain.

Naarmate ik ouder werd, heb ik een genuanceerder begrip van de Verenigde Staten en zijn complexe geschiedenis ontwikkeld – soms opbeurend, soms beschamend – edele en onedele strengen die als een dubbele helix stevig in elkaar zijn gewonden. Historische misstanden zijn nog steeds niet rechtgezet – in het bijzonder de giftige erfenis van slavernij en segregatie – maar ik dacht dat we de goede kant op gingen.

Lees ook:  Trumps slotbericht liegt over het coronavirus bij bijeenkomsten die infectie verspreiden

Toen kwam 2016. Ik was er kapot van toen ik een gevaarlijke demagoog aan de macht zag komen door haat uit te spuwen en verdeeldheid te bevorderen. Dit was niet het Amerika dat ik kende. Dit was het soort dingen dat daar gebeurde – in het oude land – niet op deze ” stralende stad op een heuvel “. Toen onze glans vervaagde – toen de democratische normen verbrijzelden en lijkzakken zich opstapelden – waren er tijden dat ik de hoop verloor in wat Lincoln ‘de laatste beste hoop op aarde’ noemde .

Hoe kon president Trump zo vreselijk zijn en toch de steun van zo velen behouden? Dit was voor mij een vreselijke aanklacht tegen het land waar ik van hou. Maar mijn geloof in de Verenigde Staten, hoewel gehavend, is niet verdwenen. Ik blijf geloven – hopen – bidden – dat we beter zijn dan dit. Zijn we niet? We zouden zeker beter moeten zijn dan dit.

Amerikanen hebben bijna drie keer zoveel Nobelprijzen gewonnen als de dichtstbijzijnde natie. We hebben ziektes als mazelen en polio overwonnen, de eerste orgaantransplantatie uitgevoerd en hebben geholpen het genoom in kaart te brengen. We vonden het vliegtuig uit , gebruikten het atoom, landden op de maan en waren een pionier op het gebied van de personal computer en internet. Hoe kunnen we nu de wetenschap en de rede de rug toekeren en een president omhelzen die onzinnige complottheorieën uitspuugt ?

Our Democracy in Peril: een serie over de schade die Trump heeft aangericht – en het gevaar dat hij in een tweede termijn zou vormen

Racisme is natuurlijk een bepalend kenmerk van de Amerikaanse ervaring, maar dat geldt ook voor de strijd voor raciale gerechtigheid. Amerika is het land van WEB Du Bois, Rosa Parks, Toer Martin Luther King Jr., John Lewis en andere legendarische burgerrechtenactivisten. Laat hun voorbeeld ons vandaag inspireren. Hoe kunnen we een president belonen die onverdraagzaamheid gebruikt voor politiek voordeel ?

Lees ook:  Hoe de geestelijke gezondheid van Trump het derde spoor van de Amerikaanse journalistiek werd

Van Alexander Hamilton tot Elon Musk, de Verenigde Staten zijn gebouwd door mensen die elders zijn geboren. Als de Verenigde Staten niet het land van immigranten waren, zouden de meesten van ons hier niet zijn – inclusief Trump. Hoe kunnen we het onaanvaardbare misbruik van immigranten door de president en zelfs de scheiding van kinderen van hun families tolereren ?

De Verenigde Staten waren ooit berucht om de corruptie van Boss Tweed, James Michael Curley en de Pendergast-machine, maar we hebben het presidentschap over het algemeen naar een hoger niveau getild. Zelfs Richard M. Nixon heeft niet zoveel misdrijven gepleegd als Trump – en hij maakte zijn belastingen bekend. Jimmy Carter plaatste zijn pindaboerderij in een blind trust , terwijl Trump zijn wereldwijde zakenimperium blijft promoten, compleet met een geheime bankrekening in China . Hoe kunnen we een oogje dichtknijpen voor Trump’s flagrante ambtsmisbruik voor persoonlijk en politiek gewin?

We zien al meer dan twee eeuwen een vreedzame machtsoverdracht – in vrede en oorlog, welvaart en depressie. Generaties Amerikanen hebben zich opgeofferd voor onze vrijheid, van Valley Forge tot Fallujah. Het waren geen ‘sukkels’ en ‘losers’. Ze gaven de ” laatste volledige mate van toewijding ” zodat “de regering van het volk, door het volk, voor het volk, niet van de aarde zal vergaan.” Eer hun nalatenschap. Hoe kunnen we de weigering van de president accepteren om de uitslag van de verkiezingen te eren en zijn schurkachtige eisen dat zijn tegenstanders worden opgesloten ?

Wij zijn het land van het Eerste Amendement en van legendarische journalisten en waarheidsvertellers, van Thomas Paine tot Woodward en Bernstein. Hoe kunnen we een president hebben die, op basis van een zin van Joseph Stalin, de pers “de vijand van het volk” noemt ?

Lees ook:  Uit wereldwijd onderzoek blijkt dat de reactie van Covid wijdverbreid is

We hebben eerder presidenten gehad die oneerlijk en onwaardig waren, maar zoiets niet. De meeste presidenten probeerden, in navolging van George Washington, het ambt te verheffen en de natie te inspireren. Weet je nog toen een groot schandaal president Barack Obama een bruin pak droeg ? Dat waren de dagen. Hoe kunnen we de gemene scheldwoorden, scheldwoorden en leugens van de president over het hoofd zien ?

De Verenigde Staten hebben al eerder een gemeenschappelijke zaak gemaakt met onliberale regimes (zoals de Sovjet-Unie tijdens de Tweede Wereldoorlog), maar geen enkele president heeft ooit onze mededemocratieën klein gemaakt en dictators verheerlijkt zoals Trump heeft gedaan. Van Woodrow Wilson die beloofde “de wereld veilig te maken voor democratie” tot Ronald Reagan die “Mr. Gorbatsjov, haal deze muur neer ”, pleitten Amerikaanse presidenten altijd voor de vrijheid. Hoe kunnen we een president herverkiezen die naar onze vijanden kowtow en onze bondgenoten met minachting behandelt ?

Alstublieft, mijn mede-Amerikanen, smeek ik u: laat het presidentschap van Trump de Verenigde Staten niet bepalen voor toekomstige generaties. Een keer Trump kiezen kan als een afwijking worden afgeschreven; als je hem twee keer kiest, zal dat een onuitwisbare vlek op onze geschiedenis achterlaten. Trump zal herverkiezing zien als een goedkeuring van zijn wangedrag op de eerste termijn en een vergunning voor nog grotere misstanden. De Verenigde Staten zullen ophouden hoop te geven – zoals het deed voor een jonge jongen die hier in 1976 kwam – maar in plaats daarvan medelijden en angst inboezemen. We kunnen, we mogen niet, de ” betere engelen van onze natuur ” de rug toekeren ten gunste van haat en verdeeldheid, irrationaliteit en wrok.

>We zijn beter dan dit. O toch niet?Comments

comments