Lockdown 2.0: Het Merkel-regime wil eindelijk hele bedrijfstakken vernietigen

Lockdown 2.0: Het Merkel-regime wil eindelijk hele bedrijfstakken vernietigen

27 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

Volgens berichten in de media heeft bondskanselier Merkel (CDU) besloten tot een tweede nationale lockdown, die er ongeveer zo uit zou moeten zien als die van de lente. Restaurants, bars en een deel van de detailhandel zouden dan moeten worden gesloten en er zouden geen evenementen meer plaatsvinden. Dit gaat niet ver genoeg voor uw partij-vicevoorzitter Thomas Strobl, hij wil het hele land sluiten, inclusief scholen, kinderdagverblijven en de hele detailhandel.

Grote delen van de Duitse gastronomie worden nu geconfronteerd met het definitieve verlies van hun bestaan. De reden hiervoor is het zogenaamde “lockdown light”, waaraan Angela Merkel zich al heeft gecommitteerd en dat vervolgens zal worden aangekondigd na de conferentie van morgen met de premiers van de staat. Het “licht” verwijst alleen naar het feit dat scholen, kinderdagverblijven en de meeste bedrijven open moeten blijven, anders wordt het programma uit het voorjaar voor de tweede keer teruggespoeld.

Lockdown wordt een doodsteek voor de horeca

Voor de horeca – ook voor de bedrijven die al met werkende Corona-concepten werken – is deze ‘light’ versie van de lockdown ook een regelrechte catastrofe. Het Merkel-plan zou de industrie in een strijd om het bestaan ​​werpen, waardoor een groot aantal bedrijven failliet zou gaan. De omzet in de sector is tussen maart en augustus al met meer dan 40 procent gedaald. Volgens restaurantvereniging Dehoga zou een nieuwe lockdown een derde van alle bedrijven failliet doen gaan .

Lees ook:  Zweden ooit een paradijs nu heeft de moslimimmigratie er een multiculturele nachtmerrie van gemaakt

Deze plannen gaan niet ver genoeg voor Thomas Strobl, vice-president van de CDU in Baden-Württemberg . Hij wil het hele land voor minimaal een week sluiten, inclusief alle scholen en kinderdagverblijven en alle winkels. Het is niet bewezen of dit iets zou opleveren in termen van het infectieproces, maar het zou de economische catastrofe zeker weer vergroten.

Niets geleerd van de Zweedse les

Het huidige debat laat zien dat Duitse politici niets hebben geleerd van de corona-gebeurtenissen van de afgelopen maanden, terwijl in de VS president Donald Trump al heeft aangekondigd af te zien van een tweede lockdown bij zijn verkiezingsoverwinning.

De ervaringen die in Zweden zijn opgedaan, waar je de crisis heel goed kunt doorkomen zonder lockdown met gerichte bescherming van risicogroepen, worden in dit land hardnekkig genegeerd, in plaats daarvan overtref je jezelf in het schilderen van repressieve horrorscenario’s. Computersimulaties laten ondertussen ook zien dat eigenlijk alleen het verbod op vergaderingen een echt meetbaar effect heeft, terwijl alle andere maatregelen grotendeels wegslijten. Duitsland lijkt in ieder geval af te stevenen op een donkere en economisch catastrofale winter.

Comments

comments