Als Trump verliest, zal hij een meedogenloze lamme eend zijn

Als Trump verliest, zal hij een meedogenloze lamme eend zijn

28 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

Trump regeert volgens zijn ego, en een overwinning van Biden zou zijn resterende maanden in het ambt wreder dan ooit kunnen maken.

Donald Trump zit niet alleen in de hoofden van zijn Trumpster-basis; hij is lang een verterende obsessie geweest onder degenen die hunkeren naar zijn nederlaag in november. Met nauwelijks meer dan een week te gaan voor de verkiezing van ons leven, hebben degenen die nagelbijten als reactie op angstgevoelens de onze ondertussen tot het allerhoogste geknaagd. En velen hebben andere manieren gevonden om hun vrees te beheersen (of verkeerd te beheren) door middel van dwangmatige rituelen, die de angst van het moment alleen maar versterken, waaronder het non-stop volgen van peilingen, eindeloze ‘wat als’ doemscenario-gesprekken met vrienden en herhaalde koelkast-invallen .

Als een van die doemdagtypen, wil ik in het kort enkele van de alledaagse dystopische mogelijkheden voor november voorstellen. Trump krijgt de meerderheid van de uitgebrachte persoonlijk op 3 november een Pew Research Center stemmen enquête bleek dat 60 procent van degenen die de president van plan om op die manier op de verkiezingsdag in vergelijking met 23 procent van Biden supporters stemmen; en een peiling van Washington Post / University of Marylandevenzo onthulde een aanzienlijk verschil tussen Republikeinen en Democraten, hoewel niet zo groot. Hij verliest echter handig nadat alle mail-in en afwezige stembiljetten zijn geteld. Zodra elk stembiljet eindelijk in de tabel is opgesteld, zegeviert Biden in de populaire stemming en behaalt hij een overwinning in het kiescollege. De president, die echter zijn gelovigen heeft overtuigd dat stemmen per post zal resulteren in fraude op industriële schaal (tenzij hij wint natuurlijk), verkondigt dat hij – en “het Amerikaanse volk” – door het establishment zijn beroofd. Op het juiste moment gaan woedende Trumpsters, sommigen van hen gewapend, de straat op. Chaos, zelfs geweld, ontstaat. Het leger van advocaten van de president dient krampachtig in bij de rechtbank waarin de verkiezingsresultaten worden betwist en wacht koortsachtig op een toekomstige beslissing van het Hooggerechtshof,

Of het aantal stemmen laat zien dat Trump niet zegevierde in cruciale staten, maar in staatswetgeving met Republikeinse meerderheden, benoemen lokale GOP-leiders hoe dan ook kiezers van hun partij, de populaire wil trotserend zonder artikel II, sectie I , van de grondwet te schenden, dat zo’n list niet zonder meer verbiedt. Dat was een mogelijkheid die Barton Gellman onderzocht in zijn bombshell Atlantic- stuk over de gokken die Trump kon gebruiken om de overwinning (van een soort) uit de kaken van een Biden-overwinning te halen. Dan zijn er de verschillende kwispelende complotten, waaronder een wanhopige Trump die probeert een pre-verkiezingsrally-rond-de-vlag-effect te genereren door een oorlog met Iran te beginnen – precies wat hij in 2011 voorspelde Barack Obama zou doen om zijn kansen op herverkiezing te vergroten.

En dat is natuurlijk slechts een deel van een lange lijst van nachtmerrieachtige mogelijkheden. Wat je meest gevreesde uitkomst ook is, er lang over blijven stilstaan, zorgt niet voor geluk of zelfs maar voor kortstondige verlichting. Uiteindelijk heb je er geen controle over. Bovendien weet niemand wat er zal gebeuren, en sommige prominente experts hebben dergelijke apocalyptische waarzeggerij afgewezen met de verzekering dat het systeem zal werken zoals het hoort en Trumpiaans misdrijf zal voorkomen. Hier is de hoop.

Laten we in de tussentijd samenvatten wat tegenwoordig voor optimisme doorgaat. Stel je voor dat geen van de alarmerende ontknoping werkelijkheid wordt. Biden wint de populaire stemming en het Electoral College. De leiders van de GOP ontdekken dat ze in feite ruggengraten hebben (of op zijn minst het instinct om politiek te overleven) en weigeren Trumps tirades over manipulatie te herhalen. De president woedt, maar gaat dan onrustig de nacht in.

