Zijn 50 Cent, Ice Cube en jonge zwarte mannen de supporters die de terugkeer van Trump naar het Witte Huis mogelijk zullen maken? Niet echt!

Zijn 50 Cent, Ice Cube en jonge zwarte mannen de supporters die de terugkeer van Trump naar het Witte Huis mogelijk zullen maken? Niet echt!

27 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

Te oordelen naar de korte, maar woedende vlaag van recent nieuws en berichten op sociale media over de presidentiële campagne van 2020 , kan het lot van de verkiezingen heel goed worden bepaald door een tot nu toe niet ontdekte golf van steun voor president Donald Trump door jonge zwarte mannen.

In de laatste dagen van de campagne trokken een paar hiphopartiesten – 50 Cent en  Ice Cube – brede politieke aandacht door hun steun te betuigen aan Trump of, in ieder geval, de bereidheid om in een tweede termijn met hem samen te werken.

No Title

👀Yeah, i don’t want to be 20cent. 62% is a very, very,bad idea. 😟i don’t like it ! #abcforlife nov 18 #starzgettheapp pic.twitter.com/y9TsSs0o6Q

De in 50 cent geboren Curtis James Jackson III steunde de herverkiezing van Trump in een Twitter-bericht en zei dat hij vreesde dat de democratische presidentskandidaat Joe Biden zijn belastingen zou verhogen. ‘Ja, ik wil geen twintig cent zijn’, schreef hij, en merkte op dat hogere belastingen voor de rijken ‘een heel, heel slecht idee is. Ik vind het niet leuk. “

Ice Cube – geboren O’Shea Jackson – van zijn kant onderschreef Trump niet bepaald. Hij erkende in interviews dat hij met Trump-campagnebeambten had gesproken over hun interesse in zijn contract met Black America . Ice Cube onthulde zijn 13-puntencontract in juli als reactie op de publieke protesten na de moord op George Floyd, en beschreef het als “een blauwdruk om raciale economische rechtvaardigheid te bereiken” met voorstellen voor financiële, politie-, strafrechtelijke en onderwijshervormingen.

Door een gesprek te voeren met de campagne over zijn voorstellen, bood Ice Cube de opening voor een adviseur van de herverkiezingscampagne van de president om te tweeten dat de rapper aan boord was met Team Trump, waardoor de realiteit van de situatie overdreven werd.

Als een geleerde die het snijvlak van ras, openbaar beleid, verkiezingen, media en populaire cultuur bestudeert , weet ik meer dan genoeg over dit onderwerp om met gezag te zeggen dat 50 Cent en Ice Cube noch het wijdverbreide zwarte politieke denken vertegenwoordigen, noch een verborgen zak van pro -Trump-activisme onder zwarte mannen.

In tegendeel. Ze zijn uitschieters binnen de grotere zwarte stemgemeenschap – waartoe ook jonge zwarte mannen behoren – en het is onwaarschijnlijk dat ze een aanzienlijk aantal zwarte kiezers zullen wegleiden van de democratische kandidaat bij de verkiezingen van 3 november.

No Title

Shoutout to @icecube for his willingness to step up and work with @realDonaldTrump Administration to help develop the #PlatinumPlan ICYMI: https://t.co/V0qOAp0lwRLeaders gonna lead, haters gonna hate. Thank you for leading! ✊🏾

Kleine Trump-steun

In een onderzoek  dat eerder deze zomer werd uitgevoerd met collega’s van het Center for Congressional and Presidential Studies en School of Communications van de American University, ontdekten we dat Trump buitengewoon impopulair is onder zwarte Amerikanen .

Zo zei van alle 1.215 zwarte Amerikaanse respondenten die begin juli in zes belangrijke swing-states (Wisconsin, Michigan, Pennsylvania, North Carolina, Georgia en Florida) werden ondervraagd, slechts 7% van plan te zijn op Trump te stemmen en 66% zei dat ze was van plan om op Biden te stemmen.

Onder alleen zwarte mannen zei 10% dat ze de voorkeur gaven aan Trump , een cijfer dat slechts iets hoger is dan de algemene steun onder zwarte Amerikanen, maar veel kleiner dan de 60% van de zwarte mannen die zei dat ze de voorkeur gaven aan Biden. Bijna een derde, 29%, van de zwarte mannen zei dat ze op iemand anders zouden stemmen of niet wisten wie ze zouden steunen.

