Uit wereldwijd onderzoek blijkt dat de reactie van Covid wijdverbreid is

Uit wereldwijd onderzoek blijkt dat de reactie van Covid wijdverbreid is

27 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

Mensen in de meeste van 25 landen denken dat regeringen niet goed of snel hebben gehandeld

Mensen in de meeste van 25 landen over de hele wereld denken dat regeringen en leiders niet goed of niet snel genoeg hebben gereageerd op de coronaviruscrisis, blijkt uit een nieuw wereldwijd onderzoek.

YouGovs globalisme-onderzoek onder ongeveer 26.000 mensen in landen van Australië tot Zweden, ontworpen in samenwerking met de Guardian en uitgevoerd door het YouGov-Cambridge Globalism Project tussen juli en augustus, voordat de tweede golf toesloeg in Europa en elders, toonde opvallende verschillen in goedkeuring voor regeringen ‘aanpak van de pandemie, die bijna 1,1 miljoen mensen heeft gedood.

Een record van vier op de vijf respondenten in Denemarken, dat al heel vroeg in maart op slot ging toen de eerste golf toesloeg en erin slaagde om het aantal Covid-doden te beperken tot 119 per miljoen inwoners, vond dat hun regering het heel of redelijk goed had gedaan.

Australië en Griekenland, met een dodental per miljoen van slechts 35 en 51, noteerden ook goedkeuringsniveaus van meer dan 70%, terwijl 67% van de respondenten in Duitsland – met een sterftecijfer dat gelijk is aan dat in Denemarken – zei dat ze dachten dat de regering van Angela Merkel de crisis heel of redelijk goed.

Aan de andere kant van de schaal dacht slechts 34% van de ondervraagden in de VS, 36% in Spanje, 37% in Frankrijk en 39% in het VK en Brazilië dat hun regeringen goed hadden gepresteerd. Het dodental in deze landen behoort tot de hoogste ter wereld: 686 per miljoen in de VS, 735 in Spanje, 521 in Frankrijk, 649 in het VK en 730 in Brazilië.

Lees ook:  Rusland zou het Amerikaanse rijk nooit in diskrediet kunnen brengen zoals Trump dat heeft gedaan

Er waren echter aanzienlijke anomalieën. Maar liefst 58% van de respondenten in Italië en 54% in Zweden – die beide ook te kampen hadden met zeer hoge sterftecijfers, van 676 en 586 per miljoen – waren er niettemin van overtuigd dat hun regeringen de pandemie zeer of redelijk goed hadden aangepakt.

Volgens analisten kan dat in Italië gedeeltelijk worden verklaard door de opmerkelijke persoonlijke populariteit van Giuseppe Conte, van wie uit peilingen blijkt dat hij de meest vertrouwde Italiaanse politicus in jaren is: 61% van de respondenten was het eens met de Covid-prestatie van de premier.

In Zweden suggereert afzonderlijke YouGov-peiling dat 65% van de mensen een positieve mening heeft over de belangrijkste epidemioloog, Anders Tegnell, de architect van de lichte, anti-lockdown-strategie van het land, terwijl 69% zei dat ze zeer of redelijk vertrouwen hadden in de nationale gezondheidsdienst.

Opvallend is dat de laagste goedkeuringsclassificatie van de overheid was in Japan, dat een van ‘s werelds laagste sterftecijfers voor coronavirus heeft – slechts 13 doden per miljoen inwoners. Slechts 21% van de Japanse respondenten zei dat ze vonden dat hun regering de crisis heel of redelijk goed had aangepakt

Waarnemers suggereren dat dit een weerspiegeling kan zijn van ontevredenheid over de vroege reactie van de regering (velen vonden het terughoudend om actie te ondernemen zolang de Olympische Zomerspelen theoretisch nog mogelijk waren), gecombineerd met de populaire overtuiging dat het succes van Japan bij het vermijden van massa-infecties en een hoog sterftecijfer kan meer te danken zijn aan het gezonde verstand en de naleving van gewone mensen dan aan overheidsrichtlijnen.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Een Italiaanse arts is zeer kritisch op Ruttes besluit om scholen open te houden: ‘Jullie hebben over een week 4.000 besmettingen’