De meeste van mijn vrienden aan de linkerkant gaan ervan uit dat er dan een nieuwe dageraad zou komen. In sommige opzichten zal dat inderdaad gebeuren. Biden zal geen seriële leugenaar zijn. Dat is geen kleinigheid. Halverwege dit jaar had Trump meer dan 20.000 keer valse of misleidende uitspraken gedaan sinds hij president werd. Evenmin zullen we een president hebben die knipoogt en knikt naar extreemrechtse groeperingen of racistische ‘ milities ‘, noch iemand die een gouverneur beschiet – in plaats van shock en solidariteit te betuigen – kort nadat de FBI een complot van rechtsextremisten verijdelt om haar te ontvoeren. voor het nemen van maatregelen om het coronavirus te onderdrukken. We zullen geen president hebben die herhaaldelijkgeeft aan dat hij in functie zal blijven, zelfs als hij de verkiezingen verliest. We zullen geen president hebben die zichzelf er niet toe kan brengen een beroep te doen op Amerikanen om hun patriottisme te tonen door simpelweg maskers op te zetten om anderen (en zichzelf) te beschermen tegen Covid-19. En we zullen geen president hebben die het medeleven mist om zijn verdriet te uiten over de 225.000 Amerikanen (en de opkomst) die zijn gedood door die ziekte, of genoeg respect voor de wetenschap en professionele expertise, om maar te zwijgen van nederigheid, om niet te verklaren , zoals zijn eigen experts kronkelen, dat warm weer het virus op wonderbaarlijke wijze zal laten verdwijnen of dat injecties met ontsmettingsmiddel het zullen vernietigen.

En dit zullen natuurlijk geen kleine overwinningen zijn. Toch zal de komst van Joe Biden in het Oval Office niets veranderen aan één megafeit: Donald Trump zal hem een ​​monsterlijke economische puinhoop bezorgen. Erger nog, in de bijna drie maanden tussen 3 november en 20 januari kun je er zeker van zijn dat hij zich zal inzetten om het nog groter te maken.

De motivatie? Puur ondanks dat hij in de positie is gebracht – we weten dat hij nooit enige verantwoordelijkheid voor zijn nederlaag zal aanvaarden – onder ogen te zien wat voor hem ondraaglijker is dan de dood zelf: verliezen. De gigantische uitdaging om de economie weer op de rails te krijgen en tegelijkertijd de pandemie te bestrijden, zou al moeilijk genoeg zijn voor elke nieuwe president zonder dat de lamme opperbevelhebber en senaatsrepublikeinen zijn inspanningen saboteren voordat hij zelfs maar begint. De lange periode tussen de verkiezingsdag en de inauguratiedag zal Donald Trump ruimschoots de tijd geven om wraak te nemen op een volk dat naar zijn mening de beste president ooit zal hebben verlaten.

Meer over de wraak van Trump, maar laten we eerst de balans opmaken van wat Biden te wachten staat als hij in november wint.

ONZE DOOR COVID VERWOESTE ECONOMIE

Om te zeggen dat we in sommige opzichten de grootste economische ramp meemaken sinds de Grote Depressie van de jaren dertig is allesbehalve overdrijving. De statistieken maken dat duidelijk. De economie was in het tweede kwartaal van dit pandemiejaar met maar liefst 31,4 procent op jaarbasis gekrompen . Tijdens de Grote Recessie van 2007-2009 bedroeg de werkloosheid op zijn hoogtepunt 10 procent . Het hoogtepunt van dit jaar, in april, was 14,7 procent . In de lente zijn 40 miljoen banen verdwenen, waardoor alle winsten die tijdens de twee pre-pandemische jaren waren behaald, verloren zijn gegaan.

Er zijn echter enkele relatief recente tekenen van herstel. Het half augustus gepubliceerde onderzoek van de Philadelphia Federal Reserve Bank onder economische voorspellers leverde een schatting op van een expansie van 19,1 procent voor het derde kwartaal van 2020. Maar dat optimisme kwam in de nasleep van het feit dat het Congres de Coronavirus Aid, Relief and Economic Security had goedgekeurd. (CARES) Act van 27 maart, die ongeveer $ 2,2 biljoen in de economie pompt. De vertraging van de banengroei tussen juli en september suggereert dat de heilzame effecten ervan afnemen. Zelfs met die opleving blijft de economie er veel slechter aan toe dan voordat het virus door het landschap begon te ravotten.