Lees ook:  VS-Iran confrontatie is een valse vlag aanval weg van wereldwijde calamiteiten

Onze bevindingen zijn consistent met historische zwarte stempatronen. Inderdaad, sinds de burgerrechtenbeweging van de late jaren zestig hebben Republikeinse presidentskandidaten niet meer dan 13% van de Afro-Amerikaanse stemmen binnengehaald .

Volgens cijfers verzameld en geanalyseerd door het Pew Research Center , verzamelde Trump in 2016 8% van de stemmen van Black Americans, wat iets beter was dan de 6% die in 2012 naar GOP-genomineerde Mitt Romney ging .

De zwarte steun voor de democratische kandidaat Barack Obama was natuurlijk niet in de hitlijsten. Hij had een voorsprong van 91 punten in 2008 en een voorsprong van 87 punten in 2012 .

Meer eigentijdse peilingen suggereren dat de steun van Trump onder zwarte Amerikanen in overeenstemming zal zijn met historische precedenten. Zoals een recent Gallup-rapport opmerkte, is het “hoogst onwaarschijnlijk” dat dit stempatroon door zwarte Amerikanen tijdens deze verkiezingen zal veranderen:

Uit de recente Wall Street Journal / NBC News-peiling van 13-16 september bleek dat Biden de leider van Trump onder de zwarte kiezers met 90% tot 5% was. Gallups verzamelde gegevens uit peilingen uitgevoerd op 30 juli-aug. 12 en 31 aug.-Sept. 13 tonen de goedkeuring van Trump – een ruwe surrogaat voor de waarschijnlijkheid om op Trump te stemmen – op 11% onder zwarte Amerikanen, met afkeuring op 87%.

En volgens een nieuwe CBS-BET-peiling die op 25 oktober werd gepubliceerd , zegt slechts 8% van de waarschijnlijke zwarte kiezers dat ze op Trump zullen stemmen. Maar volgens het CBS News-rapport over de peiling, “zegt de helft van de zwarte senioren dat ze Biden steunen, vooral omdat ze hem aardig vinden, maar dat (steun) daalt tot 28% onder Black Biden-kiezers onder de 30.”

In plaats van een massale ommekeer van kiezerssteun aan Trump of de GOP na 50 Cent en Ice Cube, suggereert ons onderzoek dat veel jongere Afro-Amerikanen – met zwarte mannen van duizend jaar oud voorop – zo gedesillusioneerd zijn door de politiek dat ze ervoor kunnen kiezen om niet deel te nemen. bij de verkiezingen.

Wat is het punt?

Veel zwarte Amerikanen die voor het eerst stemmen of relatief nieuw zijn in het stemmen, vertelden ons in focusgroepen dat ze het nut niet inzien om te kiezen tussen het minste van twee kwaden.

In tegenstelling tot hun ouders en grootouders die rassenscheiding, de burgerrechtenbeweging en een radicale, raciale transformatie van de Amerikaanse samenleving hebben meegemaakt, vertelden jonge zwarte mensen die in de afgelopen 30 jaar volwassen zijn geworden in focusgroepen dat ze weinig tot niets hebben dat ze kunnen voorbeelden noemen van vooruitgang die rechtstreeks aan de politiek – of aan de stemming – kan worden toegeschreven.

Zeker, veel van wat ze tijdens hun leven hebben meegemaakt, waren de negatieve gevolgen van de politieke impasse in Washington , aanhoudende economische ongelijkheid , toenemende gezondheidsverschillen in hun gemeenschappen en het wegwerken van de schulden van studentenleningen die het opbouwen van rijkdom met de aankoop van een huis en het opzetten van spaargeld bijna onmogelijk. En misschien wel het meest dodelijk en dramatisch zijn de weer oplaaiende golven van racisme en politiegeweld tegen hen en hun dierbaren.

Diepe kennis, dagelijks. Meld u aan voor de nieuwsbrief van The Conversation .]

Geen wonder dat sommige zwarte mannen – vooral degenen die wanhopig politiek willen gaan om de omstandigheden voor zichzelf en hun gemeenschappen te verbeteren – alternatieven zoeken voor de status quo van de politiek. Het is in die kloof van wanhoop en ontgoocheling dat de Trump-campagne voet aan de grond lijkt te zoeken door te laten lijken dat jonge zwarte mannen in formatie vallen met haar campagne.

Niets is verder van de waarheid verwijderd. Of zoals de rappers graag zeggen: geloof de hype niet .

Dit verhaal is bijgewerkt om te corrigeren dat George Floyd werd vermoord terwijl hij in politiehechtenis zat.

Lees ook:  BESTE ‘KONING’ WILLEM ALEXANDER… Ik werd kots en kots ziek van uw troonrede !!!!

Comments

comments