Wat staat er op het spel voor Donald Trump? Het zijn zeker niet alleen de verkiezingen

Wat staat er op het spel voor Donald Trump? Het zijn zeker niet alleen de verkiezingen

27 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

De ‘briljante’ zakenman moet binnen vier jaar meer dan $ 400 miljoen terugbetalen. De stemming van volgende week zou kunnen bepalen of hij dat kan.

Een keer failliet gaan is jammer. Twee keer failliet gaan lijkt op onzorgvuldigheid. Maar uw bedrijven zes keer failliet laten gaan , zoals Donald Trump heeft gedaan, maakt van u een briljante zakenman.

Dat is in ieder geval volgens de Amerikaanse president. Trump, die zichzelf een “koning van de schulden” noemt, is trots op zijn vele zakelijke faillissementen en pocht vaak over hoe hij “op briljante wijze ” de faillissementswetten van zijn bedrijven heeft uitgebuit om aan de financiële verplichtingen van zijn bedrijven te komen. Trump is er keer op keer in geslaagd anderen – werknemers , investeerders en banken – te laten betalen voor zijn mislukkingen. Trump, die nooit persoonlijk bankroet heeft verklaard, is in staat geweest om zijn eigen bezittingen te beschermen en door te gaan naar het volgende fiasco.

Maar is het geluk van Teflon Don eindelijk op? Met slechts enkele dagen te gaan tot de Amerikaanse verkiezingen wordt Trump geconfronteerd met een mogelijk verlammende combinatie van financiële stressoren. Zijn zakenimperium is hard getroffen door de pandemie; Volgens een recent rapport van de Washington Post zijn de golfclubs en hotels van Trump praktisch leeg. Ze deden het niet zo goed vóór de pandemie: het onderzoek van de New York Times naar de belastingen van Trump vorige maand ontdekte dat zijn bedrijven in een duizelingwekkend tempo geld verloren. (Serieus, wat voor genie investeert zwaar in een uitstervende sport zoals golf?)

Dan is er het feit dat Trump midden in een geschil zit met de Internal Revenue Service (IRS) over een belastingteruggave van $ 72,9 miljoen die hij in 2010 claimde; als de IRS tegen hem beslist, is hij mogelijk meer dan $ 100 miljoen verschuldigd . Bovendien heeft Trump minstens $ 400 miljoen aan leningen met aflossingen in de komende vier jaar. Dat aantal kan zelfs optimistisch zijn: Forbes schat dat hij meer dan $ 1 miljard verschuldigd is .

Lees ook:  Orkaan Dorian: klimaatcrises en klassenmaatschappij

Kan Trump het zich veroorloven om al zijn leningen te betalen? Absoluut, zegt hij. In een “gemeentehuis” -vergadering eerder deze maand beweerde Trump dat zijn zakelijke leningen een “klein percentage van zijn nettowaarde” uitmaken . Natuurlijk moet alles wat uit de mond van die man komt, met meerdere hopen zout worden ingenomen. Het feit is dat de financiën van Trump een raadsel zijn verpakt in een mysterie dat verborgen ligt in een enorm aantal raadselachtige shell-bedrijven en offshore- bankrekeningen. Niemand weet precies hoeveel geld de president heeft. Hoewel we weten dat hij aanzienlijke bedragen verschuldigd is aan Deutsche Bank ( minstens $ 320 miljoen ) en een vastgoedbeleggingsfonds genaamd Ladder Capital (minstens $ 113 miljoen), is het niet duidelijk aan wie hij nog meer geld schuldig is.

Er is veel gezegd over hoe, als Trump een tweede termijn wint, zijn schulden een enorm belangenconflict vertegenwoordigen . We weten echter allemaal dat Trump geen last heeft van ethiek. Als hij nog vier jaar krijgt, stelt men zich voor dat hij zijn leningen gemakkelijk kan afbetalen. Maar wat als hij verliest? Zullen banken zo graag willen heronderhandelen over de voorwaarden van hun overeenkomsten met hem? Een van de redenen waarom Trump naar boven toe heeft gefaald, is de waarde van zijn merk. Gebouwen met zijn naam erop werden vroeger tegen een premie verkocht; een financiële samenvatting die Trump in 2015 publiceerde, waardeerde zijn “vastgoedlicentieovereenkomst, merk- en merkontwikkelingen” op $ 3,3 miljard. In de afgelopen jaren heeft het merk van Trump echter een schop gekregen. Zijn naam is namelijk van een aantal gebouwen ontdaan omdathet is eerder een verplichting dan een actief geworden.

Als Trump de verkiezingen verliest, is er een mogelijkheid dat hij alles verliest. Hij zou met tal van juridische problemen kunnen worden geconfronteerd. Er is een niet onbelangrijke kans dat hij in de gevangenis belandt . (Joe Biden heeft beloofd dat, als hij president wordt, hij Trump geen gratie zal verlenen als hij voor enige misdaad wordt veroordeeld.) Als Trump erin slaagt de gevangenis te ontwijken, kan hij misschien niet aan zijn schulden ontsnappen. Misschien is de mal eindelijk op. Natuurlijk weet niemand hoeveel geld Trump heeft, maar het is duidelijk dat dit een verkiezing is die hij niet kan verliezen.Lees ook:  Het exportverbod van zeldzame aardmineralen in China zal de telecomsector en alle "groene" stroom, inclusief zonne- en windturbines, doen instorten

Comments

comments