Hoewel ze nuttig zijn, verhullen geaggregeerde cijfers grote variaties in de manier waarop de pijn veroorzaakt door een Covid-19-economie in verschillende delen van de Amerikaanse samenleving is gevoeld. Nee, we zijn niet allemaal in hetzelfde schuitje , als je met ‘samen’ iets bedoelt dat in de verte lijkt op gelijkgestemd leed. Een publicatie van het Bureau of Labor Statistics (BLS) onthult bijvoorbeeld dat het landelijke werkloosheidspercentage van 7,9 procent in september sommige groepen veel harder trof dan andere.

Het werkloosheidspercentage voor blanken daalde tot 7 procent, maar voor Latino’s was het 10,3 procent, voor Afro-Amerikanen 12,1 procent. Bovendien zijn hooggeschoolde arbeiders met hoge lonen veel lichter afgestapt dan degenen wier werk niet vanuit huis kan worden gedaan, inclusief restaurants en koks; bouwvakkers; vleesverpakkers; schoonmaaksters; landarbeiders; metro-, bus- en taxichauffeurs; eerstehulpverleners; en onder anderen winkel- en hotelpersoneel. Voor werknemers zoals zij waren essentiële voorzorgsmaatregelen op het gebied van de volksgezondheid, of het nu gaat om “sociale afstand nemen” of decreten om thuis te blijven, niet alleen een ongemak. Ze zijn economisch verwoestend gebleken . Dit zijn de Amerikanen die het hardst worstelen om eten te kopen en de huur te betalen.

Meer dan 25 miljoen van hen vallen in de laagste 20 procent van de inkomensschaal en hebben – geen verrassing – op zijn best het meest magere spaargeld. Volgens berekeningen van de Fed heeft van de onderste 25 procent van de Amerikanen slechts 11 procent wat ze nodig hebben voor ten minste zes maanden basisuitgaven en minder dan 17 procent voor ten minste drie. Ja, een werkloosheidsverzekering helpt, maar afhankelijk van de staat dekt deze slechts 30 tot 50 procent van het verloren loon. Bovendien is het niet duidelijk wanneer en of dergelijke werknemers opnieuw zullen worden aangenomen of nieuwe banen zullen vinden die minstens zo veel betalen. De gegevens over langdurige werkloosheid zijn niet bemoedigend. De BLS rapporteert dat in september 2,4 miljoen werknemers 27 weken of langer werkloos waren, en nog eens 4,9 miljoen gedurende 15 tot 27 weken.

Deze verschillen en de stappen die de Fed heeft genomen, waaronder het laag houden van de rentetarieven en het kopen van schatkistpapier, door hypotheek gedekte effecten en bedrijfsobligaties, helpen verklaren waarom hoge aandelenkoersen en enorm economisch lijden naast elkaar bestaan, hoe ongerijmd ook, tijdens de pandemie. Het probleem met bullmarkten is echter dat ze geen directe winst opleveren voor het deel van de Amerikaanse samenleving dat het meest is gekwetst.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Coronacrisis: De gestolen jeugd

Bijna de helft van de Amerikaanse huishoudens bezit geen voorraad helemaal niet, volgens de Federal Reserve Bank, zelfs als u pensioen en 401 (k) plannen of Individual Retirement tellen Accounts-en voor Black en Latino families, de cijfers zijn 69 procent en 72 procent, respectievelijk. Bovendien bezit de rijkste 10 procent van de huishoudens 84 procent van alle aandelen.

Trump strijkt glad als de aandelenmarkt stijgt, zoals hij deed op 10 april , toen 16 miljoen Amerikanen net werkloosheid hadden aangevraagd. Tweets die ‘de grootste stijging van de aandelenmarkt sinds 1974’ uitbazuinen, waren een koude troost voor Amerikanen die niet langer op salaris konden rekenen.

DE TEKENEN VAN LIJDEN

Zelfs zulke cijfers onthullen niet volledig de manieren waarop langdurige werkloosheid levens op zijn kop heeft gezet. Om daar een glimp van op te vangen, moet u eens bedenken hoe arbeiders met een laag inkomen, die kampen met langdurige werkloosheid, moeite hebben gehad om te betalen voor twee basisbehoeften: huisvesting en voedsel.

Reuters meldde eind juli dat Amerikanen al $ 21,5 miljard aan achterstallige huur verschuldigd waren. Erger nog, 17,3 miljoen van de 44 miljoen huurdershuishoudens van het land konden de huisbaas niet betalen en kregen te maken met mogelijke uitzetting. Een vijfde van alle huurders had die maand slechts gedeeltelijke betalingen gedaan of niets betaald. Nogmaals, het is niet verrassend dat sommigen meer problemen hadden dan anderen. In september had 12 procent van de blanken een achterstallige huur, vergeleken met 25 procent van de Afro-Amerikanen, 24 procent van de Aziaten en 22 procent van de Latino’s. Uit een enquête van het May Census Bureau bleek dat bijna 45 procent van de Afro-Amerikanen en Latino’s, maar ‘slechts’ 20 procent van de blanken, weinig of geen vertrouwen had in hun vermogen om hun huur in juni te betalen. (Huishoudens met kinderen bevonden zich in eennog grotere binding .)