De record lage goedkeuringsscore van de Japanse regering lijkt in ieder geval niet te weerspiegelen wat Christian Drosten, de belangrijkste viroloog van het Charité-ziekenhuis in Berlijn en een van de leidende experts van Duitsland op het gebied van de pandemie, de ‘preventieparadox’ heeft genoemd: als uw strategie werkt , denken mensen dat het waarschijnlijk niet nodig was.

Ondanks strikte lockdowns in veel landen dit voorjaar, vond alleen in Zuid-Afrika en Griekenland meer dan 50% van de vrijheden buitensporig beknot, en nergens was er een meerderheid met de mening dat de regering te veel gewicht hechtte aan het beteugelen van de verspreiding van de virus in plaats van het normale leven te laten doorgaan.

De meerderheid van de ondervraagden vond de Chinese regering te traag om op te treden, en burgers van 16 van de 25 landen – waaronder Spanje, Groot-Brittannië, Frankrijk, Brazilië, Zweden, Italië, Australië, de VS en Japan – dachten dat de verspreiding van het virus in hun landen hadden voorkomen kunnen worden als hun eigen regering anders had gereageerd.

Uit het onderzoek bleek over het algemeen sterke steun voor het dragen van gezichtsmaskers in besloten openbare ruimtes zoals winkels, luchthavens, in het openbaar vervoer en in medische faciliteiten – een van de meer omstreden maatregelen die door veel regeringen zijn opgelegd of sterk worden geadviseerd naarmate de pandemie voortschrijdt.

Scepsis – soms virulent – blijft echter bestaan, ondanks studies die aantonen dat drielagige stoffen maskers ongeveer 60% van de druppels die het virus kunnen bevatten uit de lucht filteren terwijl de drager ademt, en medische maskers meer dan 85%.

Respondenten in Zweden, waar maskers nog steeds niet worden geadviseerd door de nationale gezondheidsdienst (“We geven de voorkeur aan halfvolle bussen dan volle bussen met gezichtsmaskers”, heeft Tegnell gezegd), en Denemarken, waar maskers alleen verplicht zijn in het openbaar vervoer, als ze staan in bars en restaurants en in zorgsituaties waren het meest twijfelachtig.

Lees ook:  485 miljard euro uit de EU-begroting voor zogenaamde klimaatbescherming

Veertig procent van de Zweden dacht dat maskers helemaal niet of niet erg effectief waren in winkels, net als 27% van de Denen. Slechts 35% van de Zweden en 45% van de Denen vond dat gezichtsbedekking wettelijk verplicht zou moeten zijn in winkels, vergeleken met veel hogere aantallen elders: 90% in Brazilië en Spanje, 87% in Italië, 86% in Frankrijk en 76% in het VK .

Meer dan 65% van de Zweden en 62% van de Denen, samen met 63% van de Duitsers en 55% van de Britse respondenten, zei dat het dragen van een gezichtsmasker op straat niet effectief zou zijn om de verspreiding van het virus onder controle te houden, terwijl steun voor het maken van maskers verplicht op straat bereikte in die landen nauwelijks dubbele cijfers.

Daarentegen zeiden mensen in landen waar de pandemie tijdens de eerste golf hard toesloeg en waar maskers in veel omgevingen al verplicht zijn, het gebruik van gezichtsmaskers op openbare plaatsen veel eerder of redelijk effectief was.

In Spanje, Brazilië, Italië en Mexico zei een overweldigende meerderheid van de respondenten dat maskers kunnen helpen de verspreiding van het virus in alle openbare ruimtes binnenshuis te stoppen, terwijl 65% van de Spanjaarden zei dat ze voorstander waren van maskers die verplicht zijn op straat – omdat ze al buitenshuis zijn. en afgesloten ruimtes in het hele land.Comments

comments