De COVID-taskforce van Trump is woedend over het ‘We Ended COVID’-rapport van het Witte Huis van Trump

De COVID-taskforce van Trump is woedend over het ‘We Ended COVID’-rapport van het Witte Huis van Trump

28 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

“Er is geen wereld waarin iemand kan denken dat dit waar is.”

Gezondheidsfunctionarissen en wetenschappers die aan de coronavirusreactie van de Trump-regering werken, zeiden dinsdag persoonlijk beledigd te zijn door de aankondiging van het Witte Huis dat het met succes een einde heeft gemaakt aan de COVID-19-pandemie – een pandemie die in feite steeds erger wordt.

In een dinsdagmiddag vrijgegeven verklaring zei het Witte Huis Bureau voor Wetenschap en Technologiebeleid dat het “het beëindigen van de COVID-19-pandemie” beschouwde als een van de belangrijkste prestaties van president Donald Trump op de eerste termijn. Het bureau bracht een overeenkomstig rapport uit waarin de prestaties van de regering-Trump op het gebied van wetenschap en innovatie werden vermeld.

‘Het is verbijsterend’, zei een ambtenaar over de bewering van het Witte Huis dat het een einde had gemaakt aan de pandemie. “Er is geen wereld waarin iemand kan denken dat [verklaring] waar is. Misschien de president. Maar ik zie niet in hoe zelfs hij dat kan geloven. We hebben elke dag meer dan 70.000 nieuwe gevallen. “

Vier functionarissen die samenwerkten met de coronavirus-taskforce van het Witte Huis, vertelden The Daily Beast dat ze de verklaring van het Witte Huis zagen als een persoonlijke minachting en een openbare afkeuring van hun pogingen om controle over het virus te krijgen.

In het dinsdag vrijgegeven rapport zei het Office of Science and Technology Policy: “Vanaf het begin van de COVID-19-pandemie heeft de regering doorslaggevende maatregelen genomen om wetenschappers en gezondheidswerkers in de academische wereld, de industrie en de overheid te betrekken bij het begrijpen en behandelen van en versla de ziekte. ” Maar functionarissen die met de taskforce werken, zeiden dat de president en zijn team vaak hebben geweigerd naar hun advies te luisteren ten gunste van pogingen om het land te heropenen. Al meer dan zeven maanden, zeiden ze, hebben ze geprobeerd het Amerikaanse publiek ervan te overtuigen COVID-19 serieus te nemen, met het argument dat het virus pas zou beginnen af ​​te nemen – en de sterftecijfers traag zouden zijn – als mensen luisterden naar hun waarschuwingen om maskers te dragen. sociale afstand en neem de quarantainevoorschriften in acht.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  De aanval op het Congres van 6 januari en het lot van het Faustiaanse koopje van de GOP met Trump: aantekeningen uit de Duitse geschiedenis

Ambtenaren beschreven het rapport als het nieuwste voorbeeld van de president en zijn team van adviseurs die weigeren te erkennen dat de VS een zorgwekkende heropleving van het virus doormaakt. Het document, zo voegden ze eraan toe, onderstreepte de mate waarin het Witte Huis gelooft dat er niets meer kan worden gedaan om de pandemie in te dammen. Zoals onlangs gemeld door The Daily Beast, is Team Trump nu uitsluitend gericht op het verlagen van het sterftecijfer door de meest kwetsbaren te beschermen, namelijk degenen in verpleeghuizen.

‘We hebben een explosief aantal gevallen. De sterftecijfers zullen ongetwijfeld stijgen. Ze leven in een parallel universum dat niets te maken heeft met de realiteit waarin Amerikanen leven, ”zei dr. Tom Frieden, voormalig directeur van de Centers for Disease Control in de regering-Obama. “En dit idee dat we het moeten laten verspreiden en de kwetsbaren moeten beschermen, is een echt gevaarlijke fout. Het idee dat het [het virus bevat] niet kan worden gedaan, negeert de realiteit. “

Tot dusver zijn meer dan 225.000 mensen aan het virus overleden en de VS registreren nu meer COVID-19-gevallen per dag dan tijdens de piek van het virus in de lente. Ziekenhuisopnames nemen ook toe in verschillende staten.

En het kan erger worden, zeggen ambtenaren. Ambtenaren in de administratie die moeten reageren op het virus, zeggen dat ze overuren maken om controle te krijgen over het stijgende aantal COVID-19-gevallen en ziekenhuisopnames in het hele land. Een ambtenaar zei dat ze 14-urige dagen werken om ervoor te zorgen dat gemeenschappen en lokale functionarissen in hotspots strikte richtlijnen voor maskers en sociale afstanden blijven toepassen. Andere functionarissen zeiden dat ze proberen ervoor te zorgen dat elke staat heeft wat het nodig heeft om een ​​vaccin te verspreiden als de tijd daar is. Een ander zei dat ze “geïrriteerd” waren met het proberen om te gaan met de houding van het Witte Huis ten opzichte van het virus, terwijl ze er tegelijkertijd voor zorgden dat de rest van de regering de boodschap deelde dat Amerikanen maatregelen moeten blijven nemen om verspreiding van de gemeenschap te voorkomen.

“Het Witte Huis werkt op een totaal andere snelheid dan de rest van de gezondheidsinstanties”, zei een hoge ambtenaar. “Ze hebben bijna het idee opgegeven dat er meer te doen is om grip te krijgen op deze nieuwe gevallen die opduiken. De rest van ons beschouwt de dreiging van die gevallen nog steeds als de grootste zorg. “

De verklaring van het Witte Huis kwam dinsdag nadat president Trump weer een ceremonie had gehouden voor Amy Coney Barrett, rechter bij het Hooggerechtshof. De laatste ceremonie is door gezondheidsdeskundigen, waaronder dr. Anthony Fauci, de grootste deskundige op het gebied van infectieziekten, beschreven als een “superspreader-evenement”. Ondanks de laatste uitbraak in de West Wing ging het Witte Huis toch door met de ceremonie. Het Witte Huis weigerde vragen te beantwoorden over de vraag of de aanwezigen waren getest of dat ze verplicht waren maskers te dragen.Lees ook:  De advocaten van Trump maken zo'n puinhoop dat Newt Gingrich zich gedwongen voelde om iets te zeggen

Comments

comments