De huurcrisis varieerde ook afhankelijk van de opleiding van een werknemer, een betrouwbare voorspeller van het inkomen. Werknemers met middelbare schooldiploma’s verdienden slechts 60 procent zoveel als werknemers die van de universiteit waren afgestudeerd en slechts 50 procent van degenen met een masterdiploma. En hoe meer onderwijzers hadden, hoe kleiner de kans dat ze zouden worden ontslagen. Tussen februari en augustus verloor 2,5 procent van de werknemers met een universitaire opleiding zijn baan, vergeleken met bijna 11 procent van degenen die niet naar de universiteit waren gegaan.

Dat zijn dus de Amerikanen die het meeste risico lopen op uitzetting. Ja, de federale regering, staten en steden vaardigden huurmoratoria uit , maar de bescherming daarin varieerde aanzienlijk en tegen augustus waren ze geëindigd in 24 van de 43 staten die ze uitvaardigden; noch hebben ze huurders ontslagen van toekomstige verplichtingen om te betalen wat ze verschuldigd waren, soms met boetes. Bovendien hebben huisvesten in het hele land huisbazen er niet van weerhouden duizenden delinquente huurders voor de rechter te slepen en zelfs, afhankelijk van de staatswetten, te proberen hen uit te zetten. De rechtbanken zijn met dergelijke zaken verstopt . Uiteindelijk zouden miljoenen huurders te maken kunnen krijgen met wat een BBC-rapport een mogelijke ” lawine ” van uitzettingen noemde .

Huiseigenaren zijn ook niet veilig geweest. De CARES-wet bevatte wel bepalingen om sommigen van hen te beschermen, door mensen met door de federale overheid gedekte hypotheken de mogelijkheid te bieden van uitstel van betaling van zes maanden, mogelijke verlengingen daarvan met zes maanden en de mogelijkheid om daarna te onderhandelen over betaalbare betalingsplannen. In veel gevallen heeft dat “forbearance” -initiatief echter niet gewerkt zoals bedoeld. Huiseigenaren wisten er vaak niets van of waren zich er niet van bewust dat ze een formeel verzoek moesten indienen bij hun geldschieters om in aanmerking te komen, of kregen de ronde toen ze dit probeerden. Toch heeft de verdraagzaamheid van de hypotheek miljoenen geholpen, maar het loopt af in maart 2021 wanneer veel huiseigenaren nog steeds werkloos kunnen zijn of nieuwe banen hebben die niet zo goed betalen. Hoe wanhopig zulke mensen zullen zijn, hangt natuurlijk af van hoe sterk Covid-19 weer oplaait, welke toekomstige shutdowns het produceert en wanneer het echt zal verdwijnen.

Ondertussen, volgens de Mortgage Bankers Association, bedroeg het achterstandspercentage op woninghypotheken 8,22 procent aan het einde van het tweede kwartaal van 2020, het hoogste sinds 2014 . Ondertussen zijn tussen juni en juli het aantal achterstallige hypotheekbetalingen 90 dagen of meer met 20 procent gestegen tot een totaal ongezien sinds 2010 . Het is waar dat we nog niet op weg zijn naar wanbetalingen en gedwongen verkopen op de schaal van de Grote Recessie van 2007-2008, maar dat is een zeer hoge lat.

Wat honger betreft, meldt een enquête van het september Census Bureau dat 10,5 procent van de volwassenen, of 23 miljoen mensen, verklaarde dat leden van het huishouden niet genoeg te eten kregen. Dat is een scherpe stijging ten opzichte van de 3,7 procent in een onderzoek van het Department of Agriculture voor 2019. In juli, zo meldde The Wall Street Journal , zei 12 procent van de volwassenen dat hun families niet genoeg voedsel hadden (vergeleken met 10 procent in mei). Een vijfde van hen had niet het geld om hun kinderen voldoende te voeden, een stijging van drie procent ten opzichte van mei. Recente schattingen van voedselonzekerheid voor huishoudens met kinderen variëren van 27,5 procent tot 29,5 procent.

