Moslims betogen massaal tegen ‘Satan’ Macron en eisen boycot

Moslims betogen massaal tegen ‘Satan’ Macron en eisen boycot

27 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

In Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh, kwamen vandaag 40.000 moslims op straat tegen de Franse president Macron. Eerder was er ook al straatprotest in Turkije en Irak, waarbij ook Franse vlaggen werden verbrand.

De betogers nemen het Macron kwalijk dat hij de Mohammedcartoons blijft verdedigen en de islam “een religie in crisis” heeft genoemd. De manifestanten in Dhaka vergeleken Macron met Satan en verbrandden een pop van de Franse president.

De betogers staan niet alleen. Heel wat Islamitische staten, waaronder Turkije, Iran, Koeweit, Pakistan en Jordanië, hebben ook al officieel geprotesteerd tegen de uitspraken van Macron in de nasleep van de onthoofding van leraar Samuel Patty. Patty werd vermoord door een moslimextremist omdat hij zijn leerlingen een cartoon van de profeet Mohammed had getoond.

De roep om boycot Franse producten groeit

In vele landen wordt ook opgeroepen tot een boycot van Franse producten. In de Jordaanse hoofdstad Amman werden de Franse producten uit de winkelrekken gehaald . Hetzelfde gebeurde ook al in Qatar, de Palestijnse gebieden en Koeweit (waar bijvoorbeeld La Vache Qui Rit en Babybel niet meer te koop worden aangeboden).

Ook staatshoofden als president Erdogan hebben al opgeroepen tot een boycot van alle Franse producten. De Turkse Jeugd Stichting (TÜGVA), een organisatie die nauw aanleunt bij de regering, heeft al een officiële lijst van te bannen merken opgesteld, waaronder Carrefour, Renault, Danone, Axa, Total, Chanel en Cartier.

Lees ook:  De islam wacht zijn kansen af en zal dan toeslaan in een schokkende burgeroorlog zal zeer bloedig zijn

Turkije is een bondgenoot van Frankrijk in de NAVO en is officieel ook nog steeds kandidaat-lid van de EU.

De regeringsleiders van Duitsland, Italië, Nederland, Oostenrijk en Griekenland hebben al hun steun voor Macron uitgesproken.

macron

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenDuizenden verzamelen zich in Bangladesh om tegen Macron-opmerkingen in Cartoon te protesteren

DHAKA (Reuters) – Duizenden moslims gingen dinsdag de straten van de hoofdstad van Bangladesh op om te protesteren tegen de opmerkingen van de Franse president Emmanuel Macron in een ruzie over cartoons van de profeet Mohammed.

Het geschil vindt zijn oorsprong in een mesaanval buiten een Franse school op 16 oktober, waarbij een man van Tsjetsjeense afkomst Samuel Paty onthoofde, een leraar die de leerlingen de cartoons had laten zien in een les over vrijheid van meningsuiting.

Frankrijk heeft de vertoning van de cartoons toegestaan, die door moslims als godslasterlijk worden beschouwd.

Macron bracht hulde aan Paty en beschreef hem als een “stille held” die zich toelegde op het bijbrengen van de democratische waarden van de Franse Republiek bij zijn leerlingen.

Demonstranten in Dhaka ontvouwden borden met karikaturen van Macron en riepen leuzen, eisten een onvoorwaardelijke verontschuldiging en de afzetting van de Franse ambassadeur.

Lees ook:  Na de aanslag van Nice: woorden of daden?

Velen droegen borden met berichten als “Stop islamofobie”, “Boycot Frankrijk” en “Leg de Franse ambassade in Dhaka beleg” terwijl ze naar de Franse ambassade marcheerden voordat de politie hen tegenhield.

“Moslims zullen dit niet voor niets laten gaan”, zei Atiqur Rahman, een woordvoerder van de islamitische Andolan Bangladesh, een rechtse groep.

“Hij (Macron) heeft mentale behandeling nodig. Hij heeft zichzelf niet alleen tot vijand van de islam gemaakt, maar ook van alle vredelievende mensen”, zei hij, terwijl hij opriep tot een boycot van Franse producten.

Frankrijk heeft zijn burgers die in landen met een moslimmeerderheid wonen of reizen, dinsdag gewaarschuwd om extra veiligheidsmaatregelen te nemen toen de woede over de cartoons steeg.

Na de onthoofding verklaarde Macron de oorlog aan het “islamitische separatisme”, dat volgens hem enkele moslimgemeenschappen in Frankrijk overneemt.

Maar de oproep van Macron heeft moslims in veel landen boos gemaakt en tot protesten en oproepen tot boycots van Franse goederen geleid.

Het Pakistaanse parlement heeft maandag een resolutie aangenomen waarin er bij de regering op wordt aangedrongen haar gezant uit Parijs terug te roepen, uren nadat premier Imran Khan hem bij Macron had uitgescheiden wegens “het aanvallen van de islam”.Comments

comments