Ondertussen groeide het aantal inschrijvingen voor het aanvullende voedingsbijstandsprogramma (tot 2008 bekend als het voedselzegelprogramma) met 17 procent tussen februari en mei, waardoor de regering gedwongen werd haar financiering te verhogen . Voedselbanken, overweldigd door de vraag, pleiten voor geld en vrijwilligers. In augustus vormde zich een mijl lange rij auto’s buiten een voedselbank in Dallas , een van de vele van zulke aangrijpende scènes in steden in het hele land sinds de pandemie toesloeg.

WAT GEBEURT ER NA DE VERKIEZING?

Voor degenen die hun baan hebben verloren, verstrekte de CARES Act $ 600 per week als aanvulling op de werkloosheidsuitkeringen, evenals een eenmalige betaling van $ 1.250 per volwassene en $ 2.400 voor gehuwde paren. Dat stipendium eindigde echter op 31 juli toen de Republikeinse Senaat weigerde het te verlengen. In augustus gaf de president bij uitvoerend bevel de Federal Emergency Management Agency opdracht om in te grijpen met drie weken van $ 300 betalingen , die werden verlengd met nog eens drie. Dat was echter de helft van wat ze zouden hebben ontvangen als het CARES-supplement was verlengd en tegen oktober hadden de meeste staten de Trump-toewijzingen opgebruikt .

Tijdens de lopende congresonderhandelingen over het verlengen van aanvullende voordelen en andere hulp, nam Trump deel, om zich vervolgens terug te trekken. Uit een kiezersonderzoek van ABC News / IPSOS in september bleek dat slechts 35 procent van het publiek zijn aanpak van de pandemie goedkeurde, en Biden die in veel peilingen een voorsprong van dubbele cijfers had geopend , bood de president plotseling een versie van $ 1,8 biljoen aan van de CARES Act. , alleen om een ​​enorme terugslag van zijn eigen partij te krijgen.

En dat is waar we zijn terwijl de verkiezingen opdoemen. Als Trump verliest (en het verlies accepteert), zal hij Biden een economische ramp van de eerste orde bezorgen die hij oneindig veel erger heeft gemaakt door het dragen van maskers en sociale afstandelijkheid te kleineren, de eigen medische experts van zijn administratie te negeren en te ondermijnen, absurde neuzen te leuren en aan te bieden rooskleurige maar ongegronde prognosticaties. En verwacht tussen 3 november, de verkiezingsdag, en 20 januari, de inauguratiedag, – hoe moeilijk het ook is voor te stellen – een boze, wraakzuchtiger Trump.

Voorlopig, aangezien zijn vooruitzichten op de overwinning lijken te vervagen, heeft hij goede redenen om aan te dringen op extra hulp, of op zijn minst gezien te worden als begunstigde, maar hier is een garantie: als hij in november verliest, zal hij niet alleen klagen over verkiezingen. tuigage; hij zal ook alle interesse verliezen om meer hulp te bieden aan miljoenen Amerikanen op de rand van armoede en wanhoop. Wraakzuchtigheid, geen sympathie, zal zijn reactie zijn, zelfs tegen zijn basis, voor wie hij duidelijk een nauwelijks geheime minachting heeft . Accepteer dus ook deze garantie: tussen die twee data zal alles wat hij doet bedoeld zijn om de inkomende Biden-administratie te ondermijnen. Dat omvat ook werken om de klim zo steil mogelijk te maken voor de rivaal die hij wordt afgeschilderd als een semi-seniele incompetent. Hij wil maar één ding: zijn opvolger zien mislukken.

Zodra Trump formeel het presidentschap overdraagt ​​- in de veronderstelling dat hij al het mogelijke doet om machtsflop te behouden – zal hij elke maatregel die de nieuwe regering neemt om het virus dat hij hielp loslaten te bestrijden en degenen in nood te helpen als losbandigheid en als ‘socialisme’ uitbeelden. ”En de overheid overschrijdt de vrijheid. Laatste garantie: hij zal geen minuut verspillen om zijn sloopoperatie op gang te krijgen, terwijl “zijn” partij zich zal voordoen als het toonbeeld van financiële rechtschapenheid. Het maakt niet uit dat de Republikeinse regeringen de grootste begrotingstekorten in onze geschiedenis hebben opgelopen . Ook de GOP zal zich fel verzetten tegen de inspanningen van Biden om miljoenen worstelende Amerikanen te helpen.Lees ook:  Het vertrouwen van Europeanen in de VS als wereldleider stort in tijdens de pandemie

Comments